Kampagneafslutning: Det grønne svinder

Når og hvis Delta Green-kampagnen slutter. … Well, kampagnens form har ikke nogen slutning, men på et eller andet tidspunkt er hovedpersonernes (sædvanligvis de oprindelige spilpersonerne) historie fortalt, og de er pensioneret eller elimineret … og så er det et godt tidspunkt at afslutte kampagnen, for da er vi på vej ud i spin off seriernes territorium, hvor vi følger nye hovedpersoner (X-files sæson 8-9 f.eks).

Mit problem er, at jeg nødigt vil gå hen og tænke på næste kampagne, for så vil det distrahere mig fra nuværende, og nuværende er både på vej mod enden, og dog uden nogen fast slutdato. Delta Green-kampagnen har alle dage kun været planlagt en episode af gangen, og ganske vist har jeg et katalog af ideer, men det betyder ikke, at de kommer i brug. Men et og andet sted har jeg på fornemmelsen, at vi er steder i kampagnen, hvor historierne for et par af vores primære karakterer er ved at være ved vejs ende, og samtidig med synes de ressourcemæssigt (lav sanity, høj Cthulhu Mythos, få Menneskelighedspoint) at være nær deres spilmekaniske exit.

Så kampagnen er ved at ende, og selvom jeg holder af DG-universet, så er der en lang række andre ting, jeg også gerne vil spille. Fading Suns er en af de ting, der står højt på listen, og en 3rd edition er netop på vej til at blive udgivet – og det bliver en bog, som jeg skal have fingrene i af ren samlermæssig interesse, og det bliver et regelsystem, jeg ikke kommer til at anvende.

Jeg er kommet til at tænke over en Fading Suns-kampagne. Der er nogle helt bestemte ting, jeg gerne vil med en sådan kampagne. Til dels er det et skift fra det fokus på karakterernes individuelle forfald, som vi har fulgt de sidste par år, og som er intenst og spændende, og til dels er det et skift til en vægtning af fremmede sociale strukturer. Jeg vil gerne lege med en setting, hvor jeg kan bruge nogle af de fremmede og fascinerende ting, som vi finder i middelalderens Europa. Det kan jeg bruge Fading Suns til. Jeg vil derfor lave et par indlæg om den kommende Fading Suns-kampagne, og bruge det som eksempel på, hvorledes kampagner kan designes (og det vil være et andet oplæg, end det jeg sidst diskuterede).

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: