[D&D minikampagne] Rejsen til Tærskel – Hrothgars røverbande

Med 4th ed.-reglerne skal man indregne et vist mål af kampe, og de kampe skal finde sted samme dag i fiktionen, hvis spillernes ressourcer skal blive strukket. Sådan var det ikke helt i det gamle D&D, hvor man kun heler et livspoint om dagen eller så, og kleriken først fik en healing-spell på andet level. Det betyder også, at økonomien omkring kampe fungerer anderledes, og jeg valgte derfor en anderledes tilgang til denne episode.

En masse små hændelser

Vi er på vejen mellem Rifflian og Tærskel, og undervejs venter et baghold fra Hrothgars røverbande, som er blevet hyret af Jernringen til dette [dette kom ikke frem i aftens spil, men det afsløres nu og næste spilgang]. Ved siden af røverbanden er der et par forvarslende hændelser: en episode, hvor hestemanden Loshad kigger forbi, og en episode, hvor heltene ser en ensom rytter i solnedgangen, og en episode, hvor de ser eftersøgt-plakater for røveren Hrothgar, som er blevet udstedt af patriark Sherlane, den lokale fyrste i Tærskel.

Hrothgars røverbande

Og så var der kampen mod Hrothgar og hans mænd, der begynder som et baghold, hvor selskabet har passeret en række fældede træer, hvorefter render ind i et par faldgruber. Vor kære dværg faldt i hullet – som der er tradition for – og derefter havde vi en underholdende kamp, hvor gruppen blev ved med at skubbe fjenderne ned i de to faldgruber. Til trods for at encountered var over middel i sværhedsgrad, kunne det ikke ses under kampen.

Egentlig er der kun en kamp, men netop fordi økonomien er sat anderledes, delte jeg mødet med røverbanden op i flere dele. Efter kampen lod jeg ‘kameraet’ glider op over skoven og hen til en anden del, hvor en anden del af banden var. Hundeglammen og jagthorn kunne høres.

Uthgar, søn af Hrothgar

Næste kamp begynder med, at gruppen har lagt sig i skjul, og de overfalder en anden del af banden fra deres baghold. Denne bande anføres af Uthgard, søn af Hrothgard, og denne bande får vore helte også besejret. Denne kamp udspillede sig efter mørkets frembrud i den tætte skov. Atter succes. Den sidste del af banden, som anføres af Hrothgars søster, Heksen, venter os.

Hrothgar?

Mystara-aficionados har naturligvis bemærket Hrothgars usædvanlige navn. Der er desværre ingen forklaring i scenariet på, hvorfor bandelederen har et navn, der ikke passer på de to folkeslag i Karameikos. Umiddelbart lyder det som om, at han kommer fra de nordlige egne: Ostland, Vestland og Soderfjordene – eller mere spekulativt, at han er en Hattian Thyatian (men hattian-grenen af thyaterne var ikke defineret på dette tidspunkt. NDT er fra 1986, mens Dawn of the Emperors er fra 1989, og Northern Reaches er fra 1988, men landene er allerede kendt fra Det blå sæt). Da vi skulle have flere kampe med banden, er der kommet to personligheder yderligere til – sønnen Uthgar, og søsteren, der er heks – for at hver kamp kommer til at rumme en identificerbar skurk.

Vi nåede ikke den tredje kamp, men vi havde en fødselsdag, der skulle fejres, inden vi gik i gang med at spille.

Aktivt og passivt terræn

Om kampene kan det bemærkes, at foreløbigt har de fleste kampe udkæmpet sig i forskellige former for naturligt terræn – skove, sletter, ruiner og grotter – og de fleste former for terræn har været ting, der spændte ben for de kæmpende. Vi havde denne gang også faldgruber, som viste sig at være yderst interaktive, underholdende og skadesforvoldende. Dem må vi have flere af fremover.

Mange andre former for terræn er langt mere passive. Mørket, underskoven og så videre giver et tyndt lag dække, som giver minusser på alle slag – men derudover er den stemningsfyldt skumringsklædte underskov spilmekanisk kedelig. Minusser på alle terningeslag for alle parter trækker allerhøjest kampen i langdrag. Næste mål bliver at vende alle passive terræn-elementer til aktive elementer.

Næste gang: Hrothgars søster og et lille sideeventyr

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: