Spildesignerne fra gamle dage – nu på nettet

En gang før internettet købte jeg troligt mit månedlige Dragon Magazine (og længe efter nettet, gjorde jeg det også), og hylden med rollespilsbøger voksede stødt. I Dragon Magazine var der en lang artikel-serie – Voyage of the Princess Ark – som blev skrevet af en mine D&D Mystara yndlingsforfattere, Bruce Heard, og på hylden stod der bøger af f.eks. Aaron Allston, der var en anden favorit, når det gjaldt D&D Mystara.

Så kom nettet, og sociale netværk, og man kom i kontakt med alle mulige dedikerede rollespillere, om det var scenarieforfattere på connerne, live-rollespilsarrangører kendt for dette og hint seje scenarie i et sted i Norden, eller indie-rollespilsdesignere. Men Bruce, Aaron og alle de andre gutter fra før nettet forblev den dersens gruppe af folk fra før nettet.

Indtil nu.

Bruce Heard, der som nævnt skrev en lang række, seje produkter til Mystara er vendt tilbage, og på sin blog skriver han en masse nye spændende indlæg, hvor han udbygger Mystara, og lige nu er han ved at arbejde sig gennem Det alphatiske imperium.

Han er langt fra den eneste. Der er folk, som Jim Ward og Frank Mentzer (som er manden bag den famøse Den røde æske til basis D&D), der sammen med flere andre gamle drenge nu har forlaget Eldritch Enterprises. Det er som om at OSR-bølgen (Old School Renaissance) har skyllet ældre tiders spildesignere fri af havets dybder, og ældgamle væsner vågner af deres slumren.

Det er lidt fascinerende.

Om Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast
Dette indlæg blev udgivet i absindth, Adventure Game, OldSkool, Rollespil, Rollespilshistorie. Bogmærk permalinket.

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.