[læsestof] Abstraktion og succes

Mødet mellem de forskellige spilmiljøer på hver deres side af Atlanten finder stadig sted:

Amerikanere om Turku og Dogma99

På Play This Thing finder vi en kort kommentar til Turku-manifestet, hvilket forekommer mig sært at tage op nu, da det i sin tid var oppe og vende i KP-bogen fra 2003, og det er trods alt et par år siden. Det er ikke nyheder, men det genererer de obligatoriske kommentarer om, at den slags rollespil ikke skal tro, at det er bedre end at slå orker ihjel med papsværd.

Abstraktion, close to home og succes

For nogen tid siden diskuterede Kristoffer og Kåre abstraktion i rollepil – blandt andet forskellen på dette i live-rollespil og i bordrollespil.

Her er to indlæg, som diskuterer abstraktion (i en lidt anden form) i relation til computerspil. Her er pointen, at spil, hvor spillerne ikke skal forestille sig for meget, men spille close-to-home er mere populære, end spil, der stille alt for store krav til abstraktionen.

“I didn’t realise it at the time, but I was discovering an important facet of human imagination: the easier something is to imagine, the more people can participate.”

Og forholdet mellem props og fiktion.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: