Vi præsenterer: Skonnerten Penelope

… en oplevelse udi Story Games.

Som et led i optakten til Viking-Con, hvor Matt, forfatteren til Primetime Adventures, kommer på besøg, har Frederik været så flink at give mig muligheden for sammen med en række andre spillere (Lena, Luisa, Tobias og Mikkel) at prøve PTA. Frederik er også initiativtageren til, at det er muligt for os at præsentere en forfatter på VC i år. Point for det.

Jeg har længe været nysgerrig efter at prøve PTA, da det på et plan lyder, som et regelsystem, der kan håndtere en bred mængde af settings – f.eks. bruger nogen det til at spille Star Wars med, og på et andet plan lyder som om, at det har en spændende tilgang til fortællinger (og så slipper jeg for at vente til næste Fastaval med at få prøvet PTA, og kan nu satse på, at Peter giver en opvisning i Burning Wheel 😉 ).

Den kollektive brainstorming – kunsten at lande samme sted

Hvor meget forberedelse skal der til? Hvor meget kan spilles spontant? De to spørgsmål afgør, hvor hurtigt man kan gå i gang. Her er f.eks. IaWA en skøn ting, det er lidt ligesom at tage et brætspil frem. Den tid det tager at sortere brikker og stille figurer op, er den samme tid, som det tager at påbegynde IaWA.

En fælles brainstorming er også et indledende led i at finde hinandens spilstile og spilpræferencer. Det er ikke kun enighed om miljøet, som fortællingen skal udspille sig i, men også om måden, der skal spilles på. Vores brainstorming tog hele aftenen. Først skulle vi finde et fælles fodslag for koncept, temaer, miljø og stil.

Det lykkedes.

Vores fortælling er analog til Odysseen, og foregår ombord på det danske skib Penelope, der drog ud af havn kørt før bombardementet på København i 1807. Skibet drager ud mod det fjerne østen for at prøve sin besætning.

… en tv-serie i fem episoder

TV-serien Skonnerten Penelope er en lille, men spændende fortælling om, at drage ud i verden, om at drage ud og konfronteres med ens identitet og mål med livet.

Vores spilpersoner er

– skibsdrengen, der i virkeligheden er en pige, som leder efter sin far.

– den aldrende skibskaptajn, der er draget ud på sin sidste færd, men er han rede til at overlade roret til sin søn?

– førstestyrmanden, søn til skibskaptajnen, og på flugt fra en tragedie. Vil han leve op til sin faders forventninger, og hvad flygter han fra?

– enken, der financierer ekspeditionen, som er draget ud for at finde hendes forsvundne ægtemand. Hvor kommer hendes penge fra, og tåler hun sandheden om hendes ægtemand?

– vennen, der rejste med den forsvundne ægtemand. Elsker han enken så meget, at han kan lade en anden få hende?

… første episode: kyklopen Polyphemos

Denne del overlader vi til Frederik. Han skal lave anstødet til første episode, hvor vennen er i centrum.

I anden episode bliver det min kaptajn, derefter pigen, fulgt af styrmanden og til sidst enken.

I skrivende stund

Mens jeg nedfælder disse tanker over vores spilgang, så er jeg fristet til at gætte på, at Mikkel, Tobias og Frederik også går med tanker om, at berette om aftenens oplevelser – så husk at kigge forbi hos dem og på Story Games-wikien.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: