[DSSP – bang] Fausto Cordeyro er død

Det store spilpersonsprojekt er nu bevæget sig ind i næste fase: Bangs.

Peter åbnede ballet med et skud imod Ulfgeir.

Så jeg vil lige lave et hurtigt anslag imod journalisten Paulo de Moreas:

I sin gennemgang af politiets døgnrapporter på sit arbejde, opdager Paulo de Moreas, at den kendte forfatter og kultist Fausto Cordeyro er gået bort. Fausto Cordeyro bestræbte sig i 70’erne på at opnå et omdømme, der overgik Aleister Crowley, men i løbet af 80’erne lagde han stoffer og sex på hylden for at hellige sig sine studier af det okkulte. Ifølge den okkulte undergrund skulle Fausto råde over en række okkulte rariteter, som f.eks. Aleister Crowleys mumificerede venstre hånd. Af samme rapport fremgår det, at Paulos bror Ernesto de Moreas’ advokatfirma skal varetage dødsboet. Ernesto og Paulo er ikke på talefod, men med en fuldmagt fra Ernesto vil Paulo kunne få adgang til Faustos dødsbo.

Alt hvad Paulo behøver er, at forfalske sin broders underskrift, så vil han kunne erhverve sig de dyrebare antikviteter, der har tilhørt den afdøde Fausto Cordeyro. Gør han det?

Kommentar:

Det simple dilemma: Vil Paulo svigte sin bror?  

Men det er et lille problem ved dilemmaet: Spillets imperativ. Hvis Paulo ikke svigter sin bror, vil han ikke få adgang til dødsboet. Uden adgang til dødsboet, vil der ikke være et scenarie. Løsningen er, at spilleder kan bringe alternative indgange til scenariet i spil (såsom indbrud i dødsboet eller at broderen tilser dødsboet, begynder der at ske sære ting).

Alternativ udgave af dilemmaet:

Paulo konstaterer, at Fausto Cordeyro er død, da han gennemgår dagens nyheder på arbejdet. Fausto Cordeyro bestræbte sig i 70’erne på at opnå et omdømme, der overgik Aleister Crowley, men i løbet af 80’erne lagde han stoffer og sex på hylden for at hellige sig sine studier af det okkulte. Ifølge den okkulte undergrund skulle Fausto råde over en række okkulte rariteter, som f.eks. Aleister Crowleys mumificerede venstre hånd. Da Paulo undersøger sagen nærmere, opdager han, at rigmanden Johão Pachequo, Paulos nemesis, står til at opkøbe hele dødsboet ved auktion.

Paulos chance for at komme først til dødsboet er at forfalske sin brors underskrift, og derved give sig selv fuldmagt til at ransage dødsboet. Uden en fuldmagt vil Mr. Pachequo opkøbe dødsboet ved en auktion. Vil Paulo forfalske sin brors underskrift?

Denne gang kommer vi tættere på dilemmaet. Svigtet bliver mindre presset af behovet for at have et scenarie, da der er rig mulighed for diverse andre tricks, hvis Paulo ikke forfalsker sin brors underskrift. I et scenarie som dette vil det være oplagt, at rigmanden Johão Pachequo bliver spillet af en anden spiller.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: