[E&E] SpielMeister A. Wissing-Brockdorfs spilhold

Gennemgår man referaterne fra Køge Rollespillergilde støder man tit og ofte på Wissing-Brockdorfs spilgruppe. De optræder tit på bødelisterne, og ikke sjældent har de måtte levere en tønde godt øl til gildet for deres udskejelser. Sammensætningen af gruppen er i sig selv usædvanlig, da spillederen er lavadelig, og spillerne selv er ikke de, der er højest på strå. De er nærmest en modsætning til L.G. Schows spilgruppe.

Lars Mikkelsen – gildespiller

Lars er fra Ølby, men i 1807 da englænderne trængte sig på, stillede han op i den det dårligt udrustede landeværn, der konfronterede englænderne ved ‘Træskoslaget’, der endte i et voldsomt nederlag. Navnet på slaget skyldes, at træskoene blev smidt for at kunne flygte hurtigere. Den dag brugte Lars det meste af tiden på at ligge skjult i en grøft blandt døende, mens det engelske kavaleri huggede hans landsmænd ned og kanonerne bragede. Lars er stadig mærket af disse begivenheder, der påvirker hans spilstil, og hans karakter har ofte en tendens til at kaste sig i dækning, når der åbnes ild.

Spiller Ekspeditionslederen Jens Blume.

Niels Jensen – gildespiller og fisker

Niels har været gift to gange, og fra første ægteskab har han tre børn, og fra andet ægteskab har han to. Begge hans koner har han sendt i graven, selvom det officielt hedder sig, at de blev ramt af sot under vinteren, mener mange det snarere skyldes hans hårdhændede behandling af dem, som også præger børnenes opdragelse.

Med fem børn og ingen ægtefæller skal der arbejdes hårdt for ikke at have på fattiggården, og familien arbejder tidligt morgen med fiskeri, og hårdt prøvet må Niels finde tid til sit gildespilleri om aftenen for at skaffe midlerne til at holde fogeden for døren.

Spiller Jagtmester Frederik Hansen.

Rikke Pedersen – vaskekone

Om dagen vasker Rikke for de fine folk i Køge. Hun har hænderne gennem deres klæder, deres underklæder og deres sengetøj, og hun jonglerer ægtefæller, børn og rollespil i sin beskedne fritid, hvorfor aftnerne i rollespillergildet er der, hvor hun giver los, og i samsving med Kristine er hun den ene af gildets mest sjofle spillere.

Spiller Udforskersken Laura Pedersen.

Kristine Larsen – stuepige

Om dagen tjener Kristine dydigt hos fine folk, og om aftenen giver hun los, og sælger sladder for gode rollespilsoplevelser. Hun har en god kemi med Rikke, og når de to går i selvsving, er der ikke noget, som holder hende tilbage.

Spiller Eventyrersken Anne Larsen.

A. Wissing-Brockdorf

Han er gruppens SpielMeister, og han kæmper en brav kamp for at holde nogenlunde styr på sine sprælske spillere. Han har store visioner for sine scenarier og for gruppens formåen, men han må ofte se sine scenarier ført ud på vildspor af hans løsslupne spillere.

Wissing-Brockdorf blev i 1814 kendt for at have gennemført fire IET’ere (Insgesamt Expedition töten) på kun et år, og hans gruppe slog landsrekord i flest døde karakterer det år.

Jeg har tidligere beskrevet Johannes Enghøjs og H.F.Z. Thausens spilhold.

Om Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast
Dette indlæg blev udgivet i Eventyrere & Elefanter, Rollespil. Bogmærk permalinket.

Et svar til [E&E] SpielMeister A. Wissing-Brockdorfs spilhold

  1. Pingback: Introduktion til Elefanter & Eventyrere | Stemmen fra ådalen

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.