Danske rollespil

Viking, VP (Via Prudensiae eller VoldsPalle), Fusion er for mig de tre store danske udgivelser, når det gælder udgivelsen af rollespil i klassisk forstand: et system, en verden og et eller flere scenarier/eventyr. På dansk kom også et par oversættelser af klassiske rolle, mest nævneværdig er vist D&D, Drager og Dæmoner og Midgård. Og så er der de mindre kendte, som aldrig kom videre end til et par scenarier rundt om på conner, f.eks. Visual Reality, som jeg prøvede flere gange på ConDome (og besidder version 0,1).

Nu om stunder kommer rollespil mest i form af helstøbte scenarier, hvoraf mange er lige til at gå til (som vi jo downloader i stor stil fra Alexandria og Projekt R’Lyeh). Seneste udgivelse er vist Frederiks opus Montsegur 1244 (min anmeldelse på RPGforum her).

Men nu er et nyt rollespil på vej. Jeg er ved et tilfælde snuplet over Hadets vanvid. Det er mig fuldstændigt ukendt, men forfatterne har åbenbart arbejdet med det i mange år, da der ligger flere tidligere versioner af spillet, som man kan downloade frit. Min umiddelbare bladren i gennem spillets tidligere versioner, minder mig meget om Kult/World of Darkness/rollespil om vanvid og sindssyge-bølgen fra 90’erne. Med et charactersheet på fire sider, med uendelige våbentabeller og lange, lange lister over færdigheder, samt detaljerede kampregler for hver eneste lille manøvre i kamp, så ligner systemet et af de mange hacks, der har været over D&D/Basic/Rolemaster/GURPS/Storyteller, hvor man kompilerer alle de fede ting fra hvert system ind i sit eget. Min utålmodighed bare med reglerne i GURPS eller Storyteller gør, at jeg kommer aldrig til at spille et sådan et system. Ikke desto mindre er det altid interessant med en ny udgivelse.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Danske rollespil

 1. …Så kan jeg som forfatteren af det ukendte “Hadets Vanvid” måske glæde dig med, at den nye kommende version af Hadets Vanvid netop ikke bliver et avanceret “rip-alt” fra andre rollespil.
  Faktisk har HV (Hadet Vanvid) i sin seneste test-version (som ikke er tilgængelig) vist sig at være et let-læseligt og let-forståeligt horror system, der netop forsøger at fokusere på horror i al sin enkelthed. Dette er også det mål, der nu ligger for den nye kommende version. Et dansk spil, der fokuserer på hvad der er vigtigt i horror og forhåbentligt på en let tilgængelig måde, hvilket de tidligere versioner absolut ikke har været.
  Så hvem ved – måske den nye HV bliver den version, der kan få lidt flere til at interessere sig for dansk horror-rollespil 🙂

  Like

 2. Hej Morten,

  Det var da en glædelig nyhed. Al held og lykke med jeres udgivelse. Jeg håber, at I ligger en kvikstartsguide eller andet lokkemad ud, så man kan se jeres nye tiltag – og måske giver RPGforum mulighed for at bringe en anmeldelse af jeres spil?

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: