Mere end to dusin gode ideer: Fastaval 2010

De godkendte synopser til Fastaval 2010 er blevet offentliggjort på RPGforum. Det er en imponerende liste. Jeg gengiver den her, så forventningens glæde kan nå ud til flere læsere, der måske ikke får stukket hovedet forbi inden på RPGforum:

  1. Salvation” af Simon Steen Hansen: En barsk og voldelig westerngyser om fem lovløse, der opdager en forladt minebys grusomme hemmelighed og må gøre op med deres egen mørke fortid.
  2. De syv dødssynder” af Sanne Harder, Tina Arbjørn, Cecilie Balling, Eva Fog, Regitze Illum, Helene Willer og Maja Krone: En novelleantologi om de syv dødssynder, hvor novellerne flettes sammen ved at foregå i den samme by.
  3. Dungeon” af Lars Andresen: En gruppe rollespillere finder en ægte dungeon under Assistensens kirkegård og går på eventyr. En kærlig satire over 80’ernes dungeon-crawls.
  4. Slavehandleren fra Ascalon” af Johannes Busted Larsen: En hæsblæsende action-fortælling til systemet Red Box Hack, hvor rollerne både skal kæmpe mod slangedæmoner og deres egen fortid. Det bliver rock ‘n’ roll!
  5. Fucking Mental!” af Kristoffer Rudkjær og Kristoffer Apollo: Kitchen sink realisme, hooligans og machokultur i 90’ernes England. Der skal drikkes cider, kneppes nemme birds og smadres nogle West Ham-fans.
  6. Stjernetegn” af Simon James Pettitt: 12 guder skal dømme over de dødelige. Verden bliver skabt, når dommene bliver nedskrevet i en krønike og guderne bliver langsomt mere og mere menneskelige.
  7. Imperiet 40K” af Peter Fallesen, René Toft, Kristian Bach Petersen, Elias Helfer, Morten Greis Pedersen (red.), Mads Brynnum, Kristoffer Rudkjær (red.) og Martin Svendsen: En novelleantologi sat i Warhammer 40Ks univers. Novellerne udforsker det dystopiske univers og menneskehedens skæbne i en fremtid, hvor kun krigen er tilbage.
  8. Som sendt fra himmelen” af Andreas Liberoth Wadum og Rasmus Boldt: Fem engle hjælper en mand med kærligheden på en rejse fra København til Langeland. En komedie om tro, håb og kærlighed. Og Bodega Himmelhunden.
  9. Når kineserne kommer” af Marie Oscilowski: De kinesiske tropper holder Tibet i et jerngreb og prøver brutalt at knække folkets modstandskraft i dette intense persondrama.
  10. Villa Clichélla” af Milton Felice Brambati Lund og Anders Bo Skov: En gyserpastiche, der stadigvæk formår at skræmme folk. Forvent nørd-tævende quarterbacks og dumme cheerleaders, hvis død hænger nøje sammen med, hvor store klicheer de er.
  11. Magician: Impossible” af Kristian Bach Petersen: En fantasykomedie, der gør op med magi som kedelige regler og gør den magisk og spændende igen. Det har aldrig været federe at kaste en fireball.
  12. Previous Occupants” af Tobias Wrigstad og Frederik Berg Østergaard: To historier med tredve år mellem sig, bliver fortalt parallelt og skaber en gyser, der blandet jeep-form med et brutalt drab på et hotelværelse.
  13. Quis custodiet ipsos custodes?” af Peter Fallesen: Et samfundskritisk drama sat på en vulkanø, hvor fem livsstilsguruer mister mere og mere af sig selv i deres møde med en ægte guru.
  14. Passion Fruit” af Nathan Hook: Indie møder mere klassisk scenarieskrivning i dette lille drama om kærlighed, hvor spillerne har stor indflydelse på fortællingen.
  15. Tandhjulets krav” af Carsten Andreasen og Martin Horn Pedersen: Et møde mellem videnskabsmænd og arbejdere i et steampunkdrama med en politisk agenda.
  16. Kat” af Lars Blichfeldt Hansen: To parallelle fortællinger om kærlighed og død, viser konsekvenser af både valg og tilfældigheder i dette jeep-form drama, hvor en almindelig kat betyder forskellen på liv og død.
  17. Magicide” af Louise Floor Frellsen: Et scenarie, hvor spillerne tvinges til at se fortiden gennem hinandens øjen, sat i en fantasyverden, hvor magi er forbudt og magiske væsner bliver forfulgt.
  18. Ascalondynastiet” afTroels Ken Pedersen og Morten Greis Pedersen: En episk krønike om landet Ascalon fra en ung konge sætter sig på tronen til han, gammel og grå, skuer ud over sit land. Forvent storpolitik og potent epik i dette scenarie i dobbelt længde.
  19. Epifani” af Michael Sonne: En science fiction scenarie sat på et isoleret rumskib, hvor spillerne må søge erkendelse om deres situation, samtidig med at de mister mere og mere af magten over deres egne handlinger.
  20. Farmers Maze” af Regitze Illum og Malik Hyltoft: Et investigation scenarie sat i science fiction verdenen fra “Intet hjem. Tusind stjerner”, hvor man både spiller de mistænkte og dem, der skal opklare forbrydelsen.
  21. Vasen” af Mikkel Bækgaard: Socialrealisme og overnaturlig gyser møder hinanden i dette scenarie, hvor en pensioneret socialrådgiver efterforsker en ung piges mystiske død.
  22. De uskyldige” af Mikael Erik Næsby: David Riis vender tilbage i denne spillederløse gyser, hvor spillerne selv skal skabe uhyggen, godt hjulpet på vej af scenariets virkemidler.
  23. Drengen og byen” af Anne Vinkel og Niels Ladefoged Rasmussen: Et magisk realistisk fortællescenarie om dreng, hvis liv former en hel bys skæbne.
  24. Tre nyrestød til romantisk kærlighed” af Frikard Elleman: Tre små indie-inspirerede noveller om kærlighedens natur og den pris den kræver.
  25. Sense and Sensibility” af Anna Westerling: En adaptation, hvor Jane Austens kendte fortælling bliver blandet op med jeep-form og spillere, der trækker historien i forskellige retninger.
  26. Resan/The Journey” af Fredrik Axelson: En roadmovie sat i en dyster post apokalyptisk verden. Scenariet blandet jeep-form, teaterelementer og tungt jysk rollespil, hvor det vigtigste er alt det, der ikke bliver sagt.
  27. Hva’ du værd?” af Charles Bo Nielsen og Lasse E. Oszadlik: Et klassisk lukket rum/mindfuck livescenarie om tabere. Tænk “Bødlerne” med en undertone af social kritik.
  28. Genfærd” af Troels Barkholdt: Et livescenarie, der leger med fiktionen og spillerens roller. Et mord skal begås, men hvem morderen er, bestemmer spillerne selv.
  29. Lev vel” af Max Møller: Et knugende persondrama om sorg, sat ved en elskets begravelse, hvor fortiden langsomt kommer op til overfladen.
  30. Et rotteræs” af Klaus Meier Olsen: En svindlerkomedie sat i Warhammers verden, hvor fem skavens egentlig skulle forberede invasion af Imperiet, men har for travlt med at dolke hinanden i ryggen.
  31. What to do about Tam Lin” af Emily Care Boss og Julia Ellingboe: Et lille livescenarie om, hvad der skal ske med et barn med både alfe- og menneskeblod. Scenariet trækker på keltiske myter og blander dem med jeep-form.

Det bliver et godt år.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

5 kommentarer til “Mere end to dusin gode ideer: Fastaval 2010

  1. Ja, hvad sker der for det der “Ascalon”? Jeg brugte byen som et anerkendende nik til Lars A. (dog var Ascalon et land i Lars’ scenarieidé).

    Mit Ascalon har forresten intet med Ashkelon at gøre. Til gengæld ligger den ovenpå en vulkan. Har jeres noget med Ashkelon at gøre? Er jeres fantasy? – og nikker I også til Lars A?

    Like

  2. 😉
    Du nikker til Lars, og vi nikker til dig, og til at du nikker til Lars.

    Vores er fantasy i samme genre som vores “Legenden om …”-scenarier, dvs. Sword and Sorcery, og vores har heller ikke noget med Ashkelon at gøre.

    På samme vis som Howard, Lovecraft og andre trækker på hinandens fiktionsuniverser i deres noveller fandt jeg det interessant at gøre det med vores fantasy-scenarier – blandt andet fordi vores materiale er inspireret af deres noveller. Jeg fik ideen til det, da du refererede Lars’ scenarie, mens jeg var igang med at arbejde på “Legenden om … II”.

    Like

  3. Det er sgu god stil 😀

    Jeg skriver forresten til mail om hvorvidt jeg må bringe noget af jeres scenarie på min blog.

    Like

Skriv, skriv, skriv

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.