Traveller – The Pirates of Drinax – del 4

Drinax juli 2018.jpgVelkommen til episode 4 af vores gennemspilning af kampagnen The Pirates of Drinax, som er en stor sandkassekampagne i Traveller settingen. Vores hovedpersoner var sidste gang i færd med at udforske en rumstation, da de blev overfaldet af et mystisk rummonster på den forladte station.

Aftenens forløb

Da min karakter, Yotan Yorick, er blevet ikke uvæsenligt skadet efter mødet med rummonstret, roterer vi mandskabet. Med en beskadiget rumdragt er det nødvendigt at vende tilbage til vores rumskib. Her indsætter vi nu vores tredje lejesoldat, befalingsmand Ju, og akkompagneret af Hal (Mikes karakter) fortsætter vi udforskningen af basen med tre NPC-karakterer og en PC karakter.

Rum for rum afsøges basen, og pludselig opdager vi bevægelse, da en skygger glider ind over lamperne. Vi cirkler rundt og konfronterer en ensom skikkelse i en rumdragt. Det er en ubevæbnet varg (hundefolk), som vi tager til fange.

Efterfølgende udforskes resten af basen. Vi ser nærmere på sektionen, hvor der er en funktionel atmosfære, og her finder vi en montre, hvor der ifølge skiltet har været en forstenet hiver. Mængden af slim – som vi har set flere andre steder, som er sekreringer fra rummonstret – er koncentreret omkring montren, og vi kan ikke undlade at spekulere over, hvad sammenhængen mellem den forsteneder hiver og rummonstret er, for de to væsner synes at være to meget forskellige ting  (hivers er altruistiske væsner, der i form minder om en intelligent søstjerne; kroppen er opbygget af et segmenteret led, og ud fra kroppen er seks lemmer med seks fingre, mens ‘hoved’-lemmet har seks øjestilke og seks finger-tentakler, foruden infrarøde sanser og tre ører. Hivers er for humanoider i sandhed fremmede væsner).

Basen rummer ikke mange flere hemmeligheder, og vi tager i stedet vores fange ombord på vores rumskib, fodrer ham og indleder en venlig samtale med ham (hvilket ikke er ironisk ment, da vi hverken torterer ham eller på anden vis tvinger oplysninger ud af ham, men vinder hans tillid gennem veltilberedt mad).

Fangen er Krrssh (som vi kalder ‘Kenneth’), og han blev dumpet på rumstationen af sine piratvenner, da de ikke var tilfredse med hans formåen efter plyndringen af rumstationen ved Torpol. ‘Kenneth’ havde forsøgt at udvise initiativ ved at overfalde et lokalt rumskib, som tilfældigvis var i området, kun for finde sig selv under hård beskydning, da det andet rumskib tilhører en gun nut libertarianer, der havde skjult tunge kanoner i sit fragtskib (vi interviewede kaptajnen i en tidligere episode).

Utilfredse med Krrssh’ indsats, dumpede gruppens leder, Ferrik, ham i Borite-systemets forladte rumstation, inden de drog videre til deres piratskjul på Blacksand i Theeves systemet. Rumstationen er et yndet sted for at droppe folk. Piraterne holdt stationen funktionel og derved rummonstret i live, som så ville leve af de folk, der blev smidt af på stationen. Derfor vi fandt et improviseret nødsignal, og diverse andre tilpasninger, som Krrssh havde indrettet, så han kunne overleve en tid.

Vores rumskib er som piraternes rumskibe af en størrelse, der tillader os at hoppe to parsec, men fra Borite til Theeves er der tre. Hvis vi hopper, vil vi strande i et tomrum uden andre muligheder end at dø af sult og tørst, for vi ville ikke med de almindelige motorer kunne nå en planet inden for nogle år. Krrssh afslører imidlertid at på koordinat 2217 er et depot eller optankningsstatio. Vi har et kæmpe kort over denne del af galaksen, og vi kan se, at hexfelt 2217 er feltet lige ved siden af Theeves, og netop to felter fra Borite, så vi kan gøre som piraterne og hoppe fra Borite til optankningsområdet, og derfra til Theeves.

Planen bliver at bevare rumstationen ved Borite og sælge oplysningerne om dens placering til vores sponsor, kongen af Drinax, der i teorien ville kunne sætte stationen i stand og bruge den som forpost, og at hoppe til optankningsstationen, og derfra videre til Theeves, hvor vi vil snige os ind i Blacksand, kidnappe Ferrik og bringe ham for en domstol i Torpol for sine røverier, og derved vinde et godt omdømme for kongen af Drinax blandt Torpols befolkning. Ferrik har heldigvis ikke det bedste omdømme i Theeves, så vi satser på, at der ikke er alt for magtfulde folk i det lovløse system, som vil beskytte ham.

Vores første hop er succesfuldt, og vi lander i det tommeste tomme rum, men heldigvis pinger vores radar af på optankningsområdet, som Krrssh har udpeget for os (og vi har taget ham med, så han har ingen interesse i at lyve om koordinaterne), og efterfølgende hopper vi videre til gaskæmpen i Theeves for at tanke op som det første, så vi nemt kan forlade systemet igen. Dernæst går turen mod Blacksand, men vi er ikke kommet langt ind i systemet, førend vi konfronteres med en masse forespørgsler om, hvem vi er, og hvad vores ærinde er, og de kommer mestendels fra et militært anlæg, som kaldes Skull. Det er systemets forsvarsbase.

Her slutter aftenens spil.

Bemærkninger

Traveller er en spøjs størrelse. Vi har relativt set meget få terningkast i spillet og påberåber os meget lidt spilmekanik undervejs i spillet. Noget af det hænger sammen med, at en del af systemet er bundet op over kampregler, og når vi ikke kæmper, så kommer de regler ikke spil. En anden del skyldes, at ingen af vores karakterer har exceptionelle færdigheder – ingen feats, ingen magi, ingen psionics, ingen racial abilities – men generelt blot har ‘almindelige’ færdigheder, og dem følger der ikke meget spilmekanik med. Hovedsageligt ruller vi nogle simple skill checks uden klart at definere, hvad der er på spil, men blot tjekker om de ting falder i hak eller ej – kun vores astrogation check, da vi hoppede ud i tomrummet, var potentielt skæbnesvangert, da vi kunne være strandet ude i ingenting til en langsom sultedød.

En sjov ting ved kampagnen er, at den er fint åben. Vores opgave er at vinde Drinax popularitet blandt befolkningen i Torpol systemet, og de plages af pirater, hvorfor det er op til os at finde en løsning på det. Det er muligt at scenariets designere også havde tænkt, at vi skulle kidnappe piraten Ferrik og stille ham for en domstol, men ideen er vores egen, og det er sjovt.

En tredje ting er, at efter seneste hop har vi rejst i otte uger, og vores karakterer har nu rejst længe nok til at erhverve en færdighed eller hæve en færdighed fra 0 til 1. XP får vi ved at afsætte tid til at træne, så des mindre tid vi skal bruge på udenomsting des mindre har vi til at forbedre vores karakterer (lidt ligesom Ars Magica, hvor man også helst ikke vil på eventyr, da det hindrer ens muligheder for at studere og blive sejere til trolddom).

Næste gang: Et spontant heist (som vi har dog har haft 14 dage til at planlægge)

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Traveller – The Pirates of Drinax – del 4

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: