Flowcharts, science fiction, sataniske Bornholm og rollespilsmagasiner

Her er en samling links til historier for din skyld. Læs dem, nyd dem.

Det er det, vi spiller

Her er et flowchart over de forskellige rollespilsformer i et amerikansk perspektiv. Det giver et godt indblik i, hvad der er sandkasse, storygaming, railroading mm.

Post-cyberpunk

Science fiction-rollespil er en totalt sej ting, og jeg er ganske fascineret af post-cyberpunk (dvs. transhumanism, nanotech og socialware), hvilket kunne ses ud af min Transhuman Space-kampagne. Der er kommet et nyt Transhumant science fiction-rollespil, og det er gratis at downloade: Eclipse Phase.

Farlige, farlige rollespil

Nogle mennesker lever i en verden fyldt med magiske kræfter og dæmoner, som ligger på lur overalt i deres hverdag. Dem kan man læse om her – det er ganske vist en gammel historie fra 2006 men alligevel (tak til Kristoffer Mads, Viking-Cons lysende håb, for linket). Vi andre spiller bare rollespil om den slags mennesker. Bornholm har før haft satanister til at strejfe om i landskabet, men det er også en magisk ø fyldt med tempelriddere og andre sære ting.

Rollespilsmagasiner frit på nettet

LARP-magasinet Metagame er kommet på nettet. Magasinet udkom i perioden 1988-2000, og nu kan du læse alle de gamle artikler her. Fastaval har ligeledes smidt en masse magasiner på nettet. Dem kan du læse her.

Der er desuden snart åbent redaktionsmøde hos den danske del af rollespilsmagasinet Playground (7. november – følg med på facebook).

Apropos læsning så husk at fortælle Claus Raasted, hvad hans næste bog skal være. Klik ind på hans side, vælg en bog og send forslaget til ham.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: