[Nephilim] Cairo – rigtig meget retcon

I mit indlæg Hemmeligheder og improvisation skrev jeg også om at retconne, at foretage de små justeringer og ændringer, der bringer spillet og historien på rette spor. Det bringer mig til denne lille anekdote fra min første Nephilim-kampagne, der udspillede sig tilbage i slutningen af 90’erne.

Orden og kaos i Nephilim

I Nephilim spiller man udødelige elementar-ånder, der tager bolig i menneskekroppe, og hver Nephilim besidder en metamorphose, der er baseret på et mytisk væsen, såsom elver, undine, slange eller engel. Ved karakterskabelsen skaber man en serie af foregående liv, så ens karakter har levet mange gange. Et element er, at Nephilim balancerer mellem khaiba og shouit. Mister en nephilim sin selvkontrol, går den enten i khaiba, hvor dens elementar-aspekt tager kontrollen og forvandler den til et kaotisk elementar-fænomen eller -monster, og går den i shouit, tager dens menneskelige side over, og den begynder atter at leve sit menneskelige liv.

Frygt og optøjer i Cairo

Under stress kan en nephilim miste kontrollen, og stress inkluderer de astrologiske tegns placeringer, så nogle ugedage er i visse måneder meget kritiske. I vores kampagne betød det, at det hændte nogle gange, at en nephilim forvandlede sig til et elementar-fænomen for en kortere eller længere periode, og det skete ofte, når de besøgte Cairo, som de endte med at døbe Khaibaro. En gang forvandlede en slange-metamorphose nephilim sig til en gigantisk orm, der hærgede kloakerne i Cairo, inden den i havnen forsvandt ombord på et skib, og dens eksistens forblev hemmelig, for Nephilim lever en skjult tilværelse. Sådan undgår man tempelriddere bedst.

Stor jubel, da helikopteren styrtede ned

Under et andet besøg i Cairo gik det galt igen. Denne gang var det ikke Niels’ slange-nephilim, men Morten Fiskers elver-nephilim, der blev opslugt af sine elementar-kræfter, og han blev ramt af gigantisme, og elveren forvandlede sig til en huorn, der drog hærgende gennem Cairo. Bygninger blev væltet omkuld, biler trådt for fode, og ordensmagten jaget bort. De andre spilpersoner involverede sig, da de ønskede at holde episoden mest muligt skjult, og der var således stor jubel da CNN-helikopteren blev skudt ned. Med et brag og en fane af sort røg markerede helikopteren sit styrt. Efterfølgende kunne de heller ikke lade være med at involvere sig i kampen med ordensmagten, og med fortryllede klinger blev gaderne ryddet. Dette eskalerede episoden fra voldsomme hændelser til deciderede slag, der slog ud på den okkulte radar, og en orden af khaiba-jagende nephilim dukkede op på scenen. Følgende deraf blev stadigt mere voldsomme kampe, og det blev alene et spørgsmål om tid, førend tempelriddere og andre anti-nephilim ordner ville dukke op.

Og så var det en af spillerne spurgte, om vi ikke bare skulle betragte det hele som en drøm, og vi andre nikkede bekræftende. Det var bare en drøm, og elver-nephilimen vågnede fra sit mareridt badet i sved.

Det er nok den største og mest markante ret-con, jeg endnu har foretaget, men vi var alle enige om, at kampagnen var havnet et sted, som vi ikke ville hen.

 Ikke længe efter gik elver-nephilimen i khaiba igen – men denne gang i en langt mere passiv form, og ingen væsentlig skade fandt sted denne gang.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: