Dagens citat: Græske myter og rollespil

“Monsters disproportionately attract the attention of modern readers, who tend not to notice that in Greek Mythology monsters have limited circulation, as you may see by counting the proportion of pages given over to them in any complete book of Greek myths. Perhaps the gods themselves sap something of the demand for the non-human and magical in myth – Greek myth is more affected by dungeon-masters than by dragons.” (min farvelægning)

Dowden, Ken: The Uses of Greek Mythology, 1992, p. 133

Bogen rummer mange små henkastede bemærkninger, dog er det første gang jeg i et faghistorisk værk støder på noget, som må være en reference til Dungeons & Dragons. Tilfældigheden er for stor. Derudover kan jeg anbefale bogen til både historie-interesserede og til rollespillere, der gerne vil vide, hvorledes myter konstrueres og anvendes til at begrunde den verden, man lever i. Mange rollespillere og særligt live-rollespillere kunne godt bruge et kursus om dette, når man læser deres sære kunstmyter.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: