Bleeding Magic

Kom, lad os trylle.

I dette scenarie rollespiller vi en flok rollespillere, der spiller rollespil – lidt a la Roser er røde. Du som spiller har en karakter, der er rollespiller, og denne har en karakter. Du får desuden et sæt skabeloner til at skabe trylleformler med, og nu gælder, at du, din karakter og din karakters karakter kan anvende formlerne til at påvirke spillet. Din karakters karakter kan kaste formlen på en anden spillers karakters karakter, eller din karakter kan kaste formlen på en anden spillers karakter, eller du kan kaste formlen på en anden spiller.

Formlerne er magiske narrativer, der markeres som magiske gennem særlige udtryk og vendinger, og indkapslet af disse signifikante fraser, indsætter du en fortælling, der omsættes til en magisk effekt, som din medspiller, dennes karakter eller karakters karakter bliver påvirket af. Narrativerne, som du indsætter i formlerne for at skabe effekterne, hentes fra brugerens verdensbillede. En Raven Queen-tilbeder-karakter fra D&D 4th ed. vil kunne fortælle mytiske historier om hende eller hendes ravne for at opnå en magisk effekt, mens din karakter, hvis denne f.eks. er katolik vil kunne bruge helgenhistorier til opnå effekter, asatro ville kunne trække på myter om de nordiske guder og buddhister på Buddhas gerninger etc. Ligeledes kan du trække på dit verdensbillede, så hvis du er buddhist, kan du bruge historier om Buddha, mens din katolske karakter kan bruge helgenfortællinger, og din karakters karakter kan bruge Raven Queen-myter til at skabe effekter med.

Lad os tage en autentisk trylleformel, som din katolske karakter kan anvende til at hele sin hest, som en af dine medspilleres karakterer har forbandet:

Phol og Wodan fore til skove,
da fik balders fole sin fod forvredet.
Da sang over den Sinhtgunt (og) Sunna hendes søster,
da sang over den Frija (og) Volla hendes søster,
da sang over den Wodan, som vel han kunde,
såvel ben-vred, som blod-vred, som led-vred,
ben til ben, blod til blod,
led til led, så de er sammenlimede.

Det betyder, at du kan i en kritisk situation i scenariet vælge at bruge en formular, og det bliver så enten dig, din karakter eller din karakters karakter, der kaster formularen, og dit mål så bliver nødt til at spille efter.

Det bliver selvfølgelig kompliceret i det øjeblik, at en karakter opdager, at der er en spiller bag de andre karakterer, og at man derfor kan gennem sin karakter kaste en formel på en anden spiller, og i yderste tilfælde at din karakters karakter kaster en Raven Queen-formel på din medspiller, så denne fejler sit terningerul.

Et biprodukt fra seneste brainstorming med Troels. Er blandt andet inspireret af intro til magi og kirkelig magi.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Bleeding Magic

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: