[24. dec] En sammensværgelse mod rollespil

Midt på kalenderen er den største låge, og med sirlige bogstaver er trykt ’24’. Længe har lågen fristet. Hvad kan gemme sig bag en så stor låge? Lad os tage et kig.

På bordet inde i stuen lå terninger og karakterark. Inde på midten var rullet en vinylmåtte ud, som et hulesystem tegnet med grønne og røde farver formede sig på befolket med små klodset malede plastic- og metalmænd. Nogle med grøn hud, andre uden.

Han kiggede med alvor rundt på dem. Der var blevet koldt i stuen. Meget koldt, og de fem rollespillere skuttede sig, en let skælven gik gennem dem. Det var ikke kulden, som gjorde det, men det blik han sendte dem. Indtil nu havde rollespil bare været sjov og ballade for dem, noget med at kaste terninger og slå orker ihjel, male figurer eller rende rundt i en skov med et latexsværd og en kappe syet sammen af mors gamle lagener.

Han plantede begge håndflader på bordet mellem terningerne og lænede sig fremover. Det var en positur, han normalt kun brugte, når han forsøgte et total party kill, når spillet blev virkeligt seriøst. Idag drejede det sig om mere end rollespil.

– Det drejer sig intet mindre om dansk rollespils fremtid. Sjældent havde han lydt mere dyster. – Der er en sammensværgelse, som rækker dybt ind i rollespillernes rækker, og kulminerer deres plan, vil rollespil, som vi kender og elsker det, ikke eksisterer efter 1. juledag 2013!

– Vi har et, og kun et forsøg på at standse sammensværgelsen. Er I med mig?!

Han betonede de sidste ord på samme måde, som når han spillede general von Faltermeyer til live-rollespil. Teatralsk og overspillet, men af en eller anden grund havde det sin virkning. Der gik en gysen gennem de fem spillere. Han greb sin yndlings d20’er, knyttede hånden om den og strakte armen frem. En efter en greb de andre deres favoritterninger, strakte armen frem og sammen svor de, at Magleby Rollespilsklub ville stå mellem dansk rollespil og den sammensværgelse, som truede deres fremtid.

– Vores næste mål er Fastaval. Der begynder vi, betonede han med sin general von Faltermeyer-stemme.

Fortsættes 1. december 2013.

Om Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast
Dette indlæg blev udgivet i absindth, Julekalender på bloggen og tagget . Bogmærk permalinket.

Et svar til [24. dec] En sammensværgelse mod rollespil

  1. Pingback: [24. dec.] Sammensværgelsen mod rollespil | Stemmen fra ådalen

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.