Memoratoriet: Det rare sted

Memoratoriet

Memoratoriet er et Live-scenarie af Monica og jeg til årets Fastaval. Jeg har refereret indirekte til det tidligere.

For nyligt talte jeg med en af Fastavals flinke arrangører. Han blev glædeligt overrasket, da jeg fortalte ham, at vi tager imod ekstra spilledere til scenariet, at vi tager imod folk fra reservekøen, og at vi ikke skal have nogen informationer på forhånd om spillerne.

Det er noget, som Monica og jeg har villet: Et livescenarie, der fungerer som et bordrollespilsscenarie rent administrativt. Dette gør Memoratoriet næsten – vi skal bruge to GMs, 8-12 spillere og to lokaler per gruppe. Og noget papir.

Foromtalen er her: Foromtale Memoratoriet.pdf

Men hvorfor gør vi det?

Mere end 250 live-scenarier

Alexandria er der en oversigt over en meget stor mængde live-scenarier – mere end 250 styk. Blandt andet de mange con-lives, der har været der gennem årene. Heraf er der fem, kun fem!, scenarier, der kan downloades – og faktisk er det kun fire, da Yorktown alene er en folder.

Det synes jeg er synd. Forfatterne til bordrollespilsscenarierne ligger mange timers arbejde i deres produkter og skaber scenarier, der kan bruges af mange igen og igen. Fra tid til anden henter jeg selv et scenarie ned og spiller sammen med andre.

Liverollespilsforfatterne og deres medarrangører ligger ikke mindre arbejde i deres scenarier end de andre forfattere, men deres scenarier er one-shot oplevelser. Nogle gange af gode grunde – man skaffer ikke lige 400 spillere, et gods og special effects uden forberedelse – men andre gange er der intet til hinder for at scenarierne spilles igen. Der kan vel skabes live-scenarier, som man enten kan spille på con efter con eller måske ligefrem derhjemme, i ungdomsskolen eller på det lokale kulturhus? Jeg tror på, at de scenarier allerede findes, nu skal de bare postes.

En opfordring

Kom frem med jeres con-lives. Jeg vil gerne kunne downloade dem, læse dem, blive inspireret og måske samle en håndfuld venner og bekendte til at spille et af dem.

Derfor er Memoratoriet indrettet, så det vil kunne downloades af andre – men I bliver nødt til at vente til efter Fastaval.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: