Årets VC-scenarier

Egentlig holder jeg sommerferie, og derfor er der noget stille her, men jeg tænkte, at jeg lige ville give en headsup på noget af det, der sker på scenarieskriverfronten.

Scenarierne spænder i år over et bredt felt. Jeg har den fornøjelse at være i kontakt med nogle af forfatterne og kan derfor nu løfte sløret for nogle af årets scenarier. Jeg må lige understrege til at begynde med, at dette ikke er VC’s samlede forfatterfelt, men kun en oversigt over de forfattere, som jeg er i berøring med.

Johs Busted præsenterer et remake af et Thais Munk scenarie, nemlig “De navnløse“. Johs følger op på en stolt tradition fra film- og teaterverdenen med remakes, genindspilninger og genopsætninger. Denne gang med et strejf af indie.

Thais Munk selv stiller med et Istid og shamaner-scenarie. I en ren, rå verden fyldt med store følelser og urørt natur skal en ny shaman udpeges. Har du det i dig at blive den næste?

Karl Georg Holm Laursen debuterer med et Call of Cthulhu d20-scenarie. På et fængsel i England er en fange død og en anden undsluppet. Hvad hændte den nat? Investigation og horror venter forude, og det bliver et svært investigation-scenarie.

Thomas Jacobsen er verdens mest effektive scenarieforfatter, han stiller med to scenarier, hvoraf det første er et allerede er skrevet færdigt! “Pigen uden navn” er et Deadlands Reloaded-scenarie. Ved siden af dette stiller Thomas med et Star War-scenarie (Savage Worlds-reglerne), og SW er aldrig kedeligt.

Morten Fisker og Niels Ladefoged smølfer igen i år. Scenariet hedder “Smølf of Cthulhu”, og rygterne vil, at Niels er draget til Grækenland for at studere athenske klædedragter i oldtiden for at indhente materiale til Smølf!

Torben Ussing er også en flittig herre. Han rumsterer med “Regnskovens hemmelighed”, der blandt andet henter inspiration fra Indiana Jones-genren, men med Torben bag roret kan I roligt vente jer nogle forunderlige overraskelser. Hertil skulle et Esoterrorists-scenarie også være på programmet (anmeldelse af scenariet her).

Lars Rasmussen og Jan Christensen, der er garvede spilledere, stiller nu med deres eget scenarie, “Kaldet”; det er action og investigation, paven og hemmelige selskaber og konsekvenserne af de valg man tager. Scenariet er skrevet til en light udgave af d20-reglerne.

Simon J. Pettitt præsenterer os for en spiltest af “De glemte drenge“, som kommer til at så færdigt i sin endelige form på Fastaval.

Jonas Ellemand, manden, der præsenterede os for indie-spillet “I kærlighedens navn” på Fastaval, stiller med mere indie, men meget mere ved jeg ikke i skrivende stund.

Thomas Heebøl-Holm debuterer også med et indie-spil. Adepter strides i Prag om Kejser Rudolf II’s gunst. Find dine tarotkort frem og vogt dig for inkvisitionen.

Flemming Rasch , der blandt andet er i gang med at planlægge Eurocon, har scenariet “Afgrunden”, som er et science fiction-story now spil (i stil med romanen Polaris), om en gruppe videnskabsmænds møde med noget, der ikke er helt inden for de rammer, som vi kan begribe.

Troels K. Pedersen har et science fiction-scenarie om tre mand på en tømmerflåde (Troels gæster også min blog med beretninger om hans sci-fi kampagne). Et scenarie med inspiration fra indie-bølgen, og ellers plantet solidt i indlevelses- og fortællespilsgenren.

Sven Münter vender frygteligt tilbage med årets Traveller-scenarie efter et års pause: “Der sidder fem soldater i en skyttegrav”. Jeg har allerede læst foromtalen, og det lyder særdeles lovende. Således har i år to scenarier, der synes at referere til samme vittighed. 🙂

Erik Storud stiller med et fusions-baseret cyberpunk-scenarie, der har som arbejdstitel “God is in the TV”/”Digital Gods”. Cyberpunk er som andet science fiction en sjældent anvendt genre, så for fans af disse genrer er der meget godt i år på Viking-Con.

Fra en af de andre scenarieansvarlige på VC har jeg hørt, at Jhez og Lasse Henriksen med flere planlægger skumle ting i krogene. Det bliver noget med et stort live-scenarie, ligesom vi så det sidste år. Et andet live-scenarie er vist også på trapperne af Sophus Bach og førnævnte Lasse. Men de er hemmelighedsfulde, og jeg kan derfor ikke afsløre yderligere.

Desuden skulle der også være et Vampire-scenarie af Morten Lange på vej, men der har jeg heller ikke hørt så meget endnu, men det falder vist godt i tråd med denne diskussion på RPGforum.

Husk på, at dette er et udsnit af årets forfatterfelt. Flere scenarier er derfor i vente, da dette ikke er hele scenariefeltet. To af årets temaer synes at blive “Det spillederløse scenarie” og “Eksperimenter med indie”.

Der bliver rollespil for enhver smag på VC i år. Jeg glæder mig.

Om Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast
Dette indlæg blev udgivet i Rollespil, Viking-Con. Bogmærk permalinket.

11 svar til Årets VC-scenarier

 1. Det ser bredt og interessant ud. Måske dog ikke så meget for fantasy-fansene. Håber alle når i mål med både foromtaler, spiltest og scenarie. Jeg glæder mig især til at se budene på spillederløse scenarier.

  Like

 2. mortengreis siger:

  Nej, ikke så meget for fantasyfansne, hvis de vil spille high fantasy-rollespil eller D&D-ish rollespil – det har ikke rigtig appelleret til vore forfattere i år. Ganske vist ville Martin Svendsen gerne have præsenteret os for et Warhammer-scenarie, men han var nødt til at trække det igen.
  De sidste par år har forfatterne bag navnet “HPU” leveret god gedigen fantasy, og jeg ville ikke blive overrasket, hvis de dukker op med noget solidt materiale – så der er chancer endnu.

  Like

 3. Kristo siger:

  Hvad med reruns? Har i sådan nogen i år? Hvis ja må man så forslå Super Heroes triologien…

  Like

 4. PFallesen siger:

  Off the top of my head bliver ihvertfald Auto de fe og Memoratoriet samt nogle flere, jeg ikke helt kan huske, rerunnet i år.

  Like

 5. mortengreis siger:

  Vi har tanker på følgende scenarier som reruns: Auto de fe, En fandens historie, Memoratoriet, Sparta, Superheroes 3 og Tvivl.

  Like

 6. Kristo siger:

  God idé især det der Sparta skulle være mega fedt 😉

  Mere seriøst: det ser ud til at være noget af det bedste fra årets fastaval. Hvis I har en plads til en til kunne evt. overveje Elsket og Æret, som ikke var helt så velfungerende, som det kunne havde været, men tilgengæld indholdte nogen meget spændende nye ideer og værktøjer.

  Like

 7. mortengreis siger:

  Det vil jeg da tage op til overvejelse med resten af Rollespilsudvalget (RU i daglig tale), og høre, hvad de synes. Elsket og Æret er et de Fastaval-scenarier, som jeg ikke kender så meget til … eller rettere meget lidt.

  Like

 8. Kristo siger:

  Om ikke andet burde du tjekke det ud fordi det vil noget og leger med værktøjskassen til scenarieskrivning…

  Har du i øvrigt kørt lystspillet, eller sagt på en anden måde:
  Er skæbnehjulet stadig aktuelt (for så vil jeg lige se om jeg ikke kan skaffe et til dig i morgen)…

  Like

 9. mortengreis siger:

  Skæbnehjulet er stadig aktuelt!

  Skal spille scenariet her i løbet af Sommerspil.

  Like

 10. Sven siger:

  Hej,

  Du skriver “Sven Münter vender frygteligt tilbage med årets Traveller-scenarie efter et års pause”

  Men det her har ikke rigtigt noget med Traveller at gøre. Det har jeg vist heller ikke skrevet?

  “Således har i år to scenarier, der synes at referere til samme vittighed” Og jeg spør’: Hvad er det andet?

  Like

 11. mortengreis siger:

  Hej Sven,

  Da jeg så din foromtale, antog jeg på det tidspunkt, at der var tale om et traveller-scenarie. Således.

  Det andet scenarie er Troels’ scenarie – dvs. Fem mand i en skyttegrav/tre mand på en tømmerflåde. Bare en spøjs ide ud fra de to scenariers korte beskrivelse/foromtale på daværende tidspunkt.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.