Tales from the Loop – Fortælleren fra Stevnskredsen – del 3

Vi spiller Fortællinger fra Stevnsringen! Et retro-sci-fi rollespil om en flok børn fra et 1980’ernes Stevns, som aldrig var. Dette er tredje episode, som runder historien fra sidste gang af. Dybt i Stevns’ kalk under det hemmelighedsfulde militærfort er en partikelgenerator, hvis indflydelse rækker langt ind over Sjælland, og livet i Store Heddinge, Lyderslev og Hellested forløber på sin egen sære vis.

Her afrundes første historie om Mikkel, Lisa, Kim og Jesper. Sidst vi sluttede historien var det aftenen før sidste skoledag, og dagens spil begynder om morgenen, da vore fire kække unger er på vej til skole.

Det er en smuk sommerdag. Overalt render børn ude på skolens fællesområder og leger, og vore fire elever mødes ved indgangen. Ovre på parkeringspladsen bemærkes det, at et par af de sorte biler fra gårsdagens kortage af amerikanske agenter holder parkeret, og omkring bilerne bevæger sig nogle agenter omkring i sorte jakkesæt og med solbriller.

Den første del af handlingen i dagens spil begynder i klasselokalet, hvor klasselærer og dansklærer Jørgen er i gang med at holde eleverne beskæftiget, mens alle venter på, at de store elever kommer rendende for at kaste med karameller. Der læses højt for børnene, og der spilles galgenleg, da lyden af de fremstormende niendeklasser i det fjerne høres. Karameller kastes ind af dørene til de andre klasselokaler, og elevernes opmærksomhed rettes mod døren. I næste nu flyver den op og håndfulde af karameller kastes ind af døren. Alle springer efter karameller, hver især prøver at komme med den største høst, som går i fællespuljen og deles – men Kim er hurtig og skovler en håndfuld i sin egen lomme.

(Mens scenen beskrives og spillerne kommer med indspark, sammenligner vi også hinandens erfaringer med denne dag, og vi har helt klart forskellige oplevelser med den. Da beskrivelsen af karamelindsamlingen finder sted, rulles der ivrigt med terningerne, og flere opnår en succes, men Kim har to, og derfor bruger sin ekstra succes til at skaffe sig ekstra karameller uset).

Imens udenfor render Mikkel og Anders fra niende forbi klasselokalets vinduer. Det bemærkes af Lisa, som gør resten af gruppen opmærksom på det. Vore fire protagonister vil gerne ud og undersøge sagen nærmere, så de overtaler Jørgen til at lade hele klassen ud og samle overskydende karameller op på gangen, og i kaoset render vore fire helte udenfor (et succesfuldt charm tjek med en succes). Klasselærer Jørgen gør opmærksom på, at eleverne skal være tilbage senest 11.30 til afslutningsforedraget i kantinen.

Udenfor er sporet af Anders og Mikkel tabt, så i stedet render vore fire helte om til knallertværkstedet, hvor de finder dørhåndtaget ødelagt med stor kraft, og inden for er en stor ting gemt under en presenning. Gruppen sniger sig indenfor for at se nærmere på det.

Midt i værkstedet er den forsvundne VABR100 gemt under en presenning. Presenningen bliver hevet af og robotten beundres, mens der diskuteres frem og tilbage, hvad der skal gøres. Lisa vil prøve at omprogrammere robotten, mens Jesper vil prøve at åbne værkstedets garagedør, og imens ser Kim og Mikkel sig om efter klude og brændstof, da de vil forsøge at manipulere robotten rundt med ild, som de har deduceret sig frem til, at Anders og Mikkel har gjort.

Lisa får åbnet et lille panel i robotten, hvor der er en lille skærm med et bitte tastatur. Hun konstaterer, at softwaren i robotten minder en del om de programlinjer, hun selv har haft tastet til magnetskibe, og hun vil være i stand til at skrive simple instrukser til VABR100.

(Lisa fejler sin teknologi-tjek, men hun gør brug af sin Pride – at have bidraget til faderens programmering med nogle programlinjer. Det giver en automatisk succes.)

Imens konstaterer Jesper, at der er en bunke malingsspande med maling hobet op foran garagedøren, som han går i gang med at fjerne (og han fejler et opmærksomhedstjek), og da han fjerner en spand, hiver han samtidig i den snor, som er bundet fast i spanden, og den aktiverer et gammeldags vækkeur, som kimer højlydt, og det antænder en klud. Snart springer flammerne frem og griber malingspandene og flammer vælter frem.

Pludselig vågner robotten til live. Den træder frem mod flammerne, slår mod loftet som loftsdele falder ned, og den begynder at sprøjte løs med skum. Imens render Lisa væk, Jesper render efter en brandslukker, og Kim og Mikkel render udenfor.

Robotten slukker flammerne, men brager samtidig ud gennem garagedøren og er nu ude i det fri. Da flammerne er slukket igen, begynder vore elever heftigt at diskutere, hvad de skal gøre nu.

Hvad er Anders og Mikkel ude på med robotten? Har de kidnappet Lille Jan? Skal vore protagonister selv beholde robotten (ude i deres hemmelige klubhus)? Skal de løbe hen og hente nogle voksne? Skal de få fat i de amerikanske agenter? Skal de lokke robotten væk fra skolen med brændende klude? Skal Lisa dirigere rundt med robotten?

Der snakkes en hel del frem og tilbage. Så går skolens brandalarm pludselig. Nogen har aktiveret den (for det gøres manuelt). Skolens mange klasser strømmer ud, og blandet med alarmen er lyden af talrige skolebørn og deres lærere, som forsøger at holde dem i ro. Kim og Jesper forsøger at flytte botten med brændende klude, og det virker, men efter et forsøg, må de også indse, at de ikke kan flytte VABR100 nogen steder uden at den bliver set af skoleklasserne. I stedet får Lisa slukket den robotten, så den står helt stille.

Pludselig, da hun forsøger at programmere videre på robotten, ser hun på den lille skærm, at der er fundet en ‘remote override’ sted, og pludselig begynder robotten at gå af egen kraft rundt om skolen, og den går hen mod en udgang, hvor der er forsamlet 2a og 2b med deres lærere, som får travlt med genne børnene væk.

Kim bevæbnet med værktøj løber efter botten og springer op på den (en succes), men den hamrer ud efter hende, og hun bliver hårdt ramt og vælter af igen (fejler tjekket; wounded condition). Imens er Jesper og Mikkel rendt efter nogle kæder på værkstedet (spillerne finder alt det udstyr på værkstedet, de måtte lyste – det er lutter ja-spil). Deres plan er at lave en Star Wars AT-AT manøvre på den og cirkle rundt om dens ben med kæder.

(Vi snakker lidt om, hvad der er det bedste tjek, og vi ender med, at Jesper laver en Lead – opnår to succeser – som giver fire bonusterninger til Mikkels tjek med at binde rebene om benene på maskinen, og efter at have spenderet et held point, opnås i alt tre succeser, som bruges til at have succes med at vikle kæden om benene (et point), og så til at modstanderen er handlingslammet (et point), og at robotten vælter omkuld (et point)).

Drengene render flere gange rundt om robotten, og med Jespers instrukser lykkes det at få koordineret omviklingen og for Mikkel at få strammet kæden hårdt nok til at ‘botten taber balancen og vælter omkuld. Herfra kan Lisa rende op og forsøge at afbryde robotten (hun ruller succeser nok til at finde hovedafbryderen og slukke for VABR100).

Vore helte er succesfulde. De har standset og fanget den forsvundne brandslukningsrobot og hindret, at den ødelægger skolen på sidste skoledag. Både Mikkel og Jesper er sølet til i brandslukningsskum, og Kim bløder fra sin skade, og hendes venstre arm er hel følelsesløs. Et stykke derfra hører de lyden af en knallert! Det er Anders og Mikkel på samme knallert, og Mikkel sidder med en fjernkontrol. Arrige kører de bort.

I næste nu kommer klasselærer Jørgen rendende. Børnene har svært ved at overbevise ham om, hvad der er sket, og hvilken ære de har i begivenhederne. Der forklares en masse, mens Jørgen er mere bekymret for Kim og hendes skade. Efter en del snakken frem og tilbage (og et succesfuldt charm tjek), sker det, at en af voksen mere dukker op. Det er Niels, en høj og ældre herre, som er på fornavn med Jørgen. Jørgen tager Kim modvilligt til skolens sygeplejerske og forsøger at få fat i Kims forældre, mens Mikkel og Jesper sendes over til skolens omklædningsrum for et hurtigt bad. Der er kun et lille kvarter til foredraget, så der er travlt.

Imens bliver Lisa tilbage og vogter den slumrende ‘bot, mens Niels tålmodigt lytter til hendes forklaring om, hvad der er sket. Detaljeret gennemgår hun de sidste par dages begivenheder. Efter at hun har fortalt sin historie, vender Jørgen tilbage for at høre, om Niels er klar til at give sit foredrag. Det går her op for Lisa, at det er selveste foredragsholderen, som har holdt hende med selskab.

Vore elever samles nu med resten af skolen i kantinen for at høre oplægsholderen. Klasselærer Jørgen præsenterer ham: Dagens oplægsholder er Niels E. Nielsen, som flere kender fra deres danskundervisning, hvor de har læst hans historier, og Niels E. Nielsen er jo Stevns’ helt egen science fiction-forfatter, der blandt andet har skrevet Kains arv, Lilleputternes oprør og Vagabondernes planet, og han er en ivrig kritiker af Stevnsringen (og en torn i siden på de amerikanske forskere med sin kritik, hvorfor de amerikanske agenter er til stede for at holde øje med ham).

(Der kan ikke spilles science fiction-rollespil på Stevns uden at inddrage Niels E. Nielsen, og jeg har set frem til at præsentere ham i vores spil – at han skulle dukke op på denne måde, var dog ikke planlagt, og at Lisa – som er tilhænger af teknologi og Stevnsringen – skulle være den, som gav alle detaljerne og oplysningerne til den teknologikritiske Niels havde jeg slet ikke forudset).

Det var alt for denne gang. Vi holder en pause fra Tales from the Loop, men vender forhåbentlig tilbage for at følge op på Mikkel og Anders (som havde deres fjernkontrol, fordi de havde tvunget Lille Jan til at stjæle den fra sin fars arbejdsplads hos Veng Industries), de mystiske agenter, Stevnsringen, Niels E. Nielsen og vore fire heltemodige skolebørn. I mellemtiden bliver det næste vi spiller Betrayal – Legacy.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

3 kommentarer til “Tales from the Loop – Fortælleren fra Stevnskredsen – del 3

  1. Jeg fandt lige afsnittet i reglerne i går aftes, som forklarer hvordan man “hjælper” hinanden. Hvis 2 børn hjælper hinanden med en action, får “den, som ruller” én ekstra terning.

    Lead-evnen virker åbenbart ikke, hvis man selv deltager.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: