[Synopse] Projekt Særimner: Reiziger

Asbjørn har præsenteret sin foromtale og sin synopsis på et scenarie, og jeg vil derfor følge ham i hælene med en synopse. Det er mit bidrag til Projekt Særimner, og ifølge projektgruppen er der følgende krav til synopsen:

Ud over det skal I lige skrive lidt om ideen, en slags mini-synops. Gør det klart hvad din fede ide er og hvorfor den er fed. Gør det kort.

Synopse

Titel: Reiziger

Hvilke håb og drømme har vi for fremtiden? Hvor valgte vi anderledes, end vi havde forestillet os? Hvor ville vi gerne være havnet?

Reiziger er et novellescenarie om en gruppe mennesker, der bliver konfronteret med disse spørgsmål, og gennem scenariet bliver spillerne konfronteret med samme spørgsmål.

Reiziger udspiller sig i Elefanter & Eventyrere-universet. Det handler om en spilleder, der en dag præsenterer sine spillere for rollespillet Reiziger, der er E&E-universets version af Traveller-rollespillet. Scenariet udnytter, at man i Traveller/Reiziger skal udspille sin karakters forhistorie med karrierevalg etc., som et helt lille spil undervejs, og selvom man kan håbe på, at ens karakter bliver optaget på akademiet, får sig en læreplads på et af de store skibe osv., er man ikke garanteret at det sker. Ligesom ens vej gennem livet går af veje, man ikke kan forudse, sker det også i Reiziger/Traveller.

I scenariet udspilles den spilaften, hvor gruppen mødes for at lave deres karakterer, og som gruppen laver karaktererne, bliver den enkelte konfronteret med valg i livet, og hvor ens eget liv divergerer med karakterens, og hvem der har truffet de bedste valg. Dette reflekteres tilbage på spillerne, da spillerne som en del af opvarmningen til scenariet skal udpege, hvor deres liv adskiller sig fra deres rolles livsvalg.

Målet er at udstille de valg, vi træffer i livet, og gøre det gennem kontrasten mellem ens rolle og rollens karakter.

Hvad der på overfladen er en leg med at rollespille rollespillere, bliver til mødet med de valg, man har truffet i livet, og hvor man er havnet henne.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “[Synopse] Projekt Særimner: Reiziger

  1. Ser spændende ud. Hvis du gerne vil skære lidt ned på synopsen syntes jeg delen hvor du forklarer om E&E og at Reiziger er ligesom Traveller fylder lidt meget, og giver ikke så meget. Det hjælper mig ikke rigtigt med at forstå hvad scenariet går ud på, eller hvad der skal forgå i spillokalet. Resten syntes jeg er helt fint og dejlig kortfattet.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: