[kommende projekter] Tøser

Her er et scenarie, som jeg længe, meget længe har haft på tegnebrættet, og nu vil jeg prøve om det kan blive gjort færdigt. Jeg har haft ideen oppe og vende en del gange før, og den er hentet ud fra mit meget store arkiv af velbevarede og velgemte scenarie-ideer. Det var fra samme sted, at jeg hentede konceptet til Memoratoriet: Det rare sted, og baggrunden til scenarierne Trolde, Før Fanden får sko på, Det forår fårene stak af m.fl. I dette arkiv lurer blandt andet efterfølgeren til Trolde, nemlig Trolde på ny, som er blevet efterspurgt et par gange, men først kommer Tøser.

Sidst jeg havde Tøser fremme er et par vintre siden, hvor jeg inviterede folk til kollektiv brainstorming over foromtalen. Ideen var, at se hvilket scenarie, læste folk ud af foromtalen, og derefter skrive netop det scenarie. Der kom mange gode ideer på bordet, jeg har gemt mine noter, og nu kan det være, at der endelig kommer noget ud af det.

Her er foromtalen:

Tøser

Looking out a dirty old window.
Down below the cars in the city go rushing by.
I sit here alone and I wonder why.

Dorte slukkede for radioen, vendte sig om og kiggede opgivende på sin lillebror. En blanding af babymos og savl drev ned af hans kinder, og hun overvejede igen, at der måtte være sket en forbytning et sted. Hendes forældre kunne umuligt have først skabt hende og siden det misforster. Hun kiggede ærgerligt på de små røde korn, hun havde forsøgt at blande i babymosen. Han havde simpelthen nægtet at spise dem.

Friday night and everyone’s moving.
I can feel the heat but it’s soothing.
Heading down, I search for the beat in this dirty town

Stine lukkede irriteret døren og gik ned af flisegangen trækkende nabo Olsens hund efter sig. Det var simpelthen ikke fair og så midt i, at hun sad og hørte radio. Da hun var kommet rundt om hækken og ud på fortovet, sparkede hun hunden. Den pev. Hun smilede og tænkte på hvor meget værre, det ville blive nede ved kirkegården.

Bright ligths the music get faster.
Look boy, don’t check on your watch, not another glance.
I’m not leaving now, honey not a chance.

Gartnerens transistor støjede i det fjerne.

Nana svang vandkanden over planterne igen. Solen havde bagt godt de sidste par dage, og planterne var tørstige. Jorden sugede væden til sig, og Nana fyldte vandkanden igen. Hun havde ikke noget imod gartneren, det var de andre pigers skyld – de havde en hemmelig hule på gartneriet og ville ikke lade hende være med. Hun satte vandkanden fra sig, fandt tændstikkerne frem og trådte nogle skridt væk.

Hot-shot, give me no problems.
Much later baby you’ll be saying never mind.
You know life is cruel, life is never kind.

Clara skruede ned for radioen og kiggede ud på flammerne, der rejste sig ude bag træerne. Hun lagde nåle og dukker fra sig, og kiggede nysgerrigt på flammerne en stund, førend hun atter vendte sin opmærksomhed mod Elizabeths dukker. Ikke en af dem havde et øje tilbage. Hun smilede bredt, meget bredt. I det fjerne kunne hun høre en sirene, hun skruede atter op for radioen og druknede sirenernes støj.

Outside a new day is dawning.
Outside Suburbia’s sprawling everywhere.
I don’t want to go baby.
New York to East California.
There’s a new wave coming I warn you.

Kan du også nikke genkendende til denne situation? Minder det dig om dengang du selv var tolv år og verden var rigtig led? Så er det her scenario måske alligevel ikke noget for dig(?).

Husk, at følge diskussionerne om horror og scenarieskrivningscenarie.dk.

Om Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast
Dette indlæg blev udgivet i Rollespil. Bogmærk permalinket.

3 svar til [kommende projekter] Tøser

 1. Uh, blev lige sendt herover fra dit Trolde-indlæg. Jeg håber virkeligt det bliver færdigt en dag det her. Jeg glæder mig til at spille det, og er også frisk på at spise flere æbleskiver mens vi brainstormer noget mere.

  Mmm, æbleskiver.

  Like

 2. mortengreis siger:

  Jeg glæder mig også meget til at få realiseret dette scenarie. Det er et, der længe har ligget og luret på at blive skrevet færdigt. Måske vi skulle lave en gang brainstorming over det igen – med flere æbleskiver? 😉

  Like

 3. Nis Baggesen siger:

  Ja, det ser spændende ud. Meget modbydeligt, men spændende.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.