Warhammer 40k: Imperiets mange sider

Der er allerede kommet en masse tilbud og forslag til den næste Warhammer-antologi (invitationen kan læses her). Jeg har for min egen overskueligheds skyld kompileret de mange forslag og tildelt dem titler og korte beskrivelser ud fra min tolkning af forfatternes oplæg. Det følgende er med andre ord ikke mejslet i sten.

Mads Brynnum: “Inkvisitionsspil”

En fortælling om at finde forrædderen i sine egne rækker.

Peter Fallesen: “Dark Angels”

En fortælling om action, skam og udrensning af faldne brødre.

Morten Greis Petersen: “Spacehulk”

Beretningen om en gruppe terminatorers gralsfærd gennem en spacehulk i kamp på liv og død med genestealers. Vil deres stræben bære frugt?

Troels Rohde: “Helgenen fra Necromunda”

Et barn fødes på mirakuløs vis i Necromundas værste kvarterer. Er det en helgen eller en forbandelse?

Elias Helfer: “Bandekrig i Necromunda”

(pt. to versioner på tegnebrættet)

En krig raser mellem to bander og midt i showdown følger vi gennem flashbacks årsagen til kampen – eller gennem russisk roulette bilægger de to bander deres strid, men hvem er de mennesker, som sætter et skydevåben for panden? Hvad har ledt dem hertil?

Troels Ken Pedersen: “Shock 40k”

Med udgangspunktet i Shock: Social Science Fiction kommer en fortælling om hvordan teknologi og social orden i Warhammer 40k-universet gør denne verden til et fremmed sted.

Simon Pettitt: “Døende verden”

I en verden hærget af apokalyptiske slag, hvor de civile fanget mellem to gigantiske krigsmaskiner, overlever kun de desperate.

Rene Toft: “De tomme mænd fra Croatoan IV”

Fire mænd vågner uden erindringer om deres tidligere liv, men langsomt presser erindringer om overgreb, massakrer og afskyeligheder sig på. Hvad var deres rolle i dette, og vil de konfronteres med det?

Kristian Petersen: “Fyrtårnsbrigaden

Der er kun en bastion tilbage på planeten. Den vogtes af unge, utrænede soldater. Da ordren til selvmordsangrebet kommer, har de kun et valg tilbage at træffe.

Lundse*: “Space Marines: Debriefing”

En gruppe marinere afhøres eller behandles for deres gerninger i kamp. Var deres handlinger udelukkende af loyalitet til Kejseren, eller var de besmittet med kaos? Er afhøringen alene et forsøg på at få dem til at vakle i deres loyalitet?

*) beklager, men jeg kunne ikke gætte, hvem der gemmer sig bag dette navn.

Simon Steen: “Exterminatus”

En verden ødelægges endeligt af virusbomber, men hvorfor? Hvem trykkede på knappen, og hvilke kringlede veje ledte til, at en verden dømtes til undergang?

Red: Følgende er scenarie tilføjet efter publikation

Johs Busted: Et eller andet med rumhobitter

En stærk og levende fortælling om ratlings, imperiets snigskytter i en verden af blod, snavs og vold, megavold og ultravold.

Udover den liste af prægtige bidragsydere, så ved jeg, at Thomas Heebøll-Holm også har noget i gære, hvis tiden tillader det, og Kristo ligger også inde med en ide. Hvem, der ellers springer på vognen, har jeg ingen ide om, men jeg kan da nævne, at der ligger adskillelige forslag til novellescenarier på tråden (gengivet for neden), og manglende kendskab til universet er ikke noget, som ikke kan håndteres ved at læse lidt op på stoffet i denne wiki og ellers spørge sig for scenarie.dk.

Scenarie-ideer fra scenarie.dk

 • Predator 40k – Catachan Jungle Fighters er oppe imod rovdyret i junglen. Inde i det grønne helvede venter et tyranid-monster. Det jager ikke kun værdige modstandere, men ethvert menneske, som det måtte støde på. På en mission for at rydde ud i en kætterrede kommer junglekrigerne op imod langt værre ting, end hvad de og kætterne havde ventet.
 • Mytteri på Sabbath – Resterne af deling 45 kigger forskrækket på hinanden, vreden og blodrusen har forladt dem alle. På gulvet ligger deres Commisar. Svinet gik over stregen, da han insisterede på endnu et håbløst udfald. Konsekvenserne er ubærlige … de er nu alle desertører på en krigsplaget verden.
 • Alien 40k – Da en minekoloni på en fjern måne ikke længere svare på opkald sendes en Inkvisitionen en et specialteam fra Ordos Xenos op for at undersøge sagen nærmere. Basen viser sig at være særdeles beboet … af genestealers.
 • Rogue Trader – Heldet har endelig tilsmilet Kaptejn Nero og hans besætning på det gode skib Helenes Tåre i form af en indbringende kontrakt med ingen ringere end en vaskeægte Inkvisitør. Ordren bestående af kun to punkter er følgende: 1. Lasten, en simpel forseglet fragtkasse på 1,5 gange 1,5 meter, skal fragtes til en planet i nærheden af Kaos Øje på tre måneder. 2. Kassen må ikke åbnes – lige meget hvad der sker …
 • Mord i bureaukratiet – Opdager Valante blev vækket fra sin søde drøm af en insisterende kimen. Halvvågen tog han telefonen og mumlede et ”hallo”. Stemmen i den anden ende er dyb og agiteret. ”Chefen her. Valante, saml dit hold! Der er sket et umuligt mord i et lukket rum”. Valante klør sig i håret ”Javel, men hvorfor ringer du midt om natten?”. Chefen sukker i den anden ende: ”Mordet er fundet sted i kejserens hellige bureaukrati. Valante, morderen har slået til i selve sektorens hjerne!”.
 • De Sorte Skibe – Hver dag ofres tusindvis af psykers til kejseren for at holde ham i live. Deres mentale kraft fodrer ham, så hans knuste krop kan fortsætte sin eksistens, og hans jernvilje virke i Imperiet. Når de Sorte Skibe kommer til en planet, finder de alle de psykers de kan og tager dem med. De fremmeste bliver rekrutteret som Librarians, Grey Knights eller Inquisitors. De andre med håb kan komme med i Adeptus Astronomica eller Adeptus Astra Telepathica. Og så er der dem uden håb, de svage, de psykisk syge eller dem, der ikke vil indordne sig…
 • Død Verden – Overalt i Imperiet er der planeter, der er blevet udvundet så hårdt, at intet grønt er at se på overfladen. Byer strækker sig over kontinenter, og imellem dem er kun øde områder af slagger og giftigt affald. Hver by er som en tue, der huser milliarder af små mennesker. De fleste har intet at leve for, og må finde deres egen plads i tilværelsen. De svage lever skyggeliv og dør, de stærke vælger en anden vej. Bander, der kæmper for alt hvad de har kært: mad, våben, stoffer. Et sted at kalde sit eget. Æren. Eller bare fornøjelsen ved at slå andre ihjel.
 • Fortællingen om en Chaos og en Space Marine Dreadnought, der mødes på slagmarken, men med fokus på de krigere, som nu lever i Dreadnoughtsne. For en dødeligt såret Space Marine er det, at blive indkapslet i en dreadnought, den største ære, fordi man får lov til at tjene kejseren selv efter en kødelige krops død. Det omvendte gør sig gældende for Chaos, hvor det at blive frataget følelsen af bolteren, der sparker i hånden, er så grufuld en straf, at krigeren i Dreadnoughten bliver (mere) sindsyg.

Deadline er 1. november 2009, så du kan nå det endnu. Følg med på denne tråd.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

7 kommentarer til “Warhammer 40k: Imperiets mange sider

 1. Det ligner en spændende liste, har I ingen grænse på antallet af scenarier? I en bisætning kan de nævnes at jeg oprindeligt faktisk havde tænkt mig at bruge jeres ide “død verden” men på en eller anden m¨de udviklede det sig altså til den ide jeg sidder med nu.

  Like

 2. Skandal! Du har glemt Johannes Busted Larsen: “et eller andet med rumhobbitter”.

  Og Lundse hedder også Kristian Lund (hvilken vel mere er en slags massebetegnelse end et eneligt navn). Men han er intet mindre end fantastisk og helt særlig.

  Like

 3. Beklager, Johs! Det er helt rigtigt, du har også et bidrag. Jeg havde svedt det ud, da jeg ikke bemærkede det på scenarie.dk. Men det demonstrerer så også hvorfor, jeg har lavet listen, netop for at få et overblik.

  Og tak for afklaringen omkring Lundse.

  @ Simon: Nej, vi har ikke sat noget loft, og jeg håber heller ikke, at et skulle blive nødvendigt. Vi satser på, at når først støvet har lagt sig, og forfatterne skal indsende deres endelige produkter til november, så har vi nået en passende mængde. Frafald vil nok af alskens årsager finde sted.

  Like

 4. Nu har jeg jo først rigtigt fået øjnene op for det her projekt langt senere, så jeg ved ikke om der er plads til et bidrag mere. Men hvis der er det så har jeg tumlet lidt med følgende ide:

  Fem Vise Space Marines: En gruppe af Space Marines skal nedkæmpe et tilfældigt oprør på en af Imperiet mange planeter. Deres syn på oprørerne farves af deres tidligere (individuelle) erfaringer, og horderne af oprørere bliver til et Wargh af Orker, overfald i Undertuens trænge gange giver flashbacks til genestealere og så videre. Men er disse paralleler tegn på xenoernes menneskelighed eller oprørernes umenneskelighed. Konklusionen burde være klar for Imperiets elitetropper.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: