Bahá’í: Salar de Uyuni

Så vi fået spillet mere Mortal Coil: Aleister vs Rosencreutz. Denne gang var vi fem mand, fire spillere og en spilleder. Det blev en af de kortere spilgang, hvor vi stoppede tidligere end normalt, idet sommerferien er overstået for min D&D-gruppe, hvilket stjal lidt af forberedelsestiden til denne aftens gang Mortal Coil, og jeg havde ikke derfor ikke lige den passende mængde skumle konflikter klar. Jeg har planer om, at introducere spillerne for Nestor, men vil lige have tingene helt på plads inden han dukker op.

Aftenens spilgang

Spillerne bagved Jeramy og Victor var ikke til stede. Vi skyndte os derfor for at sende dem ud af billedet hurtigst muligt:

Efter ulykken sidste gang (scene 43) kommer Jeramy Victor til undsætning. De to flygter ud i natten, Victor for at finde Syvende Mosebog, som han blev opfordret til at gøre (scene 34), og Jeramy for at finde sin fader (scene 32). I hælene på dem er Martyren fra Herford (scene 41 og 44).

Faktum L) Syvende mosebog er et magisk værk, der indeholder formularer til at kontrollere dæmoner med, men det kan kun anvendes af en, der er fordømt til helvede. (Morten)

Så skulle der gerne være lagt i kakkelovnen til næste gang, vi spiller.

Scene 45 … Imens beslutter de tilbageværende sig for, at nu gælder det Jennifer, der i sin tid blev kidnappet af Ba’alath Gebal (scene 18). Carl von Erzwald bruger sine evner til at få en vision om, hvor Jennifer er (og Troels aktiverer faktum IV), også selvom hun er beskyttet mod det med trolddom (og jeg aktiverer faktum XXI) [der udspilles en spilmekanisk konflikt om, hvorvidt Ba’alath Gebal kan hindre Carl i at finde Jennifer, og om hvorvidt Ba’alath Gebal kan såre Carl mentalt – Troels er sejrrig, og Carl kommer ikke til skade].

Carl lærer, at Jennifer befinder sig i saltørkenen Salar de Uyunim, hvor hun er spærret inde i en saltmine, der ejes af saltgravende, indianske bahá’í-troende, som vogter over hende. De afventer et tegn om “Ham, som Gud skal manifestere”. Carl kommer desuden til den indsigt, at Jennifer/Perenelle udgør en Janus-skikkelse.

Faktum LI) Addendum til faktum XXXIV – Cirklen af salt kan også holde det overnaturlige ude, men en forstyrrelse af cirklen ophæver stadig dens magi. (Morten)

Det viser sig, at Jennifer stadig er ganske udmærket beskyttet mod magiske forsøg på at undsætte hende.

Philippe Péladan (Nicolas Flamel) anvender sine betragtlige ressourcer til at få klargjort en gruppe erfarne lejesoldater til at undsætte hende. Philippe flyver straks til Bolivia sammen med Josie, Carl og Beatrice/William. De ankommer til soldaternes lejr, hvor helikoptere og jeeps venter på at føre dem til saltminen. Philippe Péladan hilser her på Commandante Rodrigez og kaptajn Schultz.

[Mortal Coil er et regelsystem, der sigter mod personlige konflikter om de ting, der betyder noget for karaktererne. Der er derfor ikke megen mening i, at udkæmpe selve slaget mellem spilpersonerne, deres lejesoldater og bahá’í-indianerne. Andre regelsystemer er ganske egnede til den type konflikter, men ikke Mortal Coil. En gidselsituation, hvor en af karakterne skulle forhandle vil f.eks. være bedre. I stedet valgte jeg de følgende tre konflikter]

Scene 46 … Carl sidder i jeepen med kaptajn Schultz, der i virkeligheden viser sig at være den gamle wotanistiske nazist Herman von Hahnturm (og jeg aktiverer en række af de sejd-fakta, som Troels har etableret tidligere).

Faktum LII) Ved sejd, runer og rituel sex med jomfruer kan Wotans indviede holde sig fri af sygdom og aldring, men Wotan kan til hver en tid hente sin indviede. (Troels)

Herman og Carl genkender hinanden, og det bliver til en lystig diskussion mellem dem. Begge har de set tegnene på den voksende konflikt mellem Crowley og Rosenkreutz. Carl er mest for, at undgå krigen mellem de to parter, da han mistænker dem for at være to sider af samme hele, mens Herman argumenterer for, at man skal puste til ilden, så det fjerde rige kan efterfølgende kan rejse af asken efter Ragnarok. [Det bliver til en spilmekanisk konflikt, da de andre spillere begynder at messe “konflikt … konflikt … konflikt”, hvilket gøres da, de er nået til det punkt, hvor diskussionen går i ring. Udfaldet er, at Herman afventer Carls tegn, førend han blander sig i konflikten (Carls sejr), mens Carl til gengæld dedikerer sig til, at krigen skal finde sted (Hermans sejr)].

Scene 47 … imens oppe i helikopteren udspørger Beatrice/William Nicolas om Guds og det godes involvering i alt dette.

Scene 48 … imens i en anden jeep sidder Josie sammen med en gruppe soldater. Hun kigger op og får pludselig øje på Ba’alath Gebal, der stirrer tilbage på hende fra vindspejlet (se faktum XVII). De to indleder en samtale, mens Josie spekulerer på, hvordan hun kan fange Ba’alath Gebal.

Ba’alth Gebal tilbyder Josie en handel: “Ba’alath Gebal vil lade Jennifer være i fred, hvis Josie overdrager Beatrice/William til Den Gyldne Loges Mester”, og afslører desuden, at Layla Montage og hendes og Josies chef har indgået en aftale om, at Josie skal overgives til “Den Interne Revision i Kælderen”, hvis Layla kan fremskaffe Eldad og Modats bog (exitscene fra sidste spilgang).

LIII) Businessdæmoner (som Djævelens Headhunter) kan rejse i spejle, og når de taler ud til folk, gør de ved at låne tiltaltes spejlbillede, men man modtager til gengæld deres callingcard. (Morten)

LIV) Ved at knuse spejlet kan man fange den, der er i spejlet, men det kræver en konflikt, og fanges dæmonen, så er ens refleksion forvredet, så længe dæmonen er fanget (a la The Ring). (Anne)

Det ender med, at Josie smadrer spejlet, og fanger Ba’alath Gebal, men inden da skærer hun sig på skårene (faktum XXII), og er nu bundet i en pagt til at overlevere William/Beatrice til Den Gyldne Loges Mester.

Efterfølgende ankommer de samlede optog til saltminen, hvor de får befriet Jennifer, der ikke er under nogen væsentlig beskyttelse. De drager hjem til Paris.

I Paris planlægger Carl og Josie, hvorledes de kan beskytte Jennifer, mens Nicolas begynder sin forsigtige indvielse af Jennifer i de kabbalistiske mysterier. Imens drager William/Beatrice til London for at skjule Sjette mosebog (og der er nogle magiske fakta vedr. bogen og dens placering på vej, da Beatrice har planer om at skjule bogen i Williams barndomserindringer – endnu en ånderejse coming up!).

Efter at have fået vække sin nysgerrig for kristen mystik lader Jennifer sig besnære af de flinke folk fra Rosenkorsets Orden, der inviterer hende til samtaler om Gud, og giver hende pamfletter [En fortalt scene, jeg sikrer mig ved brug af en powertoken. Denne gang er sidste ord mit].

Og det var så aftenens spil.

Addendum

Der blev etableret et ekstra faktum, der hænger refererer til scene 33, hvor William/Beatrice lagde op til at indgå i magisk pagt, der dog aldrig blev effektueret.

LV) Når man anvender en athame til at trække blod, stopper blødningen først, når der er indgået en pagt, men kan give “såret” og derved forpligtigelsen til at indgå en pagt, videre. (Karen)

Efter aftenens spil, ser status på Magic tokens sådan ud: Thomas 14, Troels 11, Karen 14, Anne 17, Morten 30, Lars 14, Kristo 15 – bemærk at tallene ikke kun går ned. Det er muligt at erhverve sig ekstra tokens ved brug af XP. Spilleders pulje vokser, når spillerne køber tokens.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Bahá’í: Salar de Uyuni

  1. Til Carl og Josies planer om at beskytte Jennifer:

    De er blevet elskere, og er begge overbeviste om, at de har fået lokket den anden i seng for at manipulere elskeren. Kun tiden vil vise, hvem der snyder hvem…

    Like

  2. uha det bliver Jeramy ikke glad for.. han er jo lidt teenagersweet på den kære Josie…

    Hvordan skal det dog ende med stakkels elektroboy i det grimme selvskab han er endt?

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: