Nyt gammelt rollespilsmagasin

90’ernes rollespilsmiljø havde mange tidsskrifter – Kaos, Fafner tidende, Den sorte dværg, Monokeros, Saga, Føniks, X3M, Magus osv. Nogle kom i et eksemplar, andre hen over mange år, og atter andre var rent foreningsblade.

Nu er et nyt magasin af de gamle blevet lagt online: Rollespilsmagasinet Ravnen.

Første nummer er fra 1991, og det er ret interessant at læse con-rapporten fra FRB ’91. Også lidt nostalgisk.

En sjov ting er sidste side bladet rummer en medlemsliste over foreningens omtrent 40 medlemmer, hvor man kan se deres førdselsår. De ligger mellem ’69 og ’76 med hovedvægten på årgang ’73-’74. Altså knægte på 17-18 år.

Sidste nummer er fra 1994, og det inkluderer en artikel om Storyteller fra Per Fischer:

“Det vil ikke engang være patetisk* at sige at Vampire, og dermed Storyteller, er en ny generation af rollespil, et rollespil for film- og litteraturinteresserede voksne, en fortælleleg med indadvendthed og søgen efter gyset og angsten.” (p.9)

*) sikkert i betydning “storladen”, og ikke i “ynkelig” som typisk er den engelske betydning.

Mon Per stadig spiller Vampire og andre storyteller spil?

Der er også andre interessante ting, selvom side 16-17 mangler. Der desuden igen medlemslister, denne gang ikke kun for foreningen Silmarillion, men også for Jacta est alea. Desværre uden fødselsår. Det ville ellers have været interessant at se, om der var sket noget der. Man kan desuden se, at Sleipner er aktive, at Saga netop er lukket ned, og at Føniks har rejst sig. Man kan også læse om Jacta est alea, der måtte udskyde Ludo Con 1994 pga. vanskeligheder med at skaffe en skole – visse ting gentager sig vist, taget Fastavals problemer i år i betragtning.

Skynd dig hen til Ravnen og få en historisk oplevelse.

“Det vil ikke engang være patetisk at sige at Vampire, og dermed Storyteller, er en ny generation af rollespil, et rollespil for film- og litteraturinteresserede voksne, en fortælleleg med indadvendthed og søgen efter gyset og angsten.” (p.9)

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Nyt gammelt rollespilsmagasin

  1. Ja, den artikel er nu ret patetisk in den engelske betydning. Men jeg var i 1994 ret vild med Storyteller’s “opgør” med old school rollespil.

    Jeg troede fuldt og fast på dengang at “system doesn’t matter”, og opdagede først hvor slemt man kan tage fejl da jeg købte Sorcerer i 2003, tror jeg det var. Damn, for en opvågning.

    Undskyld. Jeg vil gerne hermed officielt bede om tilgivelse.

    Per

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: