[11. dec.] Lågen gemmer en verden parallel til vores

Bag denne låge er en portal, som bringer dig til en anden verden. Hvis John Carter kan vade gennem en grotte og ende på Mars, og hvis ungerne fra London kan vade gennem et klædeskab og ende i Narnia, hvorfor så ikke en port bag en låge?

Lars Andresen skrev et scenarie, Dungeon, om en gruppe unge, der havnede i en D&D-verden, og Dennis Jürgensen skrev Krøniker fra Kvæhl, som også har lidt et miks af rollespil ind over den klassiske Portal Fantasy (som er betegnelsen for denne undergenre af fantasy).

I Dungeons & Dragons har andre verdener i form af ‘planer’, indre som ydre, eksisteret længe, og de kom til deres storhed med Planescape-settingen, men i dag skal det handle om planet mellem os og vores fiktionsunivers.

I proto-D&D-dagene i begyndelsen af 1970’erne spillede kredsen omkring Arneson og til dels Gygax, men også til dels Braunstein-spillerne deres karakterer, som projektioner af sig selv, og de bar gerne deres egne navne, så det var baron Jørgen af Sorthede og des lige. De var en Yankie ved Kong Arthurs hof, men ikke en strandet i en anden verden, men en projektion af sig selv ind i verdenen, som hørte de altid til i den verden.

Det har vi for lidt af i rollespil.

Hvorfor bleede, når vi selv kan være der? Lad os få mere Portal Fantasy på vores conner.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: