[ToC] Bookhounds of London – En boghandel bliver til

I Trail of Cthulhu er forslag til alternative settings til Trails 1930’er univers. Den ene er Bookhounds of London, der udspiller i London i et univers af bibliofile mennesker, der uundgåeligt støder ind i Cthulhu mythossen i forbindelse med deres passion for gamle værker, sjældne værker, eksotiske værker, unika og komplette samlinger af annoterede førsteudgivelser.

Hvis du allerede nu tænker Dumasklubben, The Ninth Gate og Black Books (eller Bergiers Sorte bøger), så er du ikke gal på den. Bookhounds of London er skrevet af Kenneth Hite, og teksten demonstrerer hans store passion for obskure bøger og konspirationsteser, der skøjter rundt på de yderste områder af weird fiction – hvilket læsere af Suppressed Transmission eller The Prince of Cairo vil have bemærket.

Teksten dækker en række erhverv og færdigheder, der henvender sig direkte til settingen (boghandlere, katalog-agenter etc.), samt regler for bogauktioner og for at eje boghandlere, og en solid gennemgang af bibliofile, okkulte London og specielle udtryk for antikvariske fagfolk. Der følger desuden de obligatoriske nye monstre og et intro-scenarie til settingen. I lighed med ToC-grundbogen er teksten ikke velstruktureret – f.eks. finder man boghandlerens specielle evner beskrevet under boghandlere, men ikke omtalt under afsnittet om boghandlere – men en reference begge steder ville være praktisk. Reglerne følger samme filosofi, som i ToC, nemlig at godt drama og spændende fortællinger er vigtigere end simuleringen af realisme, hvorfor der f.eks. præsenteres både dramatiske og narrative regler for bogauktioner.

Jeg har sammen med Monica, Thomas M., Nis og Peter F. sammensat en gruppe til at spille en lille Bookhounds of London-kampagne. Vi har designet en boghandel, som ligger på Manette Street, Soho, som Nis har fundet denne artikel til, og vi har sammenflikket følgende personer:

 • Jane Hester – Catalog Agent – Drive: Artistic Sensitivity
 • William Sheridan – Bookseller – Drive: In the Blood
 • Robert Felgate – Book Scout – Drive: Arrogance
 • Jack Worthington – Forger – Drive: Thirst for Knowledge

Boghandlen Manette Books & Rarities er udgangspunktet for kampagnen. Dette er stedet, hvor spilpersonerne mødes, og hvis de ikke selv opsøger mysterierne, så opsøger mysterierne dem i deres boghandel.

I lighed med Fusion, hvor man har sit detektivbureau, har spilpersonerne et udgangspunkt for deres efterforskning i boghandlen. I lighed med Delta Green formår Bookhounds of London at løse det evige problem i Call of Cthulhu: Hvorfor bliver vores opdagere ved med at rende ind i yogsothery?

Det bliver mit første Gumshoe, Trail of Cthulhu og Bookhounds of London-spil, så hele tre nye spil i et. Det bliver spændende.

Efter at vi havde lavet karakterer, snakkede vi frem og tilbage om kampagnens form. Det bliver ret spændende, den skal meget gerne være low key, otherwordly, have de storpolitiske hændelser spøgende i baggrunden, og mythos-plotsne et sekundært element i forhold til den daglige jagt på bøger og drift af boghandlen. Ingen lørdagsdæmoner eller kultister, der afbrydes i sidste øjeblik (hvilket også er meget ubehøvlet).

BoL er en stemningsfuld tekst, fyldt med kærlighed til emnet og en foruroligende grundig belæsthed i obskure emner. Den dækker et smalt felt tematisk og formmæssigt, og man kan ikke lade være med at overveje hvor meget kampagne-spil, der kan foretages over denne setting.

Første scenarie: De røde bøger fra Ellis

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

4 kommentarer til “[ToC] Bookhounds of London – En boghandel bliver til

 1. Jeg tror egentlig sagtens der kan være kampagnepotentiale i Bookhounds. Dels er det jo ret nemt at lave et sitcom spin-off, som man kan bruge til at fylde ud med, dels kan fraværet af lørdagsdæmoner etc. måske bruges som grundlag for at lave en længerevarende interaktioner med ‘de onde kultister’ (TM) (de er jo de bedste kunder), og det kunne der nok godt komme noget interessant Call ud af.

  Like

 2. BoL forekommer mig at lægge op til historier i retning af Hellblazer, som immervæk har kørt i 266 numre nu… Så jeg tror også der er kampagnepotentiale nok i BoL

  Like

 3. God vinkel.
  Jeg havde slet ikke tænkt Hellblazer, da jeg læste BoL, men det er da absolut en givtig kilde at trække ind i spillet – og Hellblazer er en fornøjelig tegneserie.

  Med den vinkel er der en masse at spille, og efter første spilgang synes jeg også, at settingen er vokset. Vi anvender ganske vist ikke modellen med at spille med bykort, men boghandlerkonceptet er ret fint.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: