[Delta Green] Patienter i coma

Velkommen til anden spilgang af anden episode i tredje sæson (1. del). Vore agenter leder efter en tabt Grøn boks, hvor de venter at finde en rapport, som en tidligere udgave af celle T har indrapporteret.

Relationsscener

Sidste gang spillede vi ikke scenerne, men gik direkte til missionen. Denne gang indleder vi spillet med relationsscenerne, og det gælder for de fire agenter, som er spilpersoner – også selvom celle S ikke er aktive endnu.

Thomas: agent Tarek/”Michael” – Mandur: Thomas sætter en scene, hvor oplægget er, at “Michaels” kæreste er muligvis blevet gravid, og men er agent Tarek den rette far til barnet. Vi udspiller en stille scene, hvor Karen forsigtigt forsøger at lære “Michaels” standpunkt.

Kasper: agent Trevor/Greg: Et centralt omdrejningspunkt i Gregs liv er, da han blev slået ned med en økse. Han var borte længe i coma, og vi har en række huller i det efterfølgende hændelsesforløb, som vi kun langsomt udforsker. Kasper sætter en scene, hvor Greg er tilbage på første arbejdsdag siden ulykken, som han ikke taler om, og han konfronteres af hans kollega, Angie, som vi har mødt i flere tidligere episoder. Det bliver en scene, hvor vi får et stadig større indblik i den splittelse, der er i Gregs liv mellem hans civile forpligtelser og hans agents liv.

Anne: agent Sherlock/Elizabeth: Der har længe været noget mellem Elizabeth og hendes hjælpsomme nabo, og de havde en slags date aftalt, da deres opgang blev hjemsøgt, og en “tvillingsøster” til Elizabeth dukkede op, og hun var sammen med naboen, men hvad der skete, aner vi ikke, men vi ser nu mødet første gang efter mellem Elizabeth og naboen. Han er forventningsfuld og glad, og hun er afdæmpet og afvisende, og alle hans tilnærmelser afvises med, at hun intet erindrer, og deres gryende forhold sættes adskillelige skridt tilbage.

Peter: agent Snyde/Christopher: Peter sætter en scene, hvor Chris er sammen med en af sine gamle fratboys, Peter, og de er på en bytur, hvor der snakkes og udøves det vilde ungmandsliv, men vi ser, at det liv er Chris på vej ud af. På sin vis fordi han er ved at vokse op, men mest af alt, fordi han er blevet berørt af noget større, der får hans tidligere liv til at virke ubetydeligt.

Hayden, Arizona

Vi følger fortsat celle T, hvilket betyder, at de eneste aktive spilpersoner er agent Trevor og agent Tarek. Anne spiller birollen agent Trelawney, og Peter spiller diverse biroller. Jeg udstikker ham hans næste bilag.

Agenterne kører den lange vej fra lufthavnen gennem et ørkenlandskab afsondret af høje bjerge. En hedebølge er rullet ind over landskabet, alt er tørt og byen Hayden med sine 800 indbyggere ligger isoleret i landskabet.

Indbyggerne og vandet

Vore agenter leder efter “Fyret”, og Den grønne boks, som er “Bag fyret”. De går forsigtigt til værks, besøger den lokale diner, og Peter og jeg skiftes til at supplere hinanden og beskrive stedet og de nærmest indavlede, skulende indbyggere. I modsætning til tidligere har Peter ikke en specifik karakter, men et helt sæt af forskellige biroller, som dukker op her og der.

Vore agenter bemærker, at trods byen er hed og tør, så drypper der stadig vand fra tagrender ned i vandtønder, der er store vandpytter osv. Agenterne besøger politistationen, hvor det pludselig kommer til kamp, da sheriffen og hans tudsegamle sekretær kaster sig over de tre agenter. Kuglerne flyver, og de to galninge omkommer. Imens er vore agenter sårede, og jeg er begyndt at presse spillerne for terningeslag, da det begynder at slide på deres Traits og Rerolls. Vand begynder at flyde ud over gulvet i politistationen, og de tre agenter render ind i stedets deputy, som de aftvinger en forklaring på, hvor “Bag fyret” er.

Ude på gaden bevæger flokke af indbyggere sig sælsomt omkring. De vandrer omkring på mistænkelig vis.

Bag fyret

I gamle dage var der et fabriksanlæg, som udvandt metaller fra afbrænding af kul. Grundet de enorme skorstene og ovne, kendes stedet som Fyret. Fabriksanlægget er nu nedlagt. “Bag fyret” er området bag forbrændingsanlægget, hvor man oprindeligt gravede miner ind i bjerget, men siden erstattedes de af en åbne mine, der nærmest ligner en gigantisk grusgrav. Med tiden er grusgraven er blevet oversvømmet, og den er nu en mørk og faretruende sø. Kold og dødelig.

Agenterne bevæger sig gennem fabrikken, og de kommer om til grusgraven, som udfylder området mellem fabrikken og bjergvæggen. Langs bjergvæggen løber en smal sti, som fører hen til en af de nedlagte mineindgange. Falder man af stien, vælter man ned i den oversvømmede grusgrav.

Minen og tegnet

Da de tre agenter bevæger sig mod minen, bliver de beskudt af usete fjender, som har taget position i den nedlagte fabrik. Det går skidt for vore agenter. På den positive side, får agent Trevor øje på det tegn, han også så på containeren ved havnen i første spilgang (men hvem sætter disse tegn?), som bekræfter for ham, at han har fundet den rette mine, og at her vil han finde Den usunde grønne boks.

Imens beskydes de tre agenter, de styrter ned i grusgraven, svømme op igen også videre. Det er en drabelig kampscene, og vore agenter er ved at løbe tør for ressourcer, og så lurer døden. Thomas’ agent går ned, han er døende, og agent Trelawney tager ham med sig og flygter tilbage til deres bil, mens agent Trevor når ind i minen.

Inde i minen finder han et oversvømmet kammer, hvor han finder et lille kontor. Halvt nedsunket i vandet ser han en cthulhuoid statuette af grøn sten udstrålende en sælsom ondskab, der gennemsyrer kammeret og vandet. Han finder desuden et kartotekskab, som han raner for skatte: diverse sgasmapper, blandt andet den ønskede sagsmappe med celle T’s rapport, og så en ældgammel bog: Monstres and Theyr Kynde. Thomas og Anne jubler – endnu et værk for deres halvgale karakterer at læse, flere formularer, mere cthulhu mythos, og den fortsatte rejse mod vanvid.

Exit

Det lykkes agenterne at stikke af fra Hayden. De har fundet det, som de kom efter og lidt til, men agent Tarek er i alvorlige problemer. Vi snakker frem og tilbage om at anvende samme model, som da agent Trevor blev hugget ned. Der anvendes denne gang agentpoint til at skabe en forbindelse en doktor, som tidligere har modtaget hjælp fra agenterne, og derfor skylder dem en tjeneste. Han tager imod den dødeligt sårede agent Tarek, som han begynder at pleje.

En nysgerrig mand

Imens vi er i gang med hospitalsscenen, har jeg udstukket den næste rolle til Peter. Denne gang er det ikke en hel flok, han skal spille, men en enkelt karakter. I lighed med de foregående biroller, har jeg ikke fortalt de andre spillere, hvem eller hvad Peter spiller, og han veksler derved mellem at være hjælpespilleder og birollespiller, samtidig med at han overrasker de andre med, hvad han spiller.

På den lokale diner føler agent Trevor sig overvåget, og han opdager, at der er en familiefar med to unge knægte, som filmer ham med sin telefon. Han konfronterer manden i det skjulte på dineren, og den fremmede afslører, at han er Mitch Harrison, som tilsyneladende ved ting – og han har genkendt agent Trevor fra et videobånd. Vores agenters nysgerrighed er vakt. Imidlertid forstyrres de i deres snak hele tiden af Mitch’s drenge, som vil ud og fiske med deres far, som han har lovet dem. Faderen er imidlertid mere optaget af sin sag, end han er af sine sønner. Ikke desto mindre afbrydes mødet, og et nyt møde planlægges.

Her stoppede spillet, og vi vender tilbage næste gang til mysteriet om den fremmede mand, Mitch Harrison, foruden mysteriet om, hvad celle T’s rapport gemmer, og foregående spilgangs mysterier.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: