[Delta Green] Ligesom i gamle dage

Anden episode af fjerde sæson introducerer sæsonens anden story arc. Første arc var første episodes nazister, og anden bygger på story arcen fra de tre første sæsoner.

Til denne spilgang var Kasper fraværende, så agent Trevor var mest med på sidelinjen i denne mission i stil med filmen The Gamers.

Spillet begynder

Agent Trevor inviterer celle S og celle T til en aften i operaen, da DG har modtaget en henvendelse fra en gammel kontakt, friendlyen Dr. Stephen Anderson (S01E01), og agent Trevor, Tarek, Shy og Snyde tager til Chicago, Illinois, for at hjælpe doktoren.

Relationsscener

Thomas – agent Tarek/”Michael” Mandur: I denne scene har Mandur sat sin gamle ven, Mehmed, stævne på en Star Bucks. Mandur har stukket kæresten Karen en løgn om, hvorfor han ikke er hjemme, så han kan arrangere nogle “ting”, og han instruerer nu Mehmed i at være hans alibi, skulle Karen spørge efter Mandur. Mehmed bruger tid på at minde Mandur om, at han skal være far, og der venter ham et stort ansvar.

Anne – agent Sherlock/Elizabeth Dvoretzky: Vi er igen i den parallelle tidslinje, og her ser agent Sherlock sammen med sin far. Hun føler sig ingenlunde hjemme i denne tidslinje, og der er en del innuendo i deres samtale om, at hun måske forsvinder igen. Samtalen mellem dem handler om, at agent Sherlock er flyttet hjemmefra fra sine forældre, og at hun nu er begyndt at studere polsk (så hun kan forstå moderens okkulte værk).

Peter – agent Snyde/Chris Hope: Chris er sammen med denne tidslinjes Elizabeth (som også spilles af Anne). Hun har brug for hans hjælp med at få renset et stoppet afløb og scenen åbner med, at han ligger og rumsterer under vasken. Hun er meget taknemmelig over indsatsen, og begge håber de, at agent Sherlock ikke vender tilbage til denne tidslinje.

En forestilling i Detroit

På en øde havnemole i Chicago møder agenterne doktoren, der har bedt om at mødes med celle S, da han havde et godt samarbejde med agent Sherlock, agent Sharp og agent Simon, men her må den gode doktor skuffes.

Doktoren og agent Shy stiller nysgerrige spørgsmål omkring, hvad der foregår, siden der mangler tre agenter.

Doktoren fortæller, at der i Joliet, en by ikke langt fra Chicago, netop har været et opgør mellem to bander, og i forbindelse med opgøret, er der en mærkelig sag:

En bande af drugdealers og narkomaner anført af Ben “Limitless” blev overfaldet af en anden bande. Da politiet dukkede op, fandt de et aflåst lokale, som de trængte ind i, og her fandt de et lemlæstet lig, som de i mangel af bedre forklaringer påstår er blevet overfaldet af et rovdyr eller af den anden bandes kamphunde – bortset fra at lokalet var låst indefra, og mærkerne indikerer på ingen måde hunde. Det er en sag for Delta Green, og Dr. Stephen Anderson vil gerne assistere som retsmediciner.

Efterforskning

Agenterne tager til Joliet for at kigge på sagen. De taler med kriminalbetjent Arthur Riley, der har med sagen at gøre, de taler med Mark Bryce, som er en af de bandemedlemmer, som fik tærsk og er i politiets varetægt, de besøger Ann Darling Joyce, som blev fundet i det aflåste rum, og som nu ligger i shock på hospitalet, de besøger gerningsstedet, og de besøger lighuset og beskæftiger sig med lidt obduktion.

Det meste af denne sekvens er diverse efterforskning og opsamling af spor til at tegne sig et billede af, hvad der foregår. Undervejs får de irriteret Arthur Riley, da de “pull’er rank” for at tage sagen, og de irriterer overlægen Malcolm, da de besøger den comatose Ann Darling Joyce.

Sporene

Gerningsstedet er et dårligt vedligeholdt hus, hvor banden har holdt til. Der er tydelige spor af kamp derinde.

Et værelse er ombygget til en slags saferoom med forstærket dør og blokerede vinduer. Døren er slået ind og låsene er ødelagt, da politiet trængte ind. Der er blodspor på gulvet, og nogen har brækket sig.

På lighuset viser liget sig at være halvt fortæret. Ifølge Dr. Anderson er tænderne afsindigt skarpe og har skåret sig gennem liget, som var det en laserkniv, der ikke skelner mellem knogler og kød, og samtidig med har tænderne ætset, hvad de har rørt ved. Mærkeligere er det, at ligets organer – i den intakte halvdel af liget – ser ud som om nogen er gået ubemærket gennem huden og har rørt og flyttet rundt på ligets indvolde.

På hospitalet under politiovervågning ligger Ann Joyce Darling i en comatos tilstand efter at hun blev fundet i det aflukkede rum sammen med liget. Ifølge vidner skulle hun sammen med afdøde have gemt sig inde i rummet med Ben Limitless, men der er ingen spor af Ben Limitless. Af og til vågner hun af sin tilstand og begynder at skrige af rædsel. Hun bliver ved med at råbe “det kommer fra hjørnet, det kommer fra hjørnet!”.

I både liget og Ann Joyce Darling er fundet spor af stoffer; tobak, pot, alkohol og reverb. Ifølge kriminalbetjent Arthur Riley er Reverb et nyt designerdrug i stil med XTC, og brugerne beskriver tiden som blive langstrakt og derved trække behagelige oplevelser i langdrag. Delta Green-agenterne rynker på panden af disse oplysninger. Arthur oplyser desuden, at Ben Limitless var en aspirerende bandeleder, der håbede på at blive en made man i Chicago, også selvom han havde en base i Joliet.

Mark Bryce beretter inde fra sin celle, at Ben Limitless havde store planer om, at den lille bande dealere og småkriminelle skulle blive til noget. De havde for nyligt røvet en varevogn fra GAP Inc. (Genetic Agricultural products), et firma som producerer GMO-afgrøder, og som tidligere har været involveret i tobaksforædling, men som nu sælger GMO-afgrøder til Sydamerika. Banden blev overfaldet af “kineserbanden” De hvide skygger, som røvede deres stash. Under overfaldet flygtede Ben Limitless, Ann Joyce Darling og afdøde ind i det hjemmelavede saferoom for at undgå angriberne. De hvide skygger kom med baseballbats, men havde ingen kamphunde med sig.

Yderligere bemærker agenterne, at GAP Inc. ikke har meddelt nogen varevogne for røvede.

Kender DG noget til alt dette?

Agenterne går i efterforskningsmode. De vil undersøge De hvide skygger, GAP Inc og Tiger Transit nærmere. Tiger Transit kommer ind i billedet, da agenterne tidligere er stødt på dette fragtselskab, og fordi agenterne har en tidligere sag i Chicago, nemlig en notits om, at Stephen Hauser skulle erhverve sig Liao fra Chaugarerne.

Desuden spørger de deres kontakt i DG, Dr. Jensen Wu, om han kender til lignende sager, der matcher liget. Det gør han!

Han fremsender en rapport fra en anden celle, som har data, der matcher.

Rabiesbefængte spøgelseshunde på Manhattan

Jeg finder celle T-agenterne frem og deler ud til spillerne. Da Kasper ikke er her, beholder jeg Emmerich Sinclair og spiller ham selv. Han er mest med på sidelinjen.

Vi får endelig agent Tully, agent Taymora og agent Tremor at se igen, og denne gang i deres yngre dage, hvor de endnu ikke var så hårdkogte og kyniske (celle T har vi mødt tre gange tidligere: da celle S fik en rapport fra dem, S01E03, da celle S skulle samarbejde med dem og deres nye kollega, agent Trevor, S01E04, og da agent Trevor skulle tilse den tilbageværende af dem sammen med den nye kollega, agent Tarek, S02E01). De er på mission med deres ven og allierede, kryptozollogen Emmerich Sinclair.

Missionen går i al sin simpelthed ud på at opklare et brutalt mord, der er fundet sted i et lukket rum. En mand er blevet fundet myrdet i sin aflåste lejlighed, og det er ikke til at se, hvorledes morder er kommet ind eller ud – på den måde minder sagen også lidt om den sag, som vore agenter sidder med.

Kaosmagi online

Efterforskningen afdækker at manden var en del af en gruppe, der praktiserede kaosmagi, og at de var overbeviste om, at man ikke behøvede den direkte tilstedeværelse for at kunne praktisere dette, så de mødtes i online-spil for at gøre det. De lavede deres ceremonier og riter i World of Warcraft, og det ville have været harmløst, havde en af dem ikke opstøvet en alternativ version af Det Pnakotiske Manuskript (agent Tarek, der er godt bekendt med Manuskriptets indhold, bemærker, at disse folk ved noget han ikke ved, og at det derfor må være en anden version).

Hvad værre er, er at disse personer har hyret et firma til at indscanne manuskriptet (og undervejs destrueres manuskriptet), så de har alle et eksemplar, og de har således siddet med en digital version af Det Pnakotiske Manuskript. Vores agenter opsøger derfor inscanningsfirmaet for at sikre sig, at der ikke er en lækage og potentiel udbredelse af okkulte hemmeligheder. Studentermedhjælpen Jay Meeson kender ikke noget til det (men vi møder ham i næste episode, Chinatown, igen).

Ti små kaosmagikere kaldte et rovdyr

Missionen går hverken værre eller bedre, end at agenterne forsøger at advare de andre kaosmagikere, men de må se dem forsvinde en efter en på mystisk vis. Det lykkes dem dog at komme i kontakt med en, som de sætter stævne på en Star Bucks. Problemet er, at de ikke aner, hvordan hun ser ud, og det er først, da hun stikker ud på toilettet, at de bemærker hende. De følger efter, men det er for sent. Et rovdyr fra Tindalos er dukket op for at tage hende, og heldigvis får det ikke øje på vore agenter.

Missionen ender med, at agenterne må konstatere, at cirklen af kaosmagikere er borte, hver især taget af Rovdyret fra Tindalos, og at der ikke er meget mere at efterforske eller standse. De computere, som de kan få fat i, får de enten destrueret eller sendt til DG for at sikre det digitale eksemplar af manuskriptet.

Her ender deres mission. Deres rapport er nu endt i hænderne på vore agenter, som derved har fået et bedre indblik i Rovdyret fra Tindalos, og vi har fået et bedre indblik i gode, gamle eks-Celle T, og vi har i bagvendt rækkefølge set deres menneskelige forfald, hvor vi først så dem som kyniske mennesker, og nu så dem som bedre mennesker.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: