Fastavalgildet inviterer til jubilæum

Fastaval gilde er en af de ældste rollespilsgilder i Danmark. Gildet* blev stiftet af en gruppe dedikerede E&E-spillere, der savnede gode lokaler og et sammenhold om deres rollespil. De gik sammen og dannede gildet Fastaval rollespillergilde for Aarhus’ E&E-spillere. Gildet har altid været på forkant med udviklingen inden for europæisk rollespil, og gildet var således blandt de første til at indføre Indien: Udforskningen fra England og Reiziger – Handelavontuur in het verre oosten fra Holland. Med nye rollespil kom flere rollespillere, og gildet ændrede titel. Under hårde formandskampe i 80’erne skiftedes navnet til det nuværende Fastaval rollespillergilde, om end det optræder i daglig tale typisk som Fastaval gildet.

Da Fastaval gilde holde sit jubilæum påsken 2013 arrangeres et kæmpe scenarie for alle gildets deltagere og spilgrupper, som sammen kommer til at dyste om at fælden Lichkongen fra Ascalon, som har sin dæmoniske trolddomsgrav skjult i Hinterlandet.

Hinterlandet er for alle gildets medlemmer, og det er skrevet for at fejre rødderne til de mange rollespil, der i dag spilles af foreningens medlemmer.

Vær med til at bidrage til Fastavel gildes jubilæum. I forbindelse med Hinterlandet udgives også et jubilæumshefte, der fejrer gildet med artikler fra gildets stiftelse frem til i dag.

Du kan bidrage til Fastaval gildes jubilæum:

  • Skriv et bidrag til Fastaval gildes historie
  • Skriv en dungeon til Hinterlandet

* Fastaval gilde er et af de ældste og mest prominente gilder i Danmark, selvom titlen er misvisende, idet gilderne ophørte i 1848 i forbindelse med den på det tidspunkt kommende Grundlovs indførsel, og Fastaval gilde er formelt set en forening. Fastaval bibeholdt sit navn og stiftedes som en forening, der ca. 40 år senere skiftede navn.

 

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

4 kommentarer til “Fastavalgildet inviterer til jubilæum

  1. Ah, ja. Jeg husker stadig da generalmajor Boetius Tomasius afholdt sit meget populære påsketræf. Det kunne måske også være interessant at se på den nederlandene gruppe i Fastaval gildet der går under navnet Informaazies.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: