[Fastaval HelCon] Invitation til at udvikle Fastaval Rollespillergilde

Fastaval Rollespillergilde er en hæderkronet, gammel institution, som gennem årtier har udviklet og styrket dansk rollespilstradition. Gildet har styrket rollespilleres evner, uddelt priser og hædret både spillere og spilledere for deres evner og færdigheder udi rollespil. År efter år er der afviklet turneringer, hvor rollespillerne har udfordret hinanden og dystet om at gennemføre mest muligt af årets rollespil.

I år gælder det turneringen Hinterlandet, hvor en ødemark er fyldt med hulesystemer for alle helte at udforske.

Det er så rammen for Fastavals rollespillergilde. Det er også den anden halvdel af årets HelCon. HelCon 2013 er ikke kun at spille D&D næsten og udforske hulerne i Hinterlandet, men det er også at spille med i Fastaval rollespillergilde, som er den del af HelCon, som foregår mellem spillet rundt om bordet.

Gildepoint og Mikro-supplementer

Fastaval Gildespillet kommer til at spille direkte ind på bordrollespillet, som det gør på følgende måder:

Gildepoint – Jævnligt optjener deltagerne Gildepoint – dels for hvor lang tid, der er gået på Fastaval (f.eks. hver 8. eller 24. time), og dels for andre ting, som forhåndstilmelding til HelCon og evt. også for ekstra GDS-tjanser (forslag er velkomne). Angående anvendelse se nedenfor.

Mikro-supplementer – ved at komme i kontakt med forskellige dele af Fastavals ‘institutioner’ kan man erhverve sig et mikro-supplement, som giver særlige fordele, da de rummer ekstra regler, man må tage i brug, når man besidder supplementet. Institutionerne er f.eks. bar- og cafefolk, infonauter og dirtbusters (jf. Andreas Skoves ide).

Andre mikro-supplementer kan erhverves ved at lytte til røverhistorier, høre foredrag eller deltage i workshops arrangeret af Fastavals veteraner, æresgæster og andre kendisser.

Anvendelsen af gildepoint

Gildepoint minder meget om ‘plotpoint’, men med en vigtig forskel. Gildepoint tillader rerolls af terninger i forbindelse med fejlede resistens-tjeks (dvs. saving throws), fejlede angrebsrul og lignende. Når pointet spenderes, beskriver spilleren, hvordan han eller hun er en rigtig sej rollespiller, og hvorledes man som denne seje rollespiller ikke kan fejle et terningkast, lade sin karakter vade ind i en fælde eller noget tilsvarende. Gildepointene er således din evne som rollespiller til at undgå farer for din karakter.

Gildepoint kan også spenderes på at få rettet sine kort – igen, fordi man er så sej en rollespiller, at selv de kort, man tegner, er bedre, eller de kan spenderes på at identificere monstre, deres styrker og svagheder eller genkende magiske skatte.

Andre gilde-aktiviteter

Markedet i borggården – på et bestemt område af FV er markedet i borggården, som afspejler markedspladsen i fæstningen, som er karakterernes base i Hinterlandet. Her kan karakterer på tværs af spilgrupper mødes og udveksle udstyr og lignende, og man kan planlægge at gå på mission sammen.

– Rent praktisk skal alle transaktioner noteres af en Organisator Notarius.

Kortlægning – Hinterlandet og dets hulesystemer er et stort ukendt område, og de enkelte grupper og karakterer kan bidrage med at kortlægge ødemarken på et stort fælles kort, som kan bruges af senere grupper til at udforske eller genudforske nye områder.

Hvad kan man ellers lave af gilde-aktiviteter? Kom endelig med forslag. Jeg vil meget gerne se forslag til aktiviteter, der kan bidrage til at binde Fastavals mange gæster sammen eller styrke brugen af Fastavals mange andre spændende tilbud. Nogle muligheder kunne være at fortælle røverhistorier i Ungdomsloungen, undervise andre fastavalgængere i Hinterlandets regler eller oplære dem til at være spilledere. Atter andre ting kan være at gå til Fastavals foredrag og for eksempel gå til foredrag i cafeen. Aktiviteter kan udløse Gildepoint eller Mikro-supplementer, eller det kan være in-game-lignende aktiviteter som Kortlægning og Borggårdens marked, som i sig selv er værd for karaktererne at deltage i.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: