Traveller – The Pirates of Drinax – del 0

Vi spiller Traveller-rollespillet, som er science fiction baseret på golden era science fiction-genren, hvor vi følger en lille flok eventyrere på deres færd mellem stjernerne i et lille rumskib (kaldet Dekademejsen) rejsende rundt mellem de interstellare imperier og kongeriger.

Her følger første sidste afsnit i Trading Among the Stars-forløbet og første del af The Pirates of Drinax. Sidstnævnte er en kæmpe sandkasse-kampagne, hvor man kommer i tjeneste hos Drinax-kongeriget, og involveres i de mange magtkampe, der udspilles i grænseregionen i det mere eller mindre faldne Drinax-imperium, som kun har sølle rester af sin storhed tilbage.

Sidst fulgte vi vores eventyrere, som de handlede sig vej fra solsystem til solsystem for at finansiere deres færd mod Drinax, hvor et rygte lovede muligheder for eventyr og velstand. Det er ingenlunde billigt at rejse. De månedlige omkostninger er 3000 credits, og hvert spring mellem solsystemerne koster 2000 credits i vedligeholdelse, og rejsen fra en beboet planet i et solsystem til et andet varer nemt 15 dage (ca. syv dage undervejs i springet mellem systemerne, og et så et par dage med at tanke op ved den lokale gaskæmpe og flyve gennem solsystemet til den lokale beobede planet). Nøjedes vi med at springe fra gaskæmpe til gaskæmpe kunne det nok gøres hurtigere, men udgifterne skal dækkes, og det tvinger os til at finde arbejde under rejsen.

Nogle gange finder vi varer, der skal fragtes fra en planet til anden, og det ofte med en deadline, som tvinger os til at tage færden hurtigt. Lønnen er okay, men den er i det mindste stabil. Andre gange investerer vi i handelsvarer, ofte halv-illegale produkter, som vi leverer til de uafhængige rumhavne, som vi så forsøger at tjene godt på. På den seneste del af færden var vi uheldige, og varerne blev købt ind dyrt og solgt til en ringe fortjeneste. Det var næsten lige før, at det ikke kunne dække udgifterne for den måned – og at finde først sælgere det ene sted, og købere det andet sted, koster desuden mere tid, og det rummer sine egne udgifter. Desuden er sporene af pirater i det seneste systemer blevet tydeligere. Rygter om plyndringer er blevet mere almindelige, og vi har derfor valgt at investere i skydevåben og beskyttelsesdragter, så vi kan gøre en lille forskel, hvis vi havner i en kamp. Det koster lidt flere af vores likvider.

På den sidste planet før Drinax er piratplyndringer et stadig større problem, og vi beslutter os derfor for ikke at være et oplagt bytte ved ikke at investere i varer eller erhverve noget fragt. Så hellere rejse uden nævneværdig last og bruge lidt af pengene på kistebunden på at nå frem til Drinax. Netop da den plan er på plads, dukker en passager op. Det er en fyr, som hedder Kyle, og som senere viser sig at være en royal agent for Drinax, som mangler passage til Drinax, og han vil betale rundhåndet for hurtig transport. Det kan vi levere.

Drinax

The Pirates of Drinax er en kæmpe udgivelse fra Mongoose bestående af en kassette med tre tykke, indbundne bøger, som ligger op til at man udforsker regionen og lader sig involvere i stedets mange intriger og muligheder. Jeg kender ikke indholdet af materialet nærmere, da jeg er spiller, men her begynder vi rigtig på selve The Pirates of Drinax kampagnen.

Drinax var en gang et langt større rige med kontrol over mange systemer. Nu ligger det et grænseland, hvor løvefolkets grænser til stadighed trænger sig på. Efter ødelæggende krige med brug af atomare våben er flere verdener lagt øde, og Drinax selv er nærmest blot en ruin beboet af få stædige folk, der nærmest permanent er iført heldragter. Vi så dem på paladset, som nærmest i sig selv er en gigantisk rumstation, der tidligere var et pragtpalads i et interstellart rige. Stedet er og var hjemsted for yderst højteknologiske vidundere, for fornemme folk og adelige, og i paladset var der hovedsageligt hoffolk, royale og adelsfolk, den kejserlige garde og en mindre stab af tjenestefolk suppleret af maskiner.

Efter krigene blev paladset også et refugium, og stedet er nu overbefolket med en blanding af sine hoffolk og flygtningene, som på den alt for trange plads forsøger at skabe sig et hjem, og det er ved at være hverdag for sådan har det nu stået på i årtier. På den ene side af vi pragt og velstand i ruinerne af et døende rige, og på den anden side har vi overbefolkning og trange kår, og folk, der i et hjem af guld og velstand, er fattige.

Her ligger vi kimen til vores eventyr, da vi beslutter os for, at tage kontakt til Kyle, vores passager, som vi et par dage tidligere havde afleveret på stationen, og som vi efter at have oplevet paladset tager kontakt til for at opleve noget nyt og spændende.

Mere om vores kommende karriere som kapere, handelsfolk, eventyrere og rumrejsende i næste afsnit.

Bemærkninger til aftenens spil

Denne omgang var dels mere af ‘på rejse i Traveller-settingen’, som vi så det sidst, og en stemningsscener fra paladset, som kommer til at skabe rammen for en del af vores spil (antageligvis). Vi fik i alle fald tegnet et billede af situationen, og lige snart begynder den næste store historie.

Der er noget fascinerende ved Travellers struktur, hvor en god del af spillet kan formes af, at man rejser mellem verdener, køber og sælger. Selvom Traveller inviterer til sandkassespill, hvor man selv vælger, hvor man vil tage hen, kan det være en fordel dels at fortælle spilleder, hvor man gerne vil hen inde i fiktionen (f.eks. til Drinax), og dels hvor man gerne vil hen i historien (f.eks. have et kaperbrev og jagte pirater; jeg har ingen ide om, hvordan vi skal få det til at hænge sammen, men nu prøver vi). Det har derfor ikke været nogen hemmelighed, hvad vores interesser var, når vi først havde et rumskib. Nu har vi gennemspillet ‘hverdagen’ og nu kommer næste del. Havde vi blot snakket om at flyve rundt nede i grænseregionen omkring Drinax-systemet, havde vores spil nok være mindre fokuseret.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

3 kommentarer til “Traveller – The Pirates of Drinax – del 0

  1. Det lyder sjovt! Uanset om det giver mening eller ej, så er det sgu altid sjovt at jage pirater 😀

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: