[gæsteindlæg] Dark Heresy

Thomas Heebøll-Holm er en af de lykkelige ejere af en Dark Heresy-bog, og han og jeg har ofte talt om muligheden af at spille en eller anden slags kampagne-spil, der tager udgangspunkt Dark heresys koncept. Vores diskussioner begyndte, da rygterne om Dark Heresy og dets koncept svirede. For en anmeldelse af Dark Heresy se her: RPGforum og tilhørende diskussion.

Jeg har nu æren af at præsentere Thomas’ tanker om at spille en Warhammer 40k-inkvisitionsscenarie. 2008-2009 er i sandhed et W40k år.

Warhammer 40k: Dark Heresy

Jeg har længe gået og bakset med en idé om at spille en form for Warhammer 40K, men jeg mangler et system, der er passer til mine idéer om et scenarie eller en mini-kampagne, hvor spillerne spiller både
jægernes og de jagedes roller. Idéen er, at spillerne skal jagte sig selv. Lad mig forklare. Setup’et er en hive world, hvor nogle arbejdere får nok af den uretfærdighed og grusomhed, der hersker i hiven og gør oprør. Myndighederne kan ikke tolke oprør (endsige tanker om reformer) på anden måde end en farlig flirt eller ligefrem et direkte ledtog med Chaos kræfterne. Følgelig sendes en gruppe inkvisitører ud for at finde og standse arbejderne. Spillerne spiller således både arbejderne og de inkvisitører, der er efter dem. På den måde skaber spillerne selv fortællingen. Konkret havde jeg tænkt mig, at spillet skulle foregår ud fra en scenestruktur, hvor spillerne først spiller en scene med en eller flere af arbejderne. Derpå kommer en scene, hvor spillerne som inkvisitører følger op på arbejdernes handlinger og muligvis lægger grunden til arbejdernes handlinger i næste scene.

Grafisk vil det se således ud:

1. scene – arbejderne (f.eks. spreder oprørstanker på fabrikken eller kontakter Hive’ens underverden)

2. scene – inkvisitørerne (f.eks. forhører vha. tortur fabriksarbejderne eller går undercover i underverdenen)

3. scene – arbejderne (f.eks. reaktion på forhør/ tortur udfører terror handling mod myndighederne).

Osv.

Idéen er, at spillerne ved at reagerer på deres egne handlinger langsomt eskalerer konflikten i historie, På den vil man på naturlig vis vil nå et klimaks, der dog ikke nødvendigvis behøver at være et showdown mellem inkvisitører og arbejdere. F.eks. kunne arbejderne i stedet vende sig imod de Chaos kræfter de uværgeligt må alliere sig med for at modstå inkvisitionens øgede pres (det er jo Warhammer!) og et klimaks kunne her være kampen med überdæmonen eller blot kultlederen, der tilfældigvis også er den lokale narkobaron, og som har finansieret arbejdernes terrorhandlinger og givet dem husly. For inkvisitørernes vedkommende kunne et muligt klimaks være, at de vender sig imod inkvisitionen i afsky over de metoder, den benytter, og hvad det har gjort ved inkvisitørerne som mennesker. En pointe ved spillet er nemlig, at hverken inkvisitører eller arbejdere er onde eller korrupte fra starten, men presset fra strukturerne i den umenneskelige Warhammer 40K verden, hvor et menneskeliv intet er værd, og hvor alt drejer som om menneskeracens overlevelse og fremdrift, gør at spillerne efterhånden enten må overgive sig til Chaos kræfterne i dem selv såvel som i verdenen omkring eller gøre oprør mod de forhold, de lever under. Da det jo er Warhammer 40K, så vil scenariet/ kampagnen slut ende med fortabelse eller frelse for enden af en boltermunding (“Broder Hincmar smilede, mens storinkvisitørens folk gjorde ham parat til forhøret. Han vidste, at han skulle lide en smertefuld død her i torturkammeret, men han vidste også, at han havde reddet mange tusinde menneskeliv og ikke mindst hans egen sjæl”)

Mit problem er, at jeg ikke har noget oplagt system (jeg synes umiddelbart, at Dark Heresy systemet er for tungt). Da jeg ikke har voldsomt meget tid til at sætte mig ind i et nyt eller browse markedet, byder jeg forslag til systemer eller blot alternative idéer til at køre kampagnen meget velkomne.

En stor tak til Thomas for indlægget. Kom glad med ideer og forslag. I kan enten poste dem her, eller i følgende tråd på scenarie.dk: Dark Heresy

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: