Min D&D-kampagne: Med en smule hjælp fra vennerne

Mens Memoratoriet ligger og simrer, så skal der jo også spilles noget helt almindeligt D&D – helt almindeligt er det nu ikke, for jeg eksperimenterer med at flette forskellige narrative (eller Forque eller Indie-ting ind i kampagnen).

Jeg har tidligere lagt op til det hersens indie i min D&D-kampagne (1&2).

Andet skoleår: De cigaretrygende piger

Nu er andet skoleår gået igang og jeg kunne godt tænke mig, at arbejde mere med brugen af den ekstra spilperson, som spillerne i sin tid skabte. Kun Trevor, den farveblinde elver med den store modeindsigt, er blevet brugt aktivt. De andre personer har kun en perifær eksistens og det synd.

Derfor vil jeg fremme deres eksistens gennem en lille ekstraregel.

I D&Ds grundregler er der i kampsektionen en action kalder Aid Another, hvor en aktør foretager et relativt simpelt terningerul. Hvis det er en succes, kan man give en allieret +2 på hans forsvar eller angreb.

Men der er jo også de cigaretrygende piger! (som jeg desværre ikke har prøvet at spille endnu)

Så lad os kombinere tingene: Hvis en central spilperson går til en af de andre spilleres sekundære spilperson og beder om hjælp til emne (de to spillere sætter en scene sammen). Derefter har spilleren +2 til et efterfølgende skillcheck eller noget tilsvarende.

Formålet er, at få spillerne til at spille colour-scener med deres centrale og sekundære spilpersoner for på den måde at udvikle deres spilpersoner.

Foreløbigt har jeg luftet ideen med en af mine medspillere. Han var ganske positiv over for ideen, så jeg ser frem til at lufte ideen over for mine spillere.

Opsummering

Og for at opsummere: Spillerne gives (en vis) autoritet til selv at sætte scener. Der er ikke nogen konflikter (endnu) i disse scener. Målet er, at øve os i at sætte små scener ind i hovedfortællingen, som åbner op for en større karakterudvikling.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Min D&D-kampagne: Med en smule hjælp fra vennerne

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: