[Transhuman Menneskejagt] Optakt til kapitel fire

Kapitel fire i Transhuman-kampagnen kommer til at udspille sig på “Den høje frontier”, kredsløbene om månen og jorden og ved lagrange 4 og 5. Således vender vi tilbage til det ydre rum.

Vi har haft brainstormet under to spilgange om det fjerde kapitel, og vi er nået frem til, at det skal udspille i det ydre rum, hvor der skal besøges forskellige mikrosamfund og sære habitater. Der skal være noget Bladerunner over det, og Reality-tv skal spille en rolle, så vi igen kan få spilpersonernes indre frem i selve spillets fiktion i stedet for, at dette sker mellem spillerne alene. Denne form for RealityRollespil har vi tidligere haft leget med i Nephilim-kampagnen.

Rammefortælling

Vi følger her eventyeren og ekstremsportudøveren J.T. Mitchell og hans meget blandede besætning, der inkluderer noget så eksotisk som an astropus, i realitytv-programmet “Forsvundne slægtninge”, hvor de rejser fra habitat til habitat efter slægtninge, der har forladt deres familier på jorden, for at finde dem og overbringe hilsner til dem fra deres familier jorden.

Dette er allerførste episode, hvor besætningen skal finde tyskeren Nicklas Kueper-Ostermann, der sammen med en flok venner emigrerede til Lunar City for to år siden, og hvis familie ikke har hørt fra ham siden.

Hvad publikum ikke ved er, at dette i virkeligheden er en mission støttet af Fonden, da Nicklas Kueper-Ostermann er arving til et førende nanoteknologisk firma, hvis leder for kort tid siden afgik ved døden, og det er nu blevet meget vigtigt at finde firmaets nye chef og hente ham hjem. Det eneste spor er, at Nicklas og hans venner emigrerede til Lunar City for to år siden, og at de efter et år forlod Lunar City.

Hver spilgang besøger J.T.Mitchell og hans besætning en eller flere habitater ved L4 eller L5 i deres jagt på Nicklas. Besætningen inkluderer også nogle bipersoner, så ikke alle hverv skal besættes af en spilperson, og spilpersonerne kan være qua deres eksotiske person eller deres hemmelige mission.

Temaer

Kulturmøder og jurisdiktion

Livet uden for jorden fordrer ekstreme leveforhold og med de flydende grænser for, hvad mennesker er, så formes mennesker på helt nye måder for at kunne leve komfortabelt ude mellem stjernerne.

Livet herude har også draget adskillelige subkulturer, samt kulturelle, politiske, ideologiske og religiøse minoriteter, der kan indrette samfund efter deres ideologier, hvor de former både deres verden og deres medlemmer i deres forestillingers billeder.

Stater og territorier har ikke den samme betydning i kredsløb omkring jorden, hvor et territorium er begrænset til det rum, som habitatet udfylder, og rummet i mellem habitatet er ikke kontrolleret af en nation, for det er et farvand for alle rumfarende nationer, firmaer og privatpersoner. Love og regler gælder på helt andre måder end på jorden.

RealityRollespil

Rammen for historien er et realityshow, hvor medlemmerne skal udholde hinanden på meget lidt plads, og de skal underholde deres publikum gennem bekendelser om deres holdninger til hinanden. Fra tid til anden sidder de i den røde stol og taler oprigtigt eller intrigant om hinanden i al fortrolighed mellem dem og deres millioner af seere. Disse bekendelser bliver af programmets producere klippet ind i de almindelige begivenheder.

..

...

Menneskejagt

Hver spilgang forsøger J.T.Mitchell og hans besætning at komme tættere på Nicklas eller nogen af hans forsvundne venner. Dette afspejles ved “Menneskejagt-metret”, som er en pointtavle. Hver gang en spiller betaler 1 XP flyttes brikken på pointtavlen et felt frem. Ved bestemte felter kan udløses særlige scener, og når enden på pointtavlen nås, slutter dagens episode, og et mål i jagten på Nicklas opnås.

Specialregler

Bekendelsesscener

Bekendelsesscener er korte scener, der skydes ind midt i andre scener, for dels at komme med en kommentar til den anden scene, og dels optjene XP eller erhverve sig en bonusterning til den anden scene.

I Realityshows er der sekvenser, hvor deltagerne alene med kameraet udtaler sig om de andre deltagere bag deres ryg. En bekendelsesscene er en scene, hvor en spilperson skal forestilles at udtale sig til kameraet bag de andre spilpersoners rygge. Scenen skydes ind midt i en anden scene, og skal forestille at være en sekvens, der er optaget tidligere og som bliver klippet ind midt i begivenhederne.

I kapitlet Menneskejagt følger vi et hold menneskejægere, der intrigerer imellem hinanden, og deres udtalelser om hinanden bliver klippet ind i midt i episoderne for at skærpe dramaet for publikum.

Regel

 • Erklær en bekendelsesscene midt i en scene, typisk lige før et terningrul.
 • Udspil scenen, hvor spilpersonen udtaler sig intrigant om en anden spilperson, som er til stede i scenen.
 • Opnå 1 XP, hvis der ikke er en konflikt, eller opnå en bonusterning til næste terningrul, hvis der er en konflikt.
 • Max en bekendelsesscene pr. scene

Meta-meme

Meta-meme: Kulturmøder

Der er mange mikro-samfund i kredsløb om jorden, nogle synes meget almindelige, andre meget eksotiske. Nogle har eksisteret i mere end 70 år, andre blev dannet for ganske få år siden. De er ofte dannet på baggrund folks opfattelser af verden, og efterfølgende deres forsøg på at skabe en verden, et samfund og dets medlemmer i disse forestillingers billeder. Med moderne teknologi kan man komme langt.

 • 1 XP: Deltager i en scene, hvor andres sære kultur kommer markant til udtryk.
 • 2 XP: Er i en situation, hvor andres sære kultur skabe misforståelser eller på anden vis forvolder problemer.
 • 5 XP: Havner i alvorlige problemer (såsom fængling, gidseltagning mm.) eller kommer alvorligt til skade på grund af andres sære kultur.
 • 10 XP: Forlader historien og vender tilbage til jorden i stedet for at møde nye kulturer.

Formålet med meta-memet er at opfordre til at udforske de mange mikro-samfunds anderledeshed, og de unikke kulturer, der er opstået ude mellem stjernerne.

Menneskejagt-pointtavlen

Menneskejagt-pointtavlen skal afspejle, hvor tæt J.T.Mitchell og hans besætning er på, at nå dagens/episodens/spilgangens mål.

På pointtavlen fastsættes et (del)mål for Menneskejagt-kapitlet. Delmålet kan være et finde en af den forsvundne Nicklas’ venner, at finde et afgørende spor eller at komme meget tæt på Nicklas eller få chancen for at fange ham. Delmålet fastsættes før hver spilgang.

Regler

 • For at rykke brikken på pointtavlen frem, skal der betales 1 Xp fra en spiller.
 • Samme spiller må ikke betale to gange i træk.
 • Ved bestemte felter udløses muligheden for en specialscene eller en bonus.
 • Når brikken når i mål, slutter dagens spilgang med en scene, der rummer dagens mål.
 • Antallet af felter på tavlen er betinget af antallet af spillere per spilgang.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

4 kommentarer til “[Transhuman Menneskejagt] Optakt til kapitel fire

 1. Hmm – “Ved bestemte felter udløses muligheden for en specialscene eller en bonus”. Betyder det ikke, at man kommer til at ligge og fedtspille om, hvem der skal flytte brikken frem til feltet lige før dette felt – da denne spiller jo ikke kan få lov at rykke videre til bonusfeltet?

  Like

 2. Jo! Præcis, og derved foregriber du et af mine kommende indlæg, nemlig mine refleksioner over pointtavlen.

  Det er faktisk meget bevidst. Vores spilpersoner er modeleret efter et Realityshow, og for at kunstigt fremprovokere spændinger, er der lagt en belønningsstruktur ind, der opfordrer til fedtspil. I kan enten vælge at stå sammen over for “showets producere” og koordinere jeres aktioner, eller I kan manipulere hinanden til at ofre ressourcer for andre.

  Som udgangspunkt kan brikken flyttes et felt frem efter en scene – men den behøver ikke blive flyttet frem. Nogle felter udløser en bonus, andre en straf og atter andre er neutrale, og det er informationer, som I har på forhånd. Hvordan det kommer til at fungere bliver spændende at se, men der er også tale om et eksperiment.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: