Traveller – The Pirates of Drinax – del 7

Her følger syvende episode og en sæson-afslutning på Traveller, og sidst i indlægget vil blive løftet sløret for, hvad vi kommer til at spille den kommende tid. Inden da følger en episode af Drinax-kampagnen, som hovedsageligt er et spørgsmål om at cashe in.

Dagens spilgang

Sidst ankom vi til det stjernesystem, hvor piraten Ferrik befandt sig, og med et heftigt bombardement af hans rumskib, fik vi hans besætning til at pensionere deres kaptajn og sende ham på et langvarigt ophold i vores rumskibs fangekælder (som vi ikke har, så det blev vores dvalekapsler i stedet). Derfra hoppede vi ud af systemet i en ny retning, og er nu på vej til Vume.

Rejsen tager som altid en uge, og den blev brugt på nogle svære samtaler. Vores hunde-humanoid, Krrssh, blev optaget som medlem af vores besætning, og det var den nemme snak, mens Miria Sølvhånd fik et tilbud om, enten at blive sat af på Vume med midlerne til at købe sig en billet til Theeve, hvor hendes rumskib og besætning venter, eller at drage med os, og når vi havde indleveret Ferrik til myndighederne, erhverve sig en plads som et af vores besætningsmedlemmer.

Vi tog et skridt væk fra in-game forhandlingerne og meldte også ud, hvad vi som spillere godt kunne tænke os. Fra en spillervinkel var der enighed om, at det kunne være sjovt ikke kun at vinde Krrssh som besætningsmedlem men også Miria Sølvhånd, og vi lagde op til, at spillet skulle gå i den retning. Med et yderst succesfuldt leadership-check fra min karakter (rullede 11 med 2d6), blev det også spilmekanisk understøttet, at vi fik talt godt for vore sag.

Vume er en planet uden atmosfære, hvor arkæologiske udgravninger foretages under kupler eller iført rumdragt, og hvor der er en bastant modtagelse af kanonskibe fra den kejserlige spejdertjeneste (som var vores arbejdsgivere, inden vi begyndte på Drinax-kampagnen), og det bliver snart tydeligt hvorfor. Udgravningerne rummer spor af De ældste, en forgænger race (eller racer), som sandsynligvis har stået for udbredelsen af menneskeheden og andre intelligente racer mellem stjernerne, men som ikke findes længere. Der er potentiale for betydelige teknologiske fund i udgravningerne, og med en piratverden grænsende lige op til systemet, er der brug for en slagkraftig modtagelse af uønskede rejsende. Vi har her muligheden for at skifte kampagne eller deviere væsentligt fra den storyline, vi lige nu følger, hvis vi forfølger vinklen med the ancient precursor races, hvilket er en del af Travellers sandkasse-koncept. Det er sjovt for os som spillere at se, at uanset i hvilken retning vi skubber settingen, så venter der blot mere eventyr.

Vi fokuserer i stedet på at få repareret skaderne fra vores rumskibskamp og tanket op igen, så vi kan om nødvendigt foretage et dobbeltspring og nå langt frem. Herefter går turen mod Drinax, hvilket fører os inden om Torpol og deres nabo-system, Clarke, hvor der i begge systemer venter en dusør på Ferrik. Efter seks ugers rejse er vi fremme ved Torpol, hvor vi indkasserer 1.500.000 credits for Ferrik, og derefter indvilliger vi i at fragte ham til Clarke, hvor der venter 1.000.000 credits yderligere, og hvor Ferrik vil modtage den første halvdel af sin straf, nemlig at blive stødt ind i karbonit i bedste Han Solo-maner, og derefter fragter vi ham fra Clarke til Torpol, hvor de udfører anden del af straffen, nemlig at sende hans karbonit-indespærrede legeme i et satellitkredsløb om systemets hjemverden til skræk og advarsel for andre pirater. Herefter melder vi tilbage til selve Drinax, og her træder Miria Sølvhånd ind og bliver et besætningsmedlem, og vi planlægger, hvad de mange skejser skal bruges til – og de mange ugers rejsen rundt lader os nu vinde et skill point (otte ugers passage er nødvendigt). Jeg tror, vi er oppe på at have tjent tre skill points i alt gennem flere måneders spil. Det er ikke som D&D 5th, hvor man får en masse spændende ting, hver gang der stiges level, og hvor levelstigning sker rimeligt jævnligt. I Traveller er der stærkt brug for, at man lader tiden gå væsentligt en gang i mellem, da progressionen er meget langsom. Basalt set er progression i Traveller (og rollespil som Ars Magica) direkte modsat af rollespil som D&D, idet man stiger, når man ikke er på eventyr, og det er perioderne mellem eventyr eller mellem hændelser i eventyr, som er vigtige, da det er her, man stiger (dvs. fire timers intenst drama kan i D&D udløse et level, mens fem minutters spil, hvor man rejser i tre måneder vil i Traveller udløse stigning i skills). Det er to forskellige tilgange med hver deres styrker – og her kan jeg så godt lide Ars Magica systemet, som har to slags XP, alt efter om man får lov at sidde hjemme en hel årstid og forske, eller om man er ude på eventyr. Det ene forbedrer magiske færdigheder og det andet forbedrer mere håndgribelige færdigheder.

Vi holder her en pause fra Traveller, og så vender vi forhåbentlig tilbage med en ny sæson, hvor der er et større budget, så der er flottere kostumere, dyrere skuespillere og bedre special effects – vi snakkede om, at vores karakterer blev rullet helt tilfældigt på klassisk Traveller-maner, men det har den ulempe, at nogle karakterer er evne-mæssigt strandet mellem to stole eller mangler grundlæggende færdigheder inden for deres primære hverv, og ved en tilbagekomst til kampagnen, vil vi sandsynligvis justere det, så karaktererne er mere konsistente. I mellem tiden er planen at vi dykker kortvarigt ned i Warhammer Fantasy 4th edition og derefter tager et kig på Blue Planet.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: