[Science Fiction] Eksperimenter i det ydre rum

Jeg har inviteret Troels til at dele nogle af sine erfaringer med os. Ligesom at jeg eksperimenterer med narrative elementer eller indie i min D&D-kampagne (hvor Troels spiller Cornelis) og i min Nephilim-kampagne, så gør Troels det i sin Science Fiction-kampagne.

De eksperimenter kan I følge her og i en række kommende oplæg.

Eksperimenter i det ydre rum

Tilbage i gymnasiet spillede jeg med nogle af mine venner en rum-kampagne. Det var en GURPS-kampagne, og den var for det meste ret realistisk, på en drengerøvs-action-agtig måde. Det var rigtige stjernekort, der var ikke uanede mængder af mærkværdige aliens på hver eneste planet, og der var ikke “magi” såsom telepati og tidsrejser, kun teknologi og universets endnu uudforskede mysterier. Det handlede om en samling slyngler med hjerter af guld, på flugt gennem det ydre rum fra den onde corporation, som havde udnyttet og misbrugt dem.

For små to år siden besluttede vi (en god del af den oprindelige gruppe holder sammen endnu, med lidt udskiftning) at vende tilbage til konceptet. Da vi i mellemtiden var blevet en del ældre og mere følsomme, brugte vi det samme fede setup og en god del af den opsparede kolorit, men trak konflikterne og de filosofiske spørgsmål skarpere op, og brugte funky narrative teknikker. I den nye kampagne er vore helte igen på flugt fra det samme skurkefirma (biotek-firmaet Lifelike), men den nye gruppe er faktisk replikanter á la Blade Runner, vores “programskrift”. En af spilpersonerne , dr. Blom, er en psyko-ingeniør hos Lifelike, som en dag fandt ud af, at han ikke blot designede replikant-psykologi, han var selv replikant, med hovedet fuld af falske minder. Han undergravede så en række forskellige replikanter (de andre spilpersoner og et par NPCere) med spørgsmål til deres skæbne og drift mod frihed. De andre personer er altså spændt op mellem deres tiltænkte funktioner (snigskytte, kamp-medic, hofnar, stuntmand, popstjerne, drone-tekniker, hukommelses-eksperiment) og så doktorens undergravende virksomhed.

De filosofiske spørgsmål er først og fremmest “hvad er en person?” og “hvad er frihed?”, og der er også nogle politisk-filosofiske spøgsmål som flyder af de forskellige fremtids-samfund. Selve kampagnen er i GNS-termer ret streng simulation, med realistisk behandling af tyngdekraft, vakuum, eksplosioner, bioteknologi osv. -når vi befinder os i spillets NU.

Men vi spiller også fortids-flashbacks og hypotetiske fremtider, og her er vi glade narrativister. Herom mere senere.

Og det var så det første indlæg.

Om Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast
Dette indlæg blev udgivet i Gæsteoplæg, GURPS, indie, Rollespil, Science fiction. Bogmærk permalinket.

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.