Spilperson: Nicolas Flamel

Her følger så gruppens tredje spilperson. I modsætning til de andre, så er han baseret på en historisk person. Han er ligesom Victor Metz og Carl von Erzwald en Ancient karakter.

Som den opmærksomme læser nok allerede har bemærket, så er opsætningen af karakterbeskrivelserne noget forskellig, hvilket skyldes de forskellige tilgange, der har været til baggrundshistorierne.

Nicolas Flamel

Det følgende er taget fra Dictionary of the Occult og herudfra bygger jeg min personlige udgave af Flamel.

Flamel, Nicolas, født 1330 i Paris.

Most famous of all the makers of gold. Nicolas Flamel and his wife are so famous that they each have a street named after them in Paris. Nicolas Flamel was originally a public writer in Paris. He then acquired a book-shop and lived near the church of Saint-Jacques-la-Boucherie. In about 1360 he married Perrenelle and together they  captured the public imagination.

Nicolas Flamel has left an autobiography, “Le Livre des figures hiéroglyphiques”. We are told that, early on, he bought for two florins a book by Abraham the Jew containing  pictures of some alchemical operations. Unable to decipher these, he went to Santiago de Compostella in the hope of meeting a Cabalist who might assist him. Happily, he met there a Jew, converted to Catholicism, who explained the secrets of the illustrations.  Armed with this knowledge, Flamel returned to Paris where he worked with Perrenelle  on the transmutation of metals. He wrote, ‘following my book word for word, I worked  with a red stone … Towards five o’clock in the evening, I truly transmuted it into as much pure gold, better certainly than common gold.’

However, Flamel was to keep his secret, for Charles V ordered the destruction of all alchemists’ laboratories. So Nicolas Flamel turned instead to the endowment of  numerous religious foundations and had a gate, covered with symbolic figures,  constructed at Saint-Jacques-la-Boucherie. This obviously charismatic couple soon attained legendary status: as late as the 18th century, the traveller Paul Lucas claimed to have met a dervish who declared both were still alive! He was not alone; Alexis  Monteil, author of the “Histoire des Francais des divers Etats”, spoke of an 18th century intellectual who had often seen Flamel, still working in his underground laboratory.

Dette er den officielle historie. Hvad der i virkeligheden skete var at Flamel allerede inden han rejste til Santiago var i lære som kabbalistisk troldmand og alkymist. I  Santiago blev han indviet i de inderste mysterier og fik overdraget De Vises Stens  hemmelighed, som han nu vogter. De Vises Sten er kilden til hans evne til a skabe rent guld, og evnen til leve evigt upåvirket af alderens og sygdoms tyngen på fysik, mentale evner og udseende. Herudover er han en meget kyndig kabbalistisk troldmand.

Siden den sene middelalder levede Flamel lykkeligt med hans kone i deres  underjordiske laboratorium under Paris, hvor de med kabbalistisk magi og alkymi  gjorde mange opdagelser og udvekslede tanker med andre af tidernes fremmeste  magikere så som Paracelsus (og Christian Rosenkreuz?). Under den Franske Revolution  indtraf imidlertid en stor ulykke for Flamel. Perrenelle, hans elskede kone blev bortført  af en dæmon i et fejlslagent ritual for at redde laboratoriet fra de hærgende  Sans-Culottes (radikale revolutionære). Laboratoriet blev reddet, men Perrenelle var  borte. Efter revolutionen lagde Flamel sit liv om. Han begyndte aktivt at investere og  dyrke den gryende kapitalisme både i Frankrig og i resten af verden. Takket være hans alkymistiske kunster og evnen til at fremstille guld fik Flamel etableret en virksom der producerer medikamenter, særligt vacciner, samt kemikalier til brug i industrien. Under WWII forsvarede han i samarbejde med La Résistance samt franske kabbalister og hermetikere, magiske artifakter mod at falde i Ahnenerbes hænder. I Berlins sidste dage i 1945 fik han takket være sine kabbalistiske evner og engle tjenere reddet Poussins maleri ud af kløerne på Ahnenerbe bedst som russerne rullede ind i Berlin, hvilket betød han ikke blot skulle bekæmpe nazi troldmænd men også slaviske blodmagikere.

De alkymistiske evner gør, at Flamel i dag ejer en kæmpe multinational virksomhed “Fondation Saint-Jacques”. Han bruger mange af sine penge på godgørende formål for at sone hans skyld i Perrenelles bortgang. For nylig har hans liv imidlertid taget en ny drejning. I firmaets hovedkvarter i Paris er der kommet en ny intern, Jennifer (Annes karakters søster), som Flamel tror, er Perrenelle, der er vendt tilbage fra det hinsides …

Flamel bor i Paris’ katakomber hvor han har sit laboratiorium og en luksuriøst udstyret underjordisk palæ betjent af golem’er og tjenende ånder (i bogstaveligste forstand). Han omgiver sig med rabbinere og andre kabbalistiske skriftskloge som han ofte fører lange samtaler med på et glimrende enochiansk.

Udseende: 170 cm, gråsprængt sort hår og halvlangt fuldskæg, ser ud som om han er i 30’erne. Går alt med en stok med sølvknap (en swordcane), bærer sort stilfuldt  jakkesæt, er altid ulasteligt klædt.

Går normalt under navnet: Monsieur Philippe Péladan

Det spiltekniske

Stats: Nicolas Flamel, Kabbalist og alkymist.

Faculties: Force 2 Grace 2 Will 5 Wits 4

Aptitudes:

Hermetico-Cabbalistic wizard 5
Businessman 4
Melee 4

Passions: Duty: vogte de Vises Stens hemmelighed 3, Love Jennifer er
Perrenelle, min elskede hustru, hvis bortgang jeg forårsagede 2.

Om Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast
Dette indlæg blev udgivet i Mortal Coil, Rollespil. Bogmærk permalinket.

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.