[Delta Green] Hvor kun få sætter deres fod (1. del)

Dette er andet indlæg om første spilgang i sæson tos sjette episode. Første indlæg er om baggrunden. Her begynder spillet.

Aftenens første del

Jeg indleder med at følge op på sidste episode, og agent Sherlock, der har holdt øje med sagen i Wilmington, bemærker, at der er andre DG-agenter i Wilmington, som rydder op efter sidste episode, og de har åbenbart overtaget politiets efterforskning af ‘terror-mordet’ på en præst, og der er ingen, som kommer efter agent Trevor og agent Tarek.

Relationsscener

Thomas – Mandur (agent Tarek): Scenen spilles mellem Thomas og Simon. Sidstnævnte spiller Mandurs onkel, som er den eneste i familien, der endnu taler med Mandur, eller rettere ser ham, for de andre har forstødt Mandur for hans samarbejde med amerikanerne. Onklen taler dog ikke med Mandur, de ses kun (S02E02).

Mandur er på den lukkede siden sidste gangs sammensmeltning, og han prøver nu at nå sin omverden, og det gør han ved at ringe til sin onkel, Figaro. Telefonen bliver taget, men da Mandur præsenterer sig, bliver der tavst i den anden ende. Onklen lytter, men mægler ikke et ord, og da Mandurs bønner om hjælp bliver for meget, lægges røret pludseligt på.

Anne – Elizabeth (agent Sherlock): Vi er hjemme hos Elizabeth, der efter jul nu ejer en kat (hendes tante erhvervede hende en i en tidligere relationsscene – S02E04), og mens Anne og Thomas spiller Elizabeth og tanten, hopper Peter ind og spiller katten. Tanten snakker om vintervejret, og hvordan hun oplever sig selv som et ensomt lys i mørket. De navngiver katten Irene efter tanten.

Peter – Christopher (agent Snyde): Christopher går proaktivt til terapi, men hos en ikke-vidende person, og han er derfor nødt til at camouflere samtalen med Dr. Clarence (spillet af Simon), som en snak om hans karriere, og de kommer ind på agent Sherlock, og på de navngivne kugler, som de udvekslede tidligere (S02E05), mens psykologen med sin skarpe og positivistiske tilgang skræller lag på lag af Christophers mentale værn for at nå de ømme spørgsmål.

Kasper – Greg (agent Trevor): Thomas spiller over for Kasper i denne scene, som udspiller sig mellem Greg og hans teenagedatter Lisa, som skulker fra skolen, og vores stakkels enefar sætter en hårdere og mere uforsonende tone op over for datteren, og vi ser tydeligere og tydeligere hvorledes arbejdet i DG har hærdet Greg og langsomt ved at tage den menneskelighed ud af ham, som han begyndte sin karriere med. I baggrunden rumsterer kæresten Hannah, spillet af Peter.

Vi spiller ingen relationsscener for de to ekstra agenter, Sherifan og Trelawney. Dels fordi de ikke er fuldbyrdige spilpersoner og lidt for at holde dem mere anonyme over for vore andre spilpersoner. Mødet med dem skal gerne ske bag DGs skal af anonymitet.

Monsteret i lejligheden

Anne havde et uheld med terningerne, da hun skulle rulle for sin karakters studier af okkulte værker, og det særligt i forbindelse med tilegnelsen af en trylleformel. Derfor rumsterer der nu noget i hendes ejendom – og hun har ikke hørt fra overboen nogen tid. Jeg minder Anne om denne tråd, som der endnu ikke er blevet fulgt op (S02E04, S02E05), og som nok først bliver det, når en spiller spenderer agent-point til købe en mission, der løser sagen – hvilket bliver tredje sæson, episode 1.

Celle S – En aften i operaen

Agent Sherlock modtager en invitation til en aften i operaen. Hun instrueres i, at hun med sin celle skal tage kontakt til friendlien Carl Scheck, Rawbury, der har rodet DG ud i en sag. Agent Sherlock indkalder sine agenter, og det viser sig, at Rawbury ligger en halv times kørsel, hvorfra agent Snyde bor og arbejder. Jeg spørger spillerne til, hvorledes deres karakterer beder om fri fra deres arbejde til at gå på missionen.

Intern revision

Peter har mere en gang lagt op til, at hans karakter ikke er ren i kanten, og som trussel mod hans spilpersons fortsatte karrie i DG, har han angivet, at karakteren kan korrumperes. Det lader vi komme i spil i denne episode.

Netop som Christopher skal af sted på et ærinde – i virkeligheden DG-missionen – meddeler hans chef ham, at han ingen steder skal, og at han skal blive i byen, da Christopher skal til samtale med intern revision. Christopher er i alvorlige problemer – men i det mindste er missionen kun en halv times kørsel, og det er derfor stadigt muligt for ham at deltage i missionen, men det er også en ekstra handlingstråd til dagens episode.

Celle S samles

Agenterne mødes i Washington lufthavn, hvor vi ser agent Sherlock og Snyde mødes med deres nye kollega, agent Sheridan. Agenterne præsenterer sig, og de kører til Rawbury, hvor de mødes med Carl Scheck.

Dagens mission

Carl Scheck er en friendly, og jeg har udformet ham, som en birolle, som jeg har stukket til Thomas. De andre spillere ved, at jeg har givet Thomas en rolle, men de ved ikke hvilken. Da Anne vender sig mod mig, da agent Sherlock kontakter Carl, og her tager Thomas over, og de spiller scenen. Jeg står kun for stemningsbeskrivelser af byen og vejret.

Carl Scheck er professionel fotograf, der tidligere har arbejdet med DG, og han har nu indhentet en tjeneste fra agent Fergus, som celle S er sat til at ordne. Carl har følgende lille sag: Et syvårigt barn er fundet død ved den lokale bæk, og ifølge sheriffen er det et selvmord, og der er ikke yderligere at efterforske. Det skriger af, at der er noget galt, og der er kritikere af sheriffen, og de kritikere har fået Carl til at agere, og særligt når han kan indhente en tjeneste fra efterretningsagenter.

Celle T – en aften i operaen

Agent Trevor modtager en instruks om at samle sin celle og tage til Boston, hvor der venter en briefing. Agent Tarek er blevet udskrevet, og celle T er derfor fuldtallig igen. Agenterne samles, og de drager af sted til mødet med agent Reuben, som ofte er deres kontaktperson, som indkalder dem til missioner og briefer dem telefonisk. Denne gang møder de ham personligt – og det er ikke første gang, at vores agenter er i snerige Boston (S01E02) – men først skal vi et øjeblik tilbage i tid:

Mødet i lufthavnen

Agent Trevor og agent Tarek har ikke set hinanden siden episoden i agent Sharps Green box, og det var ikke kønt (S02E05b). Nu ses de igen for første gang.

Det er meget høfligt, og meget sært – og agent Tarek er på store mængder af uppere og andet godt, der har gjort ham til en selskabelig og udadvendt person. Men de to agenter giver håndslag, og arbejdet imellem dem begynder på ny. Kort efter præsenteres de for deres nye makker, der er tavs, professionel og noget mere effektiv end hans erfarne kolleger.

Agent Reubens briefing

Agenterne mødes i en nedlagt kontorbygning, hvor agent Reuben, en statelig, ældre herre med en lang efterretningskarriere bag sig, byder dem velkommen – og det er første gang vi møder ham personligt, selvom han ofte har indkaldt og briefet celler over telefonen. Normalt kontakter han celle S, men, som han forklarer, så er celle S ikke til rådighed, og celle T besidder samme erfaringer som celle S.

Satellitten, der blev samlet op i Oregon (S02E04), indeholder en lang serie krypterede date, som man er i gang med at afkode. Det mest interessante er, at der er smuglet en protokol ind i satellittens programmering, der sætter den til at scanne for og indhente oplysninger, der bedst kan beskrives som værende af UFO-relateret natur. Protokollen kan spores tilbage til Project Bluebook, men den er tydeligvis installeret efter at projektet blev nedlagt, og vi har altså med nogen, som kører projektet videre i lighed med, at nogen udsendte Project Blue Book-agenter for at indsamle de nedstyrtede satellitter. Ligene af disse agenter er blevet identificeret til amerikanske marine-soldater meldt savnede eller døde i Afganistan og Irak. Fællesnævneren mellem disse soldater er oberst Redfield, som havde en post i Irak, men som nu er forsvundet. Agent Trevor genkender obersten, som en af de Mænd i sort, som var ved at opsnappe pensionerede jagerflyspiloter (S01E03b).

Nogle data er blevet afkodet, og de fokuserer på en række data af himmelfænomener omkring bjerget Owlshead Mountain i Vermont. Hvad det er, og hvorfor det har Project Blue Books interesse vides ikke, og celle T skal med sine erfaringer fra lignende UFO-sager efterforske sagen.

Celle K, der befinder sig i Washington, arbejder videre med dataene fra satellitten, men med de foreløbige data har man nok til at sende celle T til Vermont for at udforske de foreliggende oplysninger. Vores agenter skal med andre ord til Vermont, som er blevet hentydet til tidligere (S02E02a), og som ikke er helt fremmed for alle vore agenter (S01E01).

Tredje del fra første spilgang kommer til resten af aftenens spil.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: