[Min D&D-kampagne] Den sejeste magiske ting

I D&D Rules Cyclopedia er der 24 tabeller over magiske ting, AD&D 1st ed. er der 16 tabeller over magiske ting. Chancen for at få netop den magiske ting, som du altid har drømt om, er egentlig ikke stor, og egentlig er chancen for at finde et regulært (long)sword+1 heller ikke stor, men ikke desto mindre er det lige netop den type magiske våben, som der er flest af, medmindre du er specialiseret i brugen af kukri.

Med andre ord så er placeringen af magiske ting sjældent helt tilfældig, og den er ofte indrettet til at matche spillernes spilpersoner. Endnu mindre tilfældigt synes det at være i litteratur og film, hvor helten altid har netop den magiske ting, som siger noget om, hvem han eller hun er – det er heltens trademark.

Den slags er der for lidt af med 8, 16 eller 24 tabeller over magiske ting.

Hvad er den sejeste magiske ting?

Jeg har derfor valgt at spørge mine spillere, hvad de fandt var den sejeste magiske ting, som deres spilpersoner kunne være i besiddelse af? Hvilken magisk ting vil klæde dem bedst?

Svarene bliver bygget ind i kampagnen, hvor jeg enten giver en (øget) mulighed for at komme på sporet af netop den magiske ting eller finde den ved en tilfældighed. Tingen kan enten “vokse” med spilpersonen, så at den er en brugbar ting hele kampagnen igennem – f.eks. så paladinens Holy Avenger begynder som et næstent normalt magisk sværd, og med tiden udvikler sig. Den samme model findes i supplementet Weapons of Legacy, som jeg dog ikke finder tilfredsstillende og i den nyeste udgave af D&D, hvor magiske ting ikke er hemmeligholdt for spillerne.

Foreløbigt har min forespørgsel resulteret i følgende to magiske ting:

Apotekerens Bog

I et forladt laboratorium under skolen fandt Nadya en fantastisk, fortryllet bog af hvis sider, der vokser særegne opskrifter, nærmest som Gammelpots vadsæk kan den levere de opskrifter på drikke, som Nadya står og mangler (f.eks. gællecreme). Men det er ingen helt uskyldig bog, for trolddommen synes bundet til kætterske elementer, som Nadya først senere erkendte.

Flamlændingenes sværd

Sværdet afspejler Troels’ koncept med sin spilperson Cornelis, der (bl.a.) er en krigertroldmand, og der er ligefrem blevet afsat en feat til at erhverve færdighed med sværd (det skete under den første sommerferie, som er fra før denne blogs tid). Siden har Cornelis erhvervet det magiske sværd gennem sit tilhørsforhold til Ildens Broderskab, og første gang vi så sværdet afsløre sine evner, var da Troels spenderede et plotpoint til at erhverve fortælleretten, og her brød klingen ud i flammer. Sværdet er først vokset til at blive en spilmekanisk, magisk ting i forbindelse med Cornelis’ indvielse til Ildelementarikernes loge.

Bastardsword +1, flaming, Inspire Courage (som Bardic power, men # of uses er betinget af graden af medlemsskab af logan), Inspire Flaems (Variant af Inspire Courage, hvor flaems desuden får temp hitpoints lig med sværdsvingerens level). Sværdets evner vil vokse med tiden.

Dramaet om sværdet

Sværdet er således en del af dramaet omkring Cornelis, og det er en slags aspekt eller hypostase for Troels’ spilperson. Det betyder også, at “angreb” mod sværdet svarer til angreb mod Cornelis, og at f.eks. et tyveri af klingen vil svare til et overgreb mod Cornelis, som kræver en respons. Med andre ord så forsvinder klingen ikke fra historien eller skades uden, at det er en vigtig del af dramaet. Tag f.eks. Luke Skywalkers lyssværd. Han har altid sit lyssværd, og det tabes kun, når han taber en del af sig selv (hans selvopfattelse, da Darth Vader afslører sit faderskab), eller han taber det for at kunne tilkæmpe sig det igen.

De andre

Både Aevila, Dr. Achard og Dof har endnu til gode at finde den magiske ting, der matcher deres person, selvom der spekuleres i muligheden af, at Henri Achards familiar, Angela, også fungerer som denne magiske ting.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

8 kommentarer til “[Min D&D-kampagne] Den sejeste magiske ting

 1. Det er bemærkelsesværdigt, hvor fedt det er at spørge spillerne lige ud for på den måde at målrette spillet deres smag.
  Trademark magiske ting er jo helt vildt fedt og svarer meget bedre til kildelitteraturen end almindelige d&d magic stuff.
  Jeg synes dertil også, at ideen med at lade tingene udvikle sig – næsten som en spilperson – er pænt nifty. Det grænser jo til Sorcerer 🙂

  Like

 2. Ja, jeg spekulerer stadig – Bedstemor Vuldrakas halskæde er jo strengt taget ikke særlig sej, andet end når jeg er til bal eller skal gøre indtryk på mænd…Hmmm, måske jeg bliver nødt til at tage den på i spisesalen så Palajrus…..Naaah.

  Like

 3. Ja, så’rn en dame må da have haft andre sjove ting…Men mon jeg kan få dem lokket ud af mine forældre – eller må jeg ty til at foretage et boldavisk lån?

  Like

 4. Og, ja, “Jagten på bedstemor Vuldrakas smykkeskrin”, der er helt klart en masse potentiale der.

  Vil du hellere have tilgivelse eller tilladelse, et boldavisk lån eller overtale dine forældre? 🙂

  Jeg synes, vi skal forfølge ideen med Vuldrakas smykkeskrin, hvis det passer dig. Vi kan sagtens passe det ind i begivenhedernes gang hen over de næste par spilgange.

  Like

 5. jamen, det lyder da som en plan – jeg vil lige tænke over, om Aevilja vil have tilgivelse/tilladelse, jeg tror det kommer an på, hvor mange – og frem for alt hvilke – indrømmelser, hun skal komme med i forhold til forældrene.

  Like

 6. Storartet. jeg glæder mig til at se, hvad vi kan få ud af det.

  Lige nu kan jeg ikke lade være med at forestille mig et smykkeskrin med en masse forskellige smykker, der giver effekter alt efter hvordan man sammensætter smykkerne.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: