Oversigt over emner og indlæg

Kære læser,

Jeg har dedikeret denne blog til rollespil. I det nedenstående har jeg opsamlet størstedelen af mine indlæg i en række forskellige kategorier, som du kan gå på opdagelse i.

Det handler om rollespil og hovedsageligt om de erfaringer, jeg gør mig som spilleder i mine faste rollespilskampagner og i de engangsspil, som jeg af og til spiller. Du kan også følge mine tanker omkring rollespil i praksis, live-rollespil og fantasy reenactment, samt scenarieskrivning til rollespilskongresserne.

Leder du efter folk at spille rollespil med eller steder at spille rollespil, så prøv at kigge her: Hvor finder jeg folk at spille rollespil med?

Nedenfor finder du følgende emner:

 • Emner med egne undersider (D&D, Call of Cthulhu, anmeldelser)
 • Teknikker og ideer (generelle teknikker, kampagne-tanker, birollespil, spillederi, kamp i rollespil, diskussioner om rollespil)
 • Spilrapporter frasmå kampagner, indie-spil og scenarier
 • Gæsteindlæg
 • Bughunters-projektet
 • Læsegruppens læsninger af scenarier fra Projekt R’lyeh
 • Hjemmelavede rollespil (scenarier, vandrekonkurrencen, Fimbulfrost)
 • Linkssamlinger (indlæg med links til læsestof, om rollespil som værende farligt eller optrædende i populærkultur)

Emner med egne undersider

D&D (D&D 3,5, E6, D&D 4th, AD&D, D&D 5th, Dungeon Crawl Classics.)

Jeg spiller fast D&D 3,5 i Mystara-verdenen med en gruppe, hvor vi nu har spillet sammen i en hel del år. Det er vores anden D&D-kampagne med mig bag roret, og vi eksperimenterer en del med at anvende forskellige indie-teknikker og mekanikker i gruppen. Det er troldmandskampagnen, og den har fået sin egen underside på bloggen, hvor jeg gennemgår de forskellige tiltag og eksperimenter: Troldmandskampagnen. Vi har desuden startet en Reservekampagne op, som kører ved siden af hovedkampagnen. Den har sine egne specialregler, og den kommer til at blive spillet med D&D 4th ed.-reglerne.

Sidst er der en D&D-minikampagne ‘Night’s Dark Terror‘ med 4th ed.-reglerne, der nu er blevet til In Search of Adventure-gruppen, samt udkastet til en fjerde kampagne Købmandsvældet Darokin og dertil diverse andre artikler om D&D, blandt andet de Sword & Sorcery-inspirerede Legenden om …/Ascalon-scenarier.

Mine spilgrupper har desuden også været en tur gennem DragonLance, Dark Sun, Spelljammer foruden varianter som Dungeon Crawl Classics og diverse andre ting.

Call of Cthulhu (Delta Green, Trail of Cthulhu, Bookhounds of London)

En anden stor klassiker for mig er Call of Cthulhu-rollespillet i dets mange former, som derfor også har sin egen underside. Jeg spiller her en kampagne i Delta Green-settingen, hvor der er skræddersyet en lang række regler til at understøtte tematikken om fremmedgørelse og forfald.

Jeg diskuterer desuden også investigation og sanity på denne side, foruden Trail of Cthulhu og Bookhounds of London.

Anmeldelser

Jeg anmelder også alskens bøger om rollespil. Anmeldelserne har deres egen underside.

Vaesen – folklore og rollespil

Rollespillet Vaesen – Nordic Horror Roleplaying Game er et rollespil, som udspillet sig i et mytisk 1800-tals Skandinavien. Nedenfor er mine supplementer, scenarier og ekstra materiale til rollespillet.

Folklore – og nye væsner

Vaesen – og nye ting til spillet

Teknikker og ideer

Her samler jeg de ideer, som ikke er knyttet til et bestemt regelsystem (som f.eks. Call of Cthulhu eller D&D), eller som ikke er knyttet til en bestemt kampagne (såsom Transhuman Space eller Min D&D-kampagne). Ideerne under de specifikke regler eller kampagner kan dog ofte uden større vanskeligheder hentes over til andre regelsystemer. Flere ideer findes længere nede i afsnittet om Nephilim-kampagnen.

Kampagner

Kampagne-tanker

Birollespil

Tanker om kamp i rollespil

At være spilleder

Indie-rollespil

Diskussioner om, hvad rollespil er

Scenarieformer

Rollespil og historie

Oldschool rollespil

..

Kompendier

Kompendierne er samlinger af artikler om måder at spille rollespil på. Der er et kompendie til spillerne, og et til spillederne. Artiklerne er skrevet af en lang række kreative mennesker, og det er mit håb at få samlet artikler til flere kompendier.

De to kompendier fra Fastaval 2008:

De to kompendier fra Fastaval 2009:

Nephilim

Min ældste kampagnegruppe er min Nephilim-gruppe. Den har oplevet nogle udskiftninger gennem årene, og vi har fra tid til anden taget nogle pauser fra Nephilim-spillet. Denne kampagne er lidet omtalt på bloggen, selvom det er denne, jeg har haft de særeste form-eksperimenter med. Kig på de enkelte indlæg for at få en ide om, hvilke eksperimenter vi har haft rodet med.

Vi har nu afrundet kampagnen for en stund, og vi spillede efterfølgende en Transhuman Space-kampagne. Vi har andetsteds oprettet en blog til denne kampagne, ligesom at Nephilim-kampagnen havde sin egen blog. Derefter Delta Green.

Fading Suns

Science fiction og middelalder i et. Dette rollespil har en fantastisk setting, men reglerne er desværre så som så. Jeg har spillet det med både VPS og d20, og mit næste mål bliver at anvende diverse indie-regler til at spille Fading Suns med. Her er mine tanker til min første rigtige FS-kampagne:

Spilrapporter fra andre kampagner, indie-spil og scenarier

Transhuman Space

Denne kampagne har sin helt egen struktur. Den udspiller sig i det 22. århundrede i en hard science verden, hvor det bærende tema er “Hvad er menneske?”. Der er ingen rumvæsner, telepater eller andre fantastiske elementer. Rammen for kampagnen er Fonden, en global og interplanar enhed, der hyrer lokale specialister til at løse forskellige problemer. Kampagnen består af en serie kapitler, hvor der er særlige regler til hvert kapitel. Reglerne understøtter hvert kapitels temaer.

Efterspilsrapporter

I denne kategori finder du mine oplevelser med forskellige indie/forge/story now-spil og med con-scenarier fra forskellige danske conner. Jeg henter hovedsageligt scenarierne fra årets Viking-Con, Fastaval og Sommerspil eller fra Rylle og Alexandria.

Indie-rollespil

Gæsteoplæg

Det er også muligt for andre at præsentere deres erfaringer og oplevelser med rollespil her. Troels, som jeg spiller rollespil med jævnligt, har et par andre grupper, som han spiller med, og hans erfaringer kan findes i denne kategori. Derudover finder du enkelte andre indlæg fra folk, som Nis, Thomas, Frederik og Kristoffer.

 • Science Fiction-eksperimenterne – en serie artikler af Troels om de eksperimenter, han foretog sig i hans GURPS-baserede science fiction-kampagne. Nogle af ideerne sigter imod science fiction-genren, andre er langt mere generelle.
 • Dark Heresy – et oplæg fra Thomas om en anderledes kampagne om inkvisitorer og deres ofre i W40k.
 • Leg med døden – et oplæg fra Troels om hvorledes at dødelighed kan være vigtig for fiktionen.
 • Leg med tid – et oplæg fra Troels, om hvorledes regler forvandler bogføring til store persondramaer.
 • En refleksion over Piger i Panser – en beretning om historien bag Piger i Panser af Ann Kristine Eriksen.

Bughunters

Et gammelt rollespil, som jeg nød at spille for adskillige år siden. Nu bruger jeg spiluniverset til et lidt sært projekt, nemlig at skabe en spilperson med alskens forskellige indie-regelsystemer. Et eksperiment i at konvertere de forskellige regelsystemer til at understøtte Bughunters-universet. Jeg har kompileret de forskellige spilpersoner i Bughuntersarkivet.

Er man glad for Bughunters, Aliens og des lige, har følgende indlæg også relevans:

Læsegruppen

Vi læser og anmelder scenarierne fra Projekt R’lyeh.

Hjemmelavede rollespil

(Mine con-scenarier kan næsten alle findes på og downloades fra Alexandria)

Links

Hvis dette har vakt din interesse for rollespil, kan jeg anbefale, at du følger linksne i kategorien Rollespil og Rollespilsblogs. De vil bringe dig til alskens spændende steder.

Jeg har også samlet en række links til rollespil i skolen (Læringsrollespil), links til tegneserier, hvor størstedelen har med rollespil at gøre, links til podcasts om rollespil (Sibylle), links til diverse rollespilsfora (forum), samt links til steder, hvor man kan søge efter medspillere og købe rollespil (Efterlysninger). Knudepunktsbøgerne og andre læsværdige ting kan findes i Biblioteket. Tidsskrifter om rollespil har sin egen kategori, ligesom konventerne og træfsne har deres egen kategori.

Læsestof – indlæg med links til forskellige emner

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: