[14. dec.] Fra Fastaval til Munchkin

I 2001 udkom det vældigt populære kortspil Munchkin, som i skrivende stund findes i 13 varianter samt i en brætspilsform, og hvortil der er udgivet uoverskuelige mængder af udvidelser og merchandize, hvoraf en del af mechandized aktivt spiller ind på spillet (har du f.eks. terningsposen, har den også en spilmekanisk effekt, der giver dig fordele – nemlig at 1’ere på terningen, der trækkes op af posen, tæller som 7’ere).

I 2000 gæstede Steve Jackson Fastaval, hvor han var æresgæst og nørd og signerede rollespilsbøger og andet godt. Året efter udgav han Munchkin, og i spillet er et kort, der hedder “… +2 of Doom”.

På Fastaval var der FastaTV, og de lavede en sketch om, hvordan man specialdesignede sin Space Marine-figur, og gennem flere led blev figuren til en uigenkendelig klump af et og andet, men undervejs fik den også tilføjet titlen “… of Doom” [eller var det “… of Doom+2?].

Således spillede Steve Jacksons tur til Danmark ind på udformningen af et kort i Munchkin.

Det er sådan jeg husker historien. Andre, der har info om denne anekdote?

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: