Blandt rollespillere i Norge

I selskab med Jonas Trier-Knudsen og Sanne Harder Flamant havde jeg fornøjelsen af at være oplægsholdere ved et norsk seminar om rollespilsmagasiner, som Matthijs et al havde sammensat, og det var en spændende oplevelse (hvis du kommer på Forum 2010, kommer du til at høre om nogle af de spændende ting, der blev talt om).

Vi fik mødt det norske rollespilsmiljø i Oslo, og udvekslet tanker og hørt om, hvorledes det foregik. Der var en god lejlighed til at promovere en række af de danske rollespilsressourcer (såsom Alexandria, Alexandrias blog-feed og Projekt Rylle) og berette om nuværende og tidligere danske rollespilsmagasiner (f.eks. Saga, Føniks, Rollespilleren og Rolle|spil), samt fortælle om Junior Larp og om rollespilsskolen Østerskov. Det var sjovt at se reaktionen på Østerskov, nogle havde hørt om den, andre blev dybt betagede.

Til gengæld fik vi hilst på Oslo-miljøet, hørte om Hyperion, lidt om norske blogge (f.eks. Dinas to blogge om rollespil og om madlavning, eller Majas ork i brønden), og fik set norske udgivelser som Imagonem #37, “Metafysiske Betraktninger – i anknytning til den transcendistiske rollespillkunst” (jeg fik desuden en signeret udgave med Gilbert Krags signatur – hvilket er lidt tosset) og Pegasus #16. Dertil fik jeg også et eksemplar af det finske rollespilsmagasin Roolipelaaja af Juhana Pettersson – så nu har jeg endelig et eksemplar af det mystiske finske rollespilsmagasin.

Pegasus #16 er netop kommet på gaden, og bladet er en mellemting mellem Rolle|spil og Himmelskibet. Pegasus har samme magasin-lignende tilgang som Rolle|spil, men dækker langt bredere emner end rollespil og dets nært beslægtede søskende, og her kommer det tættere på fanzinet Himmelskibet, som dækker alle de fantastiske genrer og aktiviteter beslægtet med disse. I #16 er blandt andet et tilbageblik på live-rollespillet Trenne Byar fra 1994, og som for denne læser var et nostalgisk tilbageblik på midt-90’ernes rollespil. Artiklen slutter med en opfordring til, at (norske) rollespilsforeninger går sammen på tværs af foreningerne og skaber et nyt Trenne byar for hele Norden, og det kan jeg kun opfordre stærkt til, at det bliver gennemført.

Sidst men ikke mindst var Post-Larp Sex et emne, som tiltrak sig et vist mål af opmærksomhed.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Blandt rollespillere i Norge

  1. Koselig lesing! Det er hyggelig å høre at du har kost deg masse her i Norge. Selv om det bare var fint vær en av dagene. Måtte rollespill-seminarer i fremtiden også være Sexy, Glamorøse og Morsomme.

    Like

  2. Jeg havde en rigtig god tur, og vi fik set Oslo både fra sin regnvåde side og fra sin smukke, lune og solrige efterårsside. Jeg glæder mig til flere af den slags seminarer.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: