Vaesen – nye kontakter og nyt personale

Et omdrejningspunkt i rollespillet Vaesen er slottet Gyllencreutz, som er en base for Selskabet, hvorfra de begynder deres eventyr, og knyttet til slottet er personale og kontakter, som skaber et netværk af biroller, som alle har en indflydelse på spillet. Det er en del af den base-bygningsmekanik, som er et tilbagevendende element i Year 0-engine spillene.

I det nedenstående præsenterer jeg et nyt sæt kontakter og personale, som kan anvendes ved slottet Gyllencreutz, godset Ravnholm og fyrtårnet Hanstholm. Sammen med de ekstra personer, man kan etablere som en del af spillet, følger også nogle supplerende regler for vanæret personale og for kontakter, der kan blive trusler.

Vanæret personale er muligheden for at hyre personale billigere, fordi de kommer med ‘bagage’, og des mere man hyrer af personalet, des større er risikoen for, at det skaber problemer for Selskabet. Ved begyndelsen af hver scenarie rulles en pulje af terninger baseret på mængden af vanæret personale (2 + 1 for hver ekstra personale efter den første), og des flere 6’ere, der rulles, des større et problem opstår. Det vanærede personale er fordel, fordi de er billigere at ansætte, og det kan være en fordel for Selskaber, som holder til i provinsen, hvor det bliver dyrere at hyre særligt de urbane personer.

Nogle kontakter kommer med en risiko indbygget, hvor de kan udvikle sig til at være en trussel for selskabet. Det kan være en præst, der holder op med at billige selskabets aktiviteter, og i stedet for at stå til rådighed med vievand, begynder at opildne det lokale borgerskab imod selskabet.

Det bærende for begge typer af ekstra materiale er, at det skal være simple mekanismer, som skaber oplæg til rollespil og konflikter.

Du kan nedlaste de nye kontakter og det nye personale her:

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Vaesen – nye kontakter og nyt personale

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: