[Delta Green] Chinatown

Vi fortsætter, hvor anden episode af fjerde sæson slap, og i denne episode vokser truslen, og jeg introducerer en ny, vidtrækkende konspiration, der ligger i udkanten af den eksisterende fra de tre foregående sæsoner. Til denne spilgang var Kasper fraværende, men resten af holdet var samlet. Annes karakter er stadig i en anden tidslinje, og hun spillede derfor agent Shy.

(rent nummerisk har jeg valgt at betragte dette som en ny episode, da den adskiller sig så markant fra sidste spilgang, men spilmekanisk set er det samme mission, så der er ikke nye relationsscener f.eks.)

Regler og trolddom

Der var relativt få terningkast denne gang, men løbende lavede særligt Thomas tjeks, da luskede handlinger særligt er hans område. Det betød, at han to gange undervejs før slutscenen, havde spenderet sine flipflops, og til sidst efter at have spenderet tredje flipflop, måtte han spendere væsentlige ressourcer for at overleve.

Basalt set fungerer systemet ved, at når spillerne opnår noget, hvor der er risiko for, at ting går galt, beder jeg om tjeks. Fejlede skill checks resulterer enten i nye situationer, som kræver nye tjeks, eller at ulykken undgås ved at spendere ressourcer. For at spendere ressourcer, skal ressourcerne optjenes, og det gøres gennem mere rollespil og ved at introducere karakterernes personligheder.

Vi fik desuden udkæmpet en mindre kamp mellem to troldmænd til sidst i spillet – hvor reglerne kom godt i brug – og det var spændende at se to troldmænd gå op imod hinanden. Vi bruger en del tid på at rollespille magi, og formularer er derfor ikke “specialudstyr”, som det ofte bliver i D&D, hvor man kaster om sig med magic missiles og fireballs.

Siden sidst

Agenterne undersøger et lukket rum-dødsfald, som peger mod en tidligere mission, som foregående celle T udforskede, og som peger imod et monster, som agenterne en gang tidligere har konfronteret.

Sagen har bragt agenterne til Chicago, og ledt dem på sporet af et mystisk narkotikum, reverb, som knytter sig til “tid”, som er et tilbagevende samlende tema for mysterierne i kampagnen. Det trækker desuden tråde til Stephen Hauser, der har optrådte første gang i episode 1, samme episode som Dr. Anderson dukkede op i (birolle-karakter), og denne besøger også igen.

Dagens spilgang

Det meste af spillet går stille og roligt. Agenterne følger spor efter spor, og tingene vokser trin for trin.

Genetic Agricultural Products (GAP)

Firmaet er etableret sidst i 1980’erne af Matthew Lewis, der er ud af de rige familier i Washington D.C. Firmaet udviklede patenter til GMO-afgrøder, men var typisk konkurrenterne et skridt bagefter, og i 1994 var firmaet i store økonomiske vanskeligheder. Det vender i 1995, da GAP sender nye patenter på tobaksplanter på markedet.

I 1997 afsløres det, at konkurrenten Brown & Williamson foretager ulovlige eksperimenter med tobaksplanter via frontfirmaer i Mellemamerika, og det udløser en skandale. Samme År afhænder GAP sine interesser i firmaet Southern Tobacco, og selvom intet kan bevises, antager mange at samme praksis fandt sted hos GAP.

I 1998 bliver Matthew Lewis også CEO for Tiger Transit, og dets tidligere ejer, Joseph Berg, træder tilbage. I 2000 opkøber Tiger Transit Sourthern Tobacco fra lokale brassilianere (og spillerne mindes denne mission – og de erindrer at have mødt Tiger Transit før).

I første omgang stone wall’er firmaet alle forespørgsler fra vore agenter, og de kommer ikke forbi firmaets PR-chef, Cynthia Dexter. At GAP skulle have fået stjålet en varevogn og ikke meldt den stjålet (sidste spilgang), kender hun ikke noget til, og uden bedre materiale kommer agenterne ikke videre. Men hvor kommer De hvide skygger ind i billedet?

White Shadows

En bande af Chauchas, som er made men i den kriminelle underverden, men de er afskyet af samtlige andre asiatiske bander, som gerne tilskriver dem enhver bestialsk forbrydelse, og skal der peges fingre af nogen, bliver De hvide skygger altid udpeget. De anklages gerne for kannibalisme, dæmontilbedelse og det, der er værre. Politiet ved, de er involveret i organiseret kriminalitet, salg af stoffer, menneskesmugling og lignende ubehageligheder.

Hvorfor de andre bander afskyr De hvide skygger så meget ved politiet ikke, men det antages, at bandens medlemmers etniske ophav er en slags asiatiske sigøjnere, og de derfor har samme dårlige omdømme som sigøjnere i Europa har. Banden kendes også under navnet Tong Shugora.

Bandens leder er den frygtede Mok Bin Tau.

Sammenhængen mellem GAP, Tiger Transit og De hvide skygger er ikke klar, men der foregår helt klart noget.

Imens: Et vidne forsvinder

Pigen, der bevidnede episoden, der startede hele sagen, bliver meldt forsvundet. Agenterne ser i morgennyhederne, at politiets vidne er forsvundet fra hospitalet under mystiske omstændigheder. Betjenten, der vogtede over hende, er ikke til rådighed for bemærkninger.

Agent Snyde kontakter kriminalbetjenten, der står for sagen, og denne oplyser, at betjenten ikke er til rådighed for udtalelser, da han har set noget, der har skræmt ham voldsomt. Betjenten er på sygeorlov og i terapi. Man har ingen spor at gå efter, men Ann Darling Joyce er forsvundet, og hun er muligvis kidnappet af De hvide skygger.

Agenterne gætter på et rovdyr fra Tindalos, og de regner ud, at pigens brug af Reverb må spille en rolle her.

China Town

Agent Trevor og agent Shy vader rundt i Chinatown i håbet om at samle noget viden om. De spørger rundt efter Chauchas, og langt om længe møder de en lurvet person, der tager sig godt betalt i 100 dollar-sedler for at tale med dem.

De mødes om aftenen, og han fører dem gennem en labyrint af smalle gader og ind i et sært baglokale, hvor “Bedstemor Daoh” fortæller om det gamle folk. De hedder ikke Chaugar, de hedder ikke Chaucha, men Tcho-Tcho, og de er et afskyeligt, menneskeædende, dæmontilbedende folk.

De blev deporteret i 1990, og kun deres børn, som blev født i landet blev tilbage. TchoTcho-folkets kult, Shoguran-kulten – eller Dødens Herold-kult – forsvandt fra gaderne, men nu synes de at være vendt tilbage. Der er i hvert fald noget skummelt ved banden De hvide skygger, og hvid symboliserer døden, så banden er Dødens skygger-banden.

Bedstemor Daoh fortæller desuden, at Shoguran-kulten blev anført af “Bedstefar Hmoung Xan”, der var en dygtig troldkarl og alkymist, der havde bundet adskillelige dæmoner til sig. Han blev dræbt, da efterretningsagenterne slog til mod TchoTcho-folket og deporterede de voksene. Efter sigende har Bedstefar Xan et barnebarn, men vedkommende er ukendt.

Et succesfuldt Cthulhu Mythos-tjek afslører, at Tcho-Tcho-folket bebor Leng-plateauet, hvis præcise placering er usikker, da det enten er i bjergene et sted i Asien, eller på den anden side af drømmenes mur. Dette folk tilbeder Shoguran (Dødens herold), som også er kendt som Det kravlende kaos, der i profetier optræder i forbindelse med menneskets udryddelse og verdens undergang, som han indvarsler eller udfører for de ældste guder. Tcho-Tchos er kendt for deres kannibalisme, alkymisme og omgang med monstre.

Southern Tobacco

Agenterne kidnapper Jay Meeson, der arbejder for Southern Tobacco. Deres grove behandling af manden legitimerer de med, at han arbejder for tobaksbranchen, og at han begår ulovligheder. Meeson mødte vi i sidste episode, hvor han var studentermedhjælp, der scannede Det Pnakotiske Manuskript, og nu er han dukket op igen, også selvom han intet synes at vide om det okkulte eller Cthulhu Mythos’en. Der er mange mærkelige sammenfald.

Om tobaksfirmaet finder agenterne ud af, at Jay Meeson mødes med “Tico” fra den bolivianske afdeling af Southern Tobacco en gang i mellem på cafe Rebecca’s i Memphis, og at denne mand forærer Coca Loca til Jay. Stoffet er en langt stærkere og vildere udgave af Reverb.

Agenterne har desuden sat Dr. Anderson til at undersøge Coca Loca, og han har observeret en række underlige ting. Stoffet indeholder nikotin og kokain, og så indeholder det et mærkeligt stof, der veksler mellem at være vegetabilsk og animalsk materiale, og så er der elementer, som ikke er til at identificere. I det mindste er der ingen biomasse i stoffet eller i Jay Meeson. Truslen fra biomassen er ikke til stede.

Imens: En betjent forsvinder

I nyhederne ser agenterne, at betjenten, der bevidnede Ann Darling Joyces forsvinden, har begået selvmord efter, at han han har skudt kone og barn.

Agent Snyde går igen til kriminalbetjenten, som er associeret med sagen. Det er en tragisk episode. Betjenten var sygemeldt og i terapi. Ingen tegn på denne opførsel.

Familien blev fundet i soveværelset. Vinduet var spærret indefra med brædder. Betjenten blev fundet siddende op af døren, hvilket taler imod mord, da lokalet var blokeret indefra. Eneste mærkelige er, at tre hylstre blev fundet i lokalet ved siden af, men ingen spor af kuglerne, så hvad har betjenten skudt på? Hvad har skræmt ham så meget, at han har dræbt familien og sig selv inde i soveværelset?

Og så er der det sære, at adskillelige hjørne og skarpe vinkler er blevet rundet af eller behandlet med fugemasse og gummilister for at runde dem af. Agent Snyde foreslår kriminalbetjenten, at de lukker sagen der og ikke tænker mere over den. Da der ikke rigtig er nogen spor at forfølge sagen med, bliver det udfaldet.

Agent Shy gentager asiaternes bemærkning: Ofrene begår hellere selvmord end at blive dræbt.

Agenterne konkluderer, at øjenkontakt eller at blive set af monstret, uanset om man har krydset tiden eller ej, er nok til at blive mærket af monstret. Tilsyneladende vil der ikke være flere ofre nu.

Den grønne boks

Agenterne deponerer noget af Coca Loca i en grøn boks i Chicago, hvor det vil blive samlet op og leveret til DG. Inde i boksen er der levn fra alle mulige andre missioner:

  • et stativ med vinterfrakker og snebriller
  • en stabel blodige knive, huggerter og macheter liggende hulter til bulter.
  • En række automatrifler
  • Et gammelt fotoalbum med billeder fra dengang “Chaucha’erne” blev deponeret. Der er personfotos af dem, enten fra politiets mugshots eller overvågningsfotos. Tilsyneladende var deportationen i 1990 en DG-mission.
  • En samling soveposer og liggeunderlag

Troldmændenes opgør

Agenterne tager til Chicago og taler med politiets afdeling for bandekriminalitet. De får en præsentation og data på De hvide skyggers leder, Mok Bin Tau, og de begynder at undersøge mulighederne for at eliminere ham. Planen bliver agent Tareks trolddom.

Efter diverse spionering og anskaffelse af udstyr er planen, at anbringe agent Tarek i en varevogn nær Mok Bin Taus træningscenter, og anbringe agent Shy og agent Snyde på et spisested med udsigt til centret. Agent Trevor sidder et godt stykke borte i en flugtbil (for at holde Kaspers karakter ude af scenen).

Målet dukker op, han går ind på centret, og de to agenter fra celle S forsvinder, og de adviserer agent Tarek.

Inde bag i varevognen påbegynder agent Tarek sin hidkaldelse af Stjernernes vandrer, og et hæsligt monster åbner i en flænge i virkeligheden og træder ind – og rent mekanisk har Thomas spenderet 8+1d3 sanity for at have 80% chance for at hidkalde bæstet. Han spenderer to Indsigtspoint, som giver en 10 point sanity-buffer, og han ender med at spendere 1 enkelt sanity, da han ruller 3 på sin terning. Monstret lyder agent Trevors ordre om at eliminere Mok Bin Tau og hans håndlangere inde i træningscentret. Ved væsnets ankomst, ruller Thomas et sanity check for agent Tarek, som han er succesfuld med, og han mister ingen sanity her.

Monstret river en flænge i virkeligheden, og den forsvinder. Inde fra træningscentret høres voldsom larm og ildkamp. Så bliver der stille, og agent Tarek lister ud af sin varevogn og kigger ind. Han ser en blodig slagmark af knuste lig og våben spredt ud over det hele. Blod siver fra lofte og vægge.

Men bagerst ligger monstret fældet, bagvæggen er en sælsom grøn masse bevokset med store, gule plamager af hvilken, der vokser store gab, tentakler og stirrende øjne. Agent Tarek klarer sit sanity-check, og han mister kun få point ved at se dette monster, som udgør bagvæggen, og som overvandt agent Tareks hidkaldte monster. Som en stor svampet masse begynder den at vokset frem gennem lokalet og dens tentakler fejer ud efter agent Tarek. Foran den rejser en såret Mok Bin Tau sig. Han er ikke død, og i hans hånd svinger han en daggert med glødende magiske tegn.

Agent Tarek og Mok Bin Tau begynder deres duel. Med daggerten kan Mok Bin Tau parere kugler og dirigere sit monster fremad, mens agent Tarek frembringer sine sorte flammer, der brænder og lammer sit offer. Da Thomas har spenderet sine sidste Indsigtspoint, må han betale sanity-point for enhver formular, han anvender. Han har desuden spenderet sine tre flipflops, og han er derfor nødt til at spendere to dyrebare menneskelighedspoint for at resette et flipflop, da han fejler et vigtigt terningkast. Et senere terningkast er en katastrofe, men det bliver omgjort ved at spendere et lykketræf-point. Thomas er lav på sine ressourcer, men hans agent formår at besejre fjenden.

Rædslen i træningscentret

Men monstret trænger stadig op imod agent Tarek, der trods at have overvundet sin modstander, stadig ikke er i sikkerhed. Han tilkalder de to andre, og agenterne fra celle S kommer stormende, og de åbner døren, hvor de ser monstret, og straks fejler deres sanity chekcs. Annes agent Shy mister 6 point, og han rammes af et stygt tilfælde af storhedsvanvid, mens Peters agent Shy mister hele 15 point! Han tilegner sig et stygt tilfælde af varig adrenalin-narkomani, hvilket fremover nok skal skaffe ham i alvorlige vanskeligheder – vi forhandler om typen af vanvid. Jeg ruller først et par gange på tabellerne, ignorerende udfald jeg finder upassende (f.eks. katatoni som bare vil sende Peters karakter ud af spillet i månedsvis, og derved bliver det noget, som vi ikke får spillet), og ved afhængighed foreslår Peter adrenalin, hvilket jeg accepterer under betingelse af, at jeg i ubehagelige situationer kan afkræve, at adrenalinafhængigheden bliver til problemer for agent Snyde. Vi ser det allerede nu, da begge agenterne er for opildnede til at rent ud at flygte fra monstret. Sammen lykkes det de tre agenter at holde tentakkeltingen på afstand længe nok til at sætte ild til hele træningscentret, og derefter flygte i håbet om, at det fordriver monstret.

Afsluttende bemærkninger

Med denne mission ville jeg introducere et aspekt mere af Delta Green-universet og koble det op på den gamle Story Arc. Jeg har ventet længe på at få lov til at gøre det, og nu er det lykkedes. Historien udfoldede sig dog anderledes, end jeg havde forestillet mig, da min tanke var, at spillerne skulle følge op på Rovdyret fra Tindalos, som de tidligere har konfronteret, og som de har set agere gennem tidligere Celle T. I stedet valgte de at slå til mod en identificerbar fjende med ønsket om at gøre en forskel.

Næste episode er blevet købt af Thomas, og det er en jule-episode.

– og så leder agent Tarek efter Mok Bin Taus fortryllede daggert, da sådan en generelt er rar, og den forbedrer mulighederne for at hidkalde Stjernevandreren succesfuldt, og den har foreløbigt vist sig at være et godt alternativ til agent Sherlocks hidkaldelse af Tsathogguaths afkom.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: