Viking-Con: Polaris, Ønskeøer og Memoratoriet (og links)

Så er Viking-Con vel overstået, og det blev til en mere travl omgang, end jeg lige havde forestillet mig.

I dagene op til Viking-Con skulle forskellige rollespil planlægges. Der blev læst op på Auto de fe (men der manglede spillere, så kun Troels kom til at være spilleder), Polaris (det skulle spilles noget mere), Ønskeøens arrangørmappe (da der dukkede et hold op i sidste øjeblik, og Simon selv kunne ikke være på Viking-Con), Classroom Deathmatch (det vil jeg nemlig gerne prøve), Don’t Rest Your Head (det har jeg ikke spillet længe) og der blev lagt planer for opstillingen af Memoratoriet (der havde Peter og Anne som spilledere).

Med en papirrulle på 2,70 i bredden, så fylder man noget, når man vader gennem toge og langs perroner, og der var naturligvis rod med togene, så vi ikke kunne komme den hurtigste rute til Viking-Con, men Peter, Anne og jeg ankom stadig i god tid, og skolens pedeller var flinke mennesker, som vi let kunne samarbejde med. Således fik vi sat Memoratoriet op på rekordtid (med hjælp fra en Anders, som jeg spillede Auto de fe med på Fastaval, da han opfyldt de strenge krav til Memoratorie-opsætning – nemlig at være mindst 180 høj).

Men spilstarten var godt i gang inden jeg selv var klar, så jeg sprang rollespil over fredag aften for i stedet at kigge på øllerne i Heksens hule. I mens blev en gruppe patienter helbredt for litterær synestesi, og den kommende weekend sender vi atter den mobile afdeling af Memoratoriet til Østerskov. Alt i alt bliver det den femte opsætning af scenariet.

Lørdag gik noget lettere, og det blev til en gang Polaris med tre spillere, hvoraf de to ikke var så erfarne ud i den noget krævende sport at gøre tingene selv, som spillet fordrer. Ikke desto mindre blev det til et interessant spil, og det gav mig en bedre fornemmelse for, hvordan spillets episke tragedie bliver drevet frem af spillets egen mekanik.

Om aftenen skulle Ønskeøen spilles. Spilstart blev brugt til at finde spillerne. Jeg havde heldigvis været i kontakt med spillerne i dage op til Viking-Con, hvor de havde haft tid til at kigge på scenariet og hjælpe til med at skaffe rekvisitter til scenariet. Det viste sig hurtigt, at det var en stærk gruppe af spillere, der efter en præsentation af scenariet, kunne kaste sig over spillet.

Derefter hastede jeg ud for at finde de mennesker, som jeg skulle spille Polaris (igen!) med. Thomas, Thomas og Jonas sad klar, og jeg introducerede dem for spillet.

Om eftermiddagen havde vi haft temaet “Den største ridder”, som er et ligetil tema, da det presser spillerne i konflikt med hinanden, og vi havde vævet vores mange bipersoner tæt sammen, så de optrådte på flere ark i forskellige relationer. Det fungerede effektivt, da det hele tiden trak ridderne sammen i den fælles fortælling.

Om aftenen valgte vi temaet “Etzlitotec, Forårets fyrstinde”, som var en frygtelig dæmon, som alle vore riddere var forbundet med. Igen bandt vi vores spilpersoner sammen ved at sikre sig, at de befandt sig på flere forskellige personark i forskellige relationer. Det blev til en forunderlig fortælling om et frossent samfund, der led for led oplevede tø, varme og spirende blomster. En klart anderledes fortælling, end de to jeg tidligere har spillet (mere om mine Polaris-erfaringer her).

Søndag var jeg desværre alt, alt, alt for træt til at spille noget, men efter to nætter med manglende søvn kunne jeg ikke mande mig op til en gang Classroom Deathmatch, så den har jeg til gode.

Men en spændende og gevaldigt hyggelig Viking-Con blev det til, hvor jeg fik snakket med en masse mennesker, og en stor tak til jer alle for jeres gode selskab.

Ude på nettet er snakken om Viking-Con og alle de erfaringer, vi gjorde os, godt i gang:

Billedmontager fra Viking-Con på RPGforum: 1, 2 og 3.

Jason om A Day in the Life på Forge.

Jasons video om besøget på Viking-Con.

Jason om Viking-ConStory Now-forummet.

Jason om Psi Run på Viking-Con 26

Frederiks Celebrity Deathmatch podcast.

Erfaringerne fra indie-spillene på Viking-Con 26.

Troels’ actual play om IAWA på VC26 på Forge.

Peter D.s erfaringer med Psi Run på VC26 på Ashcan Front Forums.

Peter D. om dansk rollespil på Story Now-forummet.

Uffes oplevelser med Viking-Con 26.

Thomas’ oplevelser med Viking-Con 26.

Kristians oplevelser med Viking-Coon 26.

Om Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast
Dette indlæg blev udgivet i indie, Polaris, Rollespil, Viking-Con. Bogmærk permalinket.

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.