[Nephilim] Togturen i tre tider

I indlægget om opera beskrev jeg, hvorledes vi havde hoppet frem og tilbage mellem tre forskellige tidsperioder – nuet og to fortidige inkarnationer. Det var ikke første gang, vi udspillede en sådan episode.

På vejen hjem fra anden ekspedition til De ydre hebrider, hvor nephilimne havde fundet en tempelridderbase, som de havde plyndret, og hvor de nu var på vej hjem ad hver sin rute, sad den ene af dem i toget på vej til London.

Biroller og flere biroller

Denne gang havde jeg udleveret to sæt biroller til hver af de andre spillere. Det ene sæt bestod af græske frihedskæmpere, der sad i et tog på flugt fra de tyrkiske myndigheder i 1800-tallet, og det andet sæt bestod af occitanske katharere i et vogntog på vej væk fra korstogskrigerne. Der er en vis parallel mellem de to flashback-episoder, og de afspejler sig igen i nuet. I nuet sidder vores spilperson i en kupe, mens han holder øje med, om han bliver forfulgt af tempelriddernes sorte helikoptere, mens det viser sig, at manden over for ham, er konspirationsteoretiker og ekspert udi sorte helikoptere og Leylines. Hans tese er, at sorte helikoptere flyver langs leylines (baseret på autentiske konspirationsforestillinger – jeg undgår så vidt muligt at digte, når jeg bruger dette materiale, da det er så meget sjovere at bruge ægte gale tanker).

Jeg havde desuden instrueret de andre spillere i, at når jeg talte, var det altid min NPC, Hugh Coyle, der talte, og vi ville straks være i nuet, og når jeg vendte det papir, jeg havde i hænderne, skulle spillerne flippe deres papir og spille den rolle, som var på netop den side af papiret, og det skulle de gøre, hver gang jeg flippede papiret.

Flip-flip

Effekten blev, at nephilimen sad og døsede og drømte sig tilbage til to tidligere liv, og kun når jeg talte, blev nephilimen revet tilbage til nuet, og lige pludselig ville han drive tilbage i drømmen, som ville hoppe frem og tilbage mellem de to fortidige perioder. Alle tre beskæftigede de sig med konspiratorer på flugt fra en større sammensværgelse, og de kunne adressere problemstillingen fra forskellige vinkler.

Spilleren i centrum af dette var ikke bekendt med koderne, og han havde ingen kontrol over de enkelte skifts, og måtte leve med forvirringen mellem at i det ene øjeblik at være i dialog med græske oprørere og i de næste med occitanske flygtninge, for lige pludselig at sidde i nuet og snakke med en konspirationsnørd om sorte helikoptere, mens han blev forfulgt af netop disse.

Hemmelige koder

Hemmelige koder blev i et vist omfang også anvendt i to specielle episoder i D&D-kampagnen, hvor karaktererne var fanget på de ydre planer. Her gjaldt det, at birolle-spillerne havde hemmelige koder og at de agerede efter et sæt hemmelige regler, som spillerne var nødt til at lure undervejs for at agere effektivt.

Temposkift

Denne episode er et led i de temposkift, jeg foretager i kampagner for at ændre på handlingen i forhold til tidligere spillede hændelser. Foregående spilgange havde været en mission til Skt. Kilda for at storme en tempelridderbase, og efter de actionprægede dele, var et tempo-skift på sin plads. Særligt da de efterfølge episoder dækkede en række magtkampe mellem hemmelige selskaber i London, som var ved at bryde ud i en skjult krig, og spilpersonerne var egentlig på vej til Megiddo og Bam.

D-5

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: