[Foromtale] Projekt Særimner – Reiziger

Her er så et udkast til foromtalen til mit bidrag til Projekt Særimner. Læs udkastet til synopsen her.

Fra projektgruppens side lyder følgende instruks:

Vi har brug for en foromtale fra jer. Foromtalen skal indeholde deltagerantal og fordeling (spillere, spilledere, hvad man nu ellers kan finde på).

Ud over det er der frit slag, men vi vil gerne stærkt opfordre til at gøre det gennemskueligt for modtagerne (dvs. os og spillerne) hvad det kommer til at handle om. Skriv kun en poetisk fremstilling hvis der er en virkelig stærk pointe med det. Hvis ikke er det bedre med en måske mere usexet men til gengæld også mere informativ tekst (eller billede, film, haiku, etc.).

Reziger

Hvilke håb og drømme har vi for fremtiden? Hvor valgte vi anderledes, end vi havde forestillet os? Hvor ville vi gerne være havnet?

Reiziger er et scenarie om rollespillere og om de valg, de har truffet i livet, og gennem rollespillerne og deres roller, får vi lov at spejle os i dem og spørge os selv: Hvilken vej gennem livet har vi fulgt?

Historien er om en gruppe rollespillere, der udforsker deres karakterers livshistorier og karrierer, da deres SpielMeister en aften sætter dem til at spille rollespillet Reiziger.

Reiziger er for fire spillere og en spilleder.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

4 kommentarer til “[Foromtale] Projekt Særimner – Reiziger

  1. Jeg kom lige på et spørgsmål, Morten: Var Reiziger egentlig ikke et ret underligt og kontroversielt udenlandsk spil, når det lægger op til, at man forholdsvis nemt kan skifte stand? Det er da grund til bekymring, hvis spillerne gennem spillet får et billede af, at en bondemand uden videre kan tilegne sig en skomagers fag – eller vice versa.

    Like

  2. Reiziger ville have været det, var spillet ikke kommet så sent til landet. Det kommer først til i midten af 1800-tallet under Borgerkrigen og under demokrati-bevægelserne, hvor der er opbrud i standssamfundets indretning. Den marxistiske historiker Martin Thornsen foreslog i 1970’erne at spillet snarere kanaliserede folks drømme og håb ind i en potentiel verden, og den fungerede derfor som et opium på folket. Hvis de ikke kunne blive til noget, så kunne deres karakterer blive det i et fiktivt univers. En nok noget firkantet læsning af situationen, som lå meget i den tidsalder.

    Like

  3. Oh, naturligvis! 🙂

    Man kan vel også godt forestille sig, at Karl Marx og hans ligesindede spillede Reiziger som en demonstrativ udforskning af proletariatets potentiale?

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: