Sargasso: Clios døtre

Uffe har sat gang i en Vandrekonkurrence på RPGforum. Jeg har her mit bidrag til konkurrencen. Et bidrag, der er inspireret af at jeg for tiden arbejder på et storygame om Spacehulks til Imperiet 40k og af, at jeg arbejder på et alien-scenarie til Viking-Con.

Mit bidrag er et lille storygame, som jeg har skrevet i hånden for at være sikker på, at jeg fik holdt mig inden for en a4-side, og Uffes formulering af udfordringen fik mig til generelt at tænke i baner af det håndskrevne. Så håber jeg, at I kan tyde min klo. Det skulle ikke kræve de store skrifttydningskurser.

Download Sargasso: Clios døtre

Nogle af de ting, jeg har for øje med spillet, er, at sår og skade i spillet udløser nye scener, og at typen af scener er afhængig af, hvor man er i historien. I traditionelle rollespil resulterer skade typisk i “scener”, hvor spillerne ruller først hjælps-rul, drikker trylledrikke, bliver helet af klerken eller spenderer et par uger på et hospital. I The Shadow of Yesterday heler man skaden, og derefter spiller man Genopfriskningsscener for at kunne hele mere skade. I Kineserier er skade noget, som spilleren aktivt vælger at pådrage sig, og i Sargasso: Clios døtre munder skade ud i konkrete scener. Spillet er ikke spillederløst, men har en roterende spilleder, som den enkelte spiller kan have en taktisk fordel i at vælge at være. Kamp og konflikt går ud på, at spillerne ruller hver deres ‘pulje’ af d10’ere, og at man tæller succeserne sammen, og ser hvilke konsekvenser det har for hele gruppen, og hvordan man skal fortælle scenen. Og så er der et par enkelte andre småting skjult inde i system og kulør.

Idet omfang jeg får feedback og testet spillet, vil jeg overveje en renskrivning af spillet (som vil fylde mere end et a4-ark).

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: