[Delta Green] Comapatienter

Hurra! Den første trylleformular er blevet brugt. Vore agenter er gået nye sælsomme steder, men lad os ikke foregribe begivenhedernes gang. Velkommen til tredje del af episode to sæson tre (del 1, del 2).

Optakten

Peter var fraværende, men det løste sig ret simpelt, idet han spiller biroller, og dem kunne jeg spille om nødvendigt. I praksis endte Thomas med birollen, da hans egen karakter var hospitaliseret. Det er anden gang, vi har en episode (S02E06b), hvor en såret karakter forbliver såret episoden ud. Sidst var spilleren fraværende, hvorved logistikken faldt på plads, og denne gang løstes det naturligt ved biroller.

Siden sidst

Det hele begyndte med, at agent Trevor og hans mænd blev sendt ud for at observere en sag, der muligvis rummede “okkulte” elementer, men snart viste det sig at være langt mere sært, da en mystisk virus og coma-patienter dukkede op. Situationen ledte agenterne på sporet af en tidligere sag, men for at finde stedet sagen var lagret på, måtte de en tur rundt om en anstalt, hvor de hilste på en vanvittig agent. Siden tog de til Arizona, hvor de fandt arkivet og sagen, samt en by under den indflydelse af skumle kræfter. Mødet med kræfternes håndlangere sendte agent Tarek på hospitalet, og imens rendte agent Trevor og Trelawney ind i en familiefar, Mitch, der var i gang med at filme ham, fordi han genkendte agent Trevor fra en videooptagelse.

Spillet begynder

Vi begyndte stille og roligt, og snakkede om lidt af hvert. Thomas overtog birollen Mitch, og da agenterne først skulle mødes med Mitch om aftenen, havde de tid at studere den rapport, de fandt i Hayden, Arizona.

Groversville-rapporten

Hvis du er DG-fan, så siger Groversville dig muligvis noget. Det er navnet på byen, hvor scenariet Convergence fra den første Delta Green-bog udspiller sig. Scenariet Convergence vil ikke blive spillet, men elementer fra det vil blive genbrugt, ligesom elementer fra den fiktive rapport, der er inspireret af scenariet og trykt i anden DG-bog, Delta Green: Count Down vil blive det. Jeg bruger desuden ikke den fiktive rapport fra Delta Green: Count Down, da vi ikke anvender handouts i kampagnen med undtagelse af de bøger, som vi spiller læsningen af (se det pnakotiske manuskript, og vi gentager læsningen af værker i kommende episode). Jeg vil vende tilbage og diskutere Convergence efter næste episode, da vi ved spillets slutning snakkede om de tilbageværende ledetråde, og Anne endte med at købe næste episode, som fører os til Groversville.

Men nu til indholdet af Groversville-rapporten.

Celle T studerer Groversville

En tidligere version af celle T undersøgte en sær sag, hvor et område var sat i karantæne, men en CDC-agent havde gjort Delta Green opmærksom på, at der var noget galt. Vi udspillede den første del af deres mission i episode tre, sæson et (anden del), og nu ser vi endelig anden del af deres mission, og den rapport, der kom ud af det. Agenterne konstaterede, at man tilsyneladende simulerede UFO-landinger og -nedstyrt for at distrahere folk fra den egentlige ulykke, som var sket på en fabrik. Fabrikken havde et specialiseret rensningsanlæg, men noget var gået galt, og mystiske partikler slap ud i vandet. På fabrikken fandt agenter mystisk biologisk væv, som var ekstremt resistent for alskens destruktive handlinger. Vævet stammede fra nogle tønder med vand indhentet fra Groversville-dæmningen.

Vævet befandt sig i vandet i bittesmå artikler, men det smeltede sammen til større, geleagtige mængder af hvidfarvet væv, som viste sig, at det opførte invasivt. Det trængte f.eks. ind i rotter, og det både styrkede dem og erstattede manglende væv, ligesom det dræbte dem, når det forlod kroppen igen.

Det mystiske væv igen og igen

Det mystiske væv blev observeret i episode S01E03b, hvor vi spillede tidligere celle T’s mission. Samme mystiske væv efterlader sære spor på folk, som vi så i episoden, hvor agent Trevor mistede sin datter til en mystisk sygdom (S02E04), og Thomas opdagede, at agenterne var snublet over det tidligere i kraft af Dr. Watsons videooptagelser (S02E03b). Vævets mærkelige evne til at holde ting i live og til at erstatte manglende væv hos værten, mindede også agenterne om agent Sharps mystiske levn, nemlig den nedre del hans ben, som levede videre af sig selv (S01E06b).

Mændene i sort

Et andet punkt, som blev opsummeret af agenterne var deres mange møder med fjenden. Med Groversville-rapporten blev det tydeligt, at major Bergstrom og hans mænd dukker op og rydder op efter ulykker. Hans mænd dukkede op første gang i episode S01E01b, og de kom igen i vejen i S01E03b, da de begyndte at rydde op i luftvåbnets pensionerede piloter. De fløj rundt i deres sorte helikoptere i episode S01E06, og vi så dem komme Delta Green-agenterne i forkøbet i episode S02E04 kun for at rende ind i dødelig modstand. Misæren gentog sig i episode S02E06, hvor de havde et hold på Owlshead Mountain, og et andet hold forsøgte at tage satellitten fra S02E04 tilbage. Da det mystiske væv slap løs tidligere i episoden vendte de mystiske håndlangere tilbage.

R.E.C.A.P.

Der var meget at opsummere, og en del af spillernes refleksioner over, hvad der skete smeltede sammen med mødet med Mitch. Agent Trevor mødtes med Mitch i en park, mens agent Trelawney overvågede mødet. Alle tre spillere var således aktive, og Thomas’ karakter var indlagt på det lokale hospital, hvor vi efterlod ham sidste gang.

Når spillerne reflekterer over plottet, lader vi typisk spillerne uanset deres karakterers tilstedeværelse snakke sammen. Det er sjældent specificeret helt præcist hvor og hvornår i fiktionen, de snakker sammen, så der er generelt fri snak.

Endnu mere plot

Mødet med Mitch resulterer i endnu flere oplysninger. Mitch omtaler en række emner, som har relevans for vores agenter. Han fortæller, at det er mindblowing at besøge Groversville, og agent Trevor har tidligere kigget på Groversville-dæmningen, men ikke set nogen by, men nu fortæller Mitch, at der er en by, Groversville, men den er redigeret ud af satellitkortene på nettet, og man skal have fat i gamle kort for at finde byen.

I forbindelse med Groversville henviser han også til dokumentaren af Frank Carincola kaldet Space Invaders, der rummer noget massivt shite. Dokumentaren er produceret af Phenomenon X, som spøjst nok også er produktionsselskabet bag programmet Ghost Watchers, som besøgte Annes karakter, agent Sherlock i episode S03E01, og hvor det viste sig, at assistenten på holdet var søster til journalist-aspiranten i episode S01E03. Ting hænger sammen, men på sære måder.

Han snakker også om mænd i sort – men han er konspirationsnørd, og han kender derfor også til Majestic 12 og Project Blue Book.

Han fortæller desuden kort om de videobånd, som han har fået fra en hemmelighedsfuld kontakt, som han kender via et obskurt forum, og som arbejder for luftvåbnet.

Patriotiske fædre

Mitch har imidlertid en anden rolle at spille. Han er en working Joe, som er snublet over noget større og farlige, end han kan overskue, men han føler et ansvar over for sine sønner og sit fædreland. Han har ikke megen tid til sine sønner, men han gør det for deres skyld. Karakteren er således en refleksion af Kaspers karakter – og denne modus med refleksioner forvarsledes med galningen på asylet, der af patriotiske årsager havde konfronteret truslen, og nu længtes efter sin familie, som han var sikker på ville komme hvert øjeblik (del 1).

Videobåndene

Efter mødet med Mitch ser agenterne hans optagelser. De viser først overvågningsoptagelser af agent Sharp i en operationsseng, og hvordan fire Greys (vore klassiske rumvæsner, ikke mindre) træder frem og foretager en eller anden form for operation, som ikke rigtig kan ses. Efter et kvarters tid forsvinder de igen. Kort tid efter dukker optagelser af en agent Trevor i en lignende sygeseng. Han har et voldsomt sår i hovedet (vi er altså et sted i perioden, hvor han lå i coma; S02E06b,c og S03E01), som de tilsyneladende behandler.

Enough talk

Agenterne beslutter sig for at følge op på den CDC-lastbil, som de placerede en sender på (første del af denne episode), og Kasper spørger, om han kan indkalde celle S, og jeg oplyser, at det må han selv afgøre. Han ringer til agent Sherlock og beder celle S stille med det samme i Jersey for sammen med celle T at kigge på sagen med lastbilen. Vi snakker lidt om, hvorledes vi håndterer karakterer. Agent Tarek er stadig på hospitalet, så Thomas spiller agent Sheridan (som vi ikke har set siden S02E06), mens Anne skifter fra agent Trelawney, som bliver en fri karakter, og hun spiller nu agent Sherlock. Peters agent Snyde, antager vi, ikke har tid at dukke op (“han er sikkert indkaldt til revision igen”).

Celle S og celle T mødes i Jersey

For første gang siden S02E05 mødes de to celler igen til en fælles mission. Det er første gang siden de blev fuldtallige, og det giver agent Sheridan og agent Trelawney deres første møde med deres nabocelle.

Blue Castle Defense Contractors

Senderen fører agenterne til et øde industrikvarter, hvor de finder Blue Castle-firmaet. Deres ejendom består af to lagerhaller forbundet af en kontorbygning og omgivet af høje hegn med pigtråd og en enkelt port med bom.

Celle S studerer firmaet, og de konstaterer, at det består af eks-soldater, der tidligere har været udstationeret i Afghanistan og Irak. Dette minder meget om de agenter, som vore karakterer stødte ind i S02E04.

Ydermere opdages det at det ene varehus er bygget om, og der er installeret køleanlæg og en solid nødgenerator.

Imens overvåger celle T stedet fra en nedlagt fabriksbygning. De konstaterer, at stedet kun er let bevogtet. Der er vagter i portnerboligen.

Vi skal derind!

Agenterne snakker sammen. De ligger planer frem og tilbage. En ting er de enige om. De skal derind. Særligt agent Trevor er drevet. Der snakkes om at eliminere vagterne, at snige sig forbi dem, at lokke dem væk osv. Imidlertid skal alt ske på kort tid og med kort varsel. De har ikke haft tid at overvåge stedet mere end en halv dag, og de vil gerne handle hurtigt.

Jeg minder dem om, at agent Sherlock råder over trolddom, der kan måske kan løse problemet. Anne kigger lidt på sine formularer, men de koster sanity-point at anvende. Jeg peger på hendes Indsigtspoint, og minder om, at det fungerer, som en buffer for fem sanity point, hvorved det ikke vil koste noget at bruge formularen (lokke, lokke …).

Tsathogguaths formløse afkom

Agenterne ligger en ny slagplan. Væsnet skal hidkaldes og beordres til at tage sig af vagterne, og agenterne skal derefter storme ind og udforske området. Der ligges en plan, hvor agenterne undervejs undgår at møde bæstet.

En rollespillet formular

Der er langt mellem troldkarle, og der er langt mellem ritualerne i denne kampagne. Agenterne er i besiddelse af et par fomularer, men endnu har de ikke vovet at anvende nogen.

Rent praktisk har spillerne kun overfladiske detaljer omkring formularerne – hvad de hedder, og hvad de koster at anvende, og ikke meget mere end det. Det er med vilje for at holde det okkulte ukendt.

Anne beskriver, hvorledes agent Sherlock forbereder ritualet, og hun ruller sine terninger. En succes. Jeg beskriver, hvorledes et skyggefuldt tempel manifesteres rundt om agent Sherlock. Foran hende toner et bronzebækken frem med den levende olieagtige substans, som er Den formløse tjener. Som en slnage rejser den sig og svajer frem og tilbage, mens den venter på agent Sherlocks bud. Hun beordrer den til at eliminere vagterne ved porten. Den olieagtige substans flyder af sted, og i det fjerne høres rædselsskrig fra de to ofre, og en kort geværsalve, som pludseligt afbrydes.

Hvad det blå slot gemmer

Agenterne stomer ind. Agent Trevor og Trelawney bevidner, hvorledes den sorte, olieagtige substans har “slugt” de to mænd, og er i gang med at opløse dem.

Agent Trelawney og agent Trevor stormer ind i kontorbygningen, mens agent Sheridan venter i flugtbilen og agent Sherlock holder sig baggrunden. Via kontorbygningen kommer de to celle T-agenter ind i en kæmpe lagerhal, der er oplyst at tusindvis af små, blå vindueskærme. Opmagasineret i utallige rækker er låge på låge til små kamre – cryosenge? – og man kan kigge ind i hver af dem gennem det lille vindue og indefra kommer et blåt lysskær. Gennem hvert lille vindue kigger agenterne ind i et lille rum, hvor der ligger en person i coma. Under hvert lille vindue er et panel med navn og et display, der viser puls og des lige på personen.

Agent Trevor filmer løs, mens han løber rundt og leder efter en bestemt comapatient. Han finder agent Sharp! Han ligger i en af de mange senge under sit civile navn. Han mangler sit ben (som han mistede i S01E06a), og han har et mærkeligt ar hele vejen rundt i hovedbunden (hint, S01E06c).

Dernæst leder han efter O’Malley, for han må vide, om hans datter ligger her. Han finder en tom seng med sit familienavn på.

Derefter stikker agenterne af. På vej ud gennem kontorbygningen bemærker agent Trevor en seddel. Han tager den med sig, og det viser sig, at der regelmæssigt fragtes ting fra lageret til Los Alamos, New Mexico, og det går op for agenterne, at det sted, som UFO-jægerne i Clearview-kollektivet overvåger, er en del af sammensværgelsen (S02E04b).

Siden sletter de deres spor og den næste dag overvåger de stedet og ser, hvorledes store lastbiler og lejesoldater rydder stedet.

Hvad nu?

Agenterne er i tvivl, spillerne er i tvivl. Deres ressourcer er slidte. Agent Tarek er indlagt, og agent Trevor er stadig såret fra sidste spilgang. Der er stadig en masse, der skal følges op på, men agent Trevor har været væk længe hjemmefra, og hans familie savner ham. Samtidig har episode nu varet tre spilgange, og spillerne er ikke sikre på, hvor lang episoden skal være. Jeg forklarer, at det er op til agenterne at finde ud af, hvor længe de vil forfølge sagen, og hvornår de vil indstille efterforskningen. De enes om at stoppe her, og vi går i gang med at snakke postspil. En rapport indsendes til DG, men der tilbageholdes oplysninger omkring O’Malleys navn. Agent Trevor ser endelig optagelserne fra Dr. Watsons klinik (S02E04), hvor der er en reference til agent Trevors “prolog” (hver karakter har en oplevelse, som gjorde dem DG-agenter, og her er en ledetråd til agent Trevors oprindelige og oprindelsessag). Imens har agent Trevor ladet agent Sherlock få Monstres and theyr Kynde, som han samlede op sidste spilgang. Det var agent Trevors plan, at agent Tarek ikke måtte komme i nærheden af bogen (siden episode i agent Sharps grønne boks – S02E05b). Imidlertid deler agent Sherlock og agent Tarek læsestof, så den plan holder ikke.

Jeg spørger, om de er sikre på, om de læser bogen. Anne ombestemmer sig, og hun beslutter sig for, at agent Sherlock alene nøjes med Det Pnakotiske Manuskript, da der er en formular, som hun mangler at lære. Imens sætter agent Tarek sig for at læse bogen, og han mister næsten ingen sanity-point, men tjener en masse Cthulhu Mythos, som reducerer hans sanity-loft væsentligt. Læsetiden er lang, men det kommer til at passe fint ind i spillets kronologi, idet næste mission handler om celle S. Anne har købt en episode for at følge op på Groversville-episoden.

Afsluttende noter

Denne mission samlede en masse små spor rundt omkring i episoderne, men den besvarede ikke meget. Agent Sharp bliver ved med at husere, og konturerne af Mændene i sorts aktiviteter er blevet tydeligere (S01E01, S1E03, S01E06, S02E02, S02E04, S02E06*2), men hvad det er for et fænomen, de dækker over, er uklart, ligesom det er uklart, hvor det kommer fra, og hvordan det hænger sammen med de mange UFO-spor (S01E06, S02E03, S02E04, S02E06), er endnu et mysterium.

Der er mysteriet om Groversville, der er Phenomenon X’s dokumentar, Space Invaders, og der er YY-II i New Mexico. Der er mysteriet om optagelserne af agent Trevor på hospitalet, og der er sagen med Riley Wenzel (S01E01, S01E03, S02E02).

Næste gang: Groversville

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: