Farligt rollespil og djævledyrkelse

Den sidste 1½ uges tid har der cirkuleret en historie om dyreofringer og rollespil, som en mindre nyhed i de danske medier. Vi er tilbage på Bornholm, denne mystikkens ø med sine Rundkirker, som tempelridderkonspirationsdyrkende entusiaster ikke kan lade være med at væve ind i deres spind, og som vi rollespillere ikke kan holde os fra – tag f.eks. Mads Brynnums Call of Cthulhu-scenarie Skygger over Danmark eller scenariet Burgundia.

Dyreofringer, rollespil og natløb

Rollespil indtager en ny position i medierne, når man skal forklare mystiske fund af stearinlys, sære tegn og dyrerester.

I 1970’erne havde hekseri, satanisme og wicca-bevægelsen en opblomstringstid i den kulørte presse, der uden vanskeligheder kunne associere mystiske fund med hekse og satanister – som af pressen betragtes under et, selvom der er tale om to distinkte bevægelser, der er udsprunget af en fælles rod i middelalderens kristnes fjendebilleder.

Nu er der gjort mystiske fund på Bornholm, og der er adskillelige historier om levnene fra et natløb. Her er et par stykker:

Det er sjovt at tænke på, at tidligere kunne folk finde på at rende ud og enten konstruerere levnene af satan-dyrkelse for at bekræfte offentlighedens forestillinger om satandyrkelse, eller for rent praktisk at dyrke satan.

Nu kan der finde “happenings” sted, som led i et rollespil, hvor nogle livere har simuleret et ritual, eller det sker fordi nogen vil efterligne rollerspillernes brug af ritualer.

Fundene er de samme, men der er kommet både nye mulige bevæggrunde til at skabe efterladenskaberne, og nye antagelser om hvem, der efterlod tingene. Rollespillerne har erobret heksenes og satanisternes domæne.

For eksempler og historiografi om hekseri og satanisme  anbefales Mystikkens Danmark af Kristian Kristiansen (afsnit 35 – Djævledyrkelse i nattens mulm) og Triumph of the Moon af Ronald Hutton.

Jeg har tidligere fundet, at rollespil er (u)farligt, og at i litteratur var det ikke butleren, men rollespilleren, som gjorde det.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

3 kommentarer til “Farligt rollespil og djævledyrkelse

  1. Er det et tegn på rollespilsrelateret hjerneskade, at jeg med det samme kommer i tanke om min gamle Nephilim-spilperson og tænker “Så kom de alligevel til Bornholm?”.

    Like

  2. Nej, for det er jo den rene og skinbarlige sandhed. Du er i kontakt med i din indre Nephilim og dine tidligere liv, og vores rollespilskampagne var kun et slør over de ting, der i virkeligheden hændte.

    Som vi alle ved, så kom burgunderne fra Burgandaholm (Bornholm), hvor de slog sig ned i Bourgogne som den burgundiske adel, og her kom de i kontakt med Jesu efterkommere (Priore de Sion, Merovingerne etc.), og dette møde udkrystalliseredes i Tempelridderne, der først drog ‘hjem’ til Jerusalem, hentede deres skatte, og derefter drog til deres andet ‘hjem’ – Bornholm – og skjulte dem under Rundkirkerne. Vi ved også, at burgunderne – dvs. bornholmerne er efterkommere af ægyptere (se Kristian Kristiansens Mystikkens Danmark), ligesom at sakserne er efterkommere af Aleksander den Stores hær (Widukind af Korveys Sakserkrønike). De bornholmske ægyptere var en del af en faraos flåde (han ligger begravet i Skåne), og de har derfor rødder til det ægyptiske præsteskab, Tempelvogterne, som jo havde jøderne som trælle, og jøderne under deres flugt stak af med ægyptiske hemmeligheder, som de skjulte i Jerusalem, så vi ved nu, at tempelridderne er efterkommere af de ægyptiske tempelvogtere, og at de ved deres færd til Jerusalem generobrer deres tabte hemmeligheder fra jøderne, og at i stedet for at bringe skattene tilbage til Ægypten skjuler dem på Bornholm.

    Og det er den sande historie om tempelriddernes relation til Bornholm. Alt andet er simpelt plagiat.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: