Vildeste Viking-Con

Den 29. Viking-Con står for døren, og programmet i år er vildt fedt. Kristoffer Mads har indrettet hjemmesiden på en ny og spændende måde med små fancy kort, og en række forfattere sørger for en masse spændende bidrag. Programmet er en blanding af solid fantasy og en stor dosis science fiction, hvilket er usædvanligt, da science fiction er en lille genre på connerne.

Kristian Petersen, manden bag publikumshitsne Reservoir Elves og Magician: Impossible, fortsætter traditionen med Tarantino-inspireret action-packed rollespil, og han gør det denne gang på Viking-Con med Haste! Hvis du ikke spiller det som spiller, så meld dig som spilleder. Kristians scenarier er rost for deres lettilgængelighed for spillederne.

Sven Münther er en omtrent den eneste danske scenarie-forfatter, der har formået at omsætte klassisk episk science fiction, som vi kender det fra Asimov, Clarke, Niven og venner til rollespil, og han er tilbage i år igen med et storslået drama. Science fiction, overraskende plots og et skævt persongalleri gør hans scenarier til sjove oplevelser.

I år vrimler det med science fiction-rollespil på Viking-Con. Der er blandt andet et aliens-scenarie, et cyberpunk-scenarie og to Warhammer 40k-bidrag – hvis du ikke fik spillet Imperiet 40k-antologien på Fastaval, så har du chancen for at prøve noget lignende. Thais Munk bidrager med Prøve nummer 19, som er scenariet uden for antologien, og Lars Jørgensen bidrager med et Dark Heresy-scenarie. Dertil er der også et Savage Worlds-scenarie til settingen Dogs of Hades (som er et SW-supplement af en dansk forfatter).

Apropos antologier så afsløres vinderen af De Navnløse-antologien på Viking-Con, og vi spiller alle de fede remakes af De navnløse. Vil du prøve anderledes rollespil, så er dette antologien med den store spændvidde.

Spændvidde er der naturligvis også i Troels’ og mit Legenden om … III, hvor vi udvider feltet af forfattere, der inspirerer os. Det går fra Ascalon til Averoigne, og vi har fire syrede dramaer og weird fiction på programmet (hints her). Klostret findes kun i månens skær, og Edderkoppperne kommer, når månen er rød.

For et langt yngre publikum har Viking-Con sit junior-program, hvor næste generation af bræt- og rollespillere kan slå deres folder. De har blandt andet muligheden for at spille Ulvevinter, som bl.a. undertegnede har skrevet et scenarie til. Med bud gennem Skumringsskoven er en unik, eventyrlig oplevelse.

Alt dette er kun brudstykker fra et stort og spændende program, og husk at tjekke resten af listen af arrangementer. Der er mange flere, end dem jeg har nævnt. Viking-Con er tilbage med et fedt program.

Om Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast
Dette indlæg blev udgivet i Con, Rollespil, Viking-Con. Bogmærk permalinket.

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.